Beste mensen,

Ik heb een Thaise vriendin van 24 jaar (ikzelf ben 23 jaar) ze woont in Phuket. Ik heb haar ontmoet via Facebook. We raakten aan de praat en we hebben nu al 2 maanden contact en het is een leuk contact. We hebben elkaar nog nooit ontmoet in het ech; wel praten we elke avond via Skype. Ze heeft mij de hele familie laten zien op Skype.

We hebben een liefdesrelatie gekregen via Skype, niet echt gebruikelijk, maar goed ze zegt elke avond dat ze van me houdt. En ze wil graag dat ik naar Thailand kom voor een vakantie en dat we elkaar gaan ontmoeten. Mijn hele familie is hier op tegen. Wat kan ik het beste doen en hoe moet ik uitleggen aan mijn familie, dat niet alle Thaise meiden slecht zijn? En dat ik er echt voor wil gaan, voor de relatie. Ze heeft me nog nooit om geld gevraagd en ze wil dat ook niet, want ze zegt dat ze zelf voor geld kan werken.

Ik hoop dat jullie mij hier bij kunnen helpen! Sorry voor de onduidelijke mail zonder punten en komma’s (n.b. door de redactie er bij gezet). Ik hoop veel informatie van jullie te krijgen.

Ik heb internet al afgespeurd, maar wil graag toch nog even een reactie en informatie krijgen van een expert op dit gebied, alvast hartelijk dank!!

Met vriendelijke groet,

Gerrald

No votes yet.
Please wait...

43 reacties op “Lezersvraag: Ik heb een Thaise vriendin via Facebook, mijn familie is er op tegen”

 1. BA zegt op

  Doe wat je hart je ingeeft.

  Wil je wel meegeven dat dames uit streken ala Phuket doorgaans niet voor niks op zoek zijn naar een falang. En je kan er donder op zeggen dat de vraag om geld toch een keer de kop op gaat steken.

  Verder ben je 24 jaar oud, ik weet niet hoe je er financieel voor staat maar bij dit soort relaties gaat er ook aardig wat geld in zitten als je aan een toekomst werken wil. Denk aan of jij naar TH verhuizen of zij naar NL. Vliegtickets, visa, inburgeringscursussen etc.

  Thai dames die zeggen van je te houden, ze zijn schattig maar geloof ze niet zomaar op hun lieve donkere ogen. Ze vind je waarschijnlijk wel leuk, maar voor er sprake is van houden van daar komt meer bij kijken. Een Thai dame kijkt eerst hoe je in elkaar steekt, of jij in staat bent om voor haar te zorgen en dan denkt ze wel een keer over liefde na.

  Verder moet je ook niet gek opkijken als ze meerdere ijzers in het vuur heeft zo gezegd. Dat doen veel meiden hier, niet alleen bij falang maar ook onder de Thai. Wat dat betreft zijn ze gewoon zakelijk, als het met 1 niks word gaan ze met de ander. Of om financiele redenen. Gewoon omdat stappen enz toch duur zijn, dus als ze op stap willen zoeken ze een vent die de rekening betaald.

  Je kan er altijd een vakantie aan wagen. Als je gaat en ze valt tegen dan heb je nog steeds een leuke tijd.

  • Cor Verkerk zegt op

   Het lijken dus net Nederlandse vrouwen, alleen de verpakking is meestal aangenamer.

   Maar ja, sinds je 24 jaar bent zou je toch wel je eigen beslisssingen kunnen nemen en de mening van je familie/ kennissen naast je neer leggen.
   Het is bijna hetzelfde als met je buurmeisje, je kunt geluk hebben of pech.
   Maar een ding is zeker, als je het niet probeert heb je er misschien altijd spijt van. Dus gewoon je hart volgen.

   Hou ons maar op de hoogte.

   Met groet

   Cor Verkerk

  • Rob zegt op

   Hoi gerrald
   Ik woon in phuket en weet dat de meiden bijna allemaal op internet thailovelinks e.d zitten
   Maar zodra dat ze engels kunnen lezen en schrijven dan hebben ze meestal al tijd in de bar achter de rug
   Er zijn maar weinig die het ergens anders dan in de bar engels leren
   Want de dames die gestudeerd hebben zal je bijna niet vinden in pattaya/phuket
   Deze meiden komen daar meestal voor het vele gemakkelijke geld
   Sommige hebben meerdere sponsors en doen het financieel goed
   Dat wil niet zeggen dat die meiden slecht ze zijn gewoon zakelijk goed bezig
   Als jij zegt dat je niet veel geld hebt,maar als ze zoveel van je houdt kan ze de helft mee betaald dan kan jij wel naar phuket komen
   En waar woont ze in phuket dat zegt al wat ,en waar werkt ze
   Welke tijd chatten jullie want dat zegt ook wat ,als jij rekening houdt met het tijd verschil
   Dan weet je een beetje dat het klopt overdag werken en s’nachts chatten klopt niet
   Maa je weet maar nooit misschien heb jij de loterij gewonnen ( lijkt me sterk in ken de dames zij willen de loterij winnen)
   Veel geluk zal je nodig hebben
   Groetjes rob

 2. Rik zegt op

  Sorry maar ik snap het hele probleem niet zo. Je bent 23 jaar en volwassen en ik mag er toch vanuit gaan dat jij je eigen beslissing kan nemen. Het is en blijft altijd moeilijk om er achter te komen of de dame in kwestie eerlijke bedoelingen heeft en daar kom je eigenlijk maar op 1 manier achter en dat is om er heen te gaan om elkaar te leren kennen.

  Boek gewoon een leuk hotelletje en mocht je haar niet vertrouwen maak er dan een leuke vakantie van! De negatieve reacties moet je echt op de koop toe leren nemen aangezien (bijna) iedereen daar in het begin last van heeft gehad, dit is namelijk het standaard vooroordeel van de meerderheid. Je familie bedoelt het zeer waarschijnlijk echt wel goed maar nogmaals neem je eigen beslissing je bent 23 jaar!

 3. Khun Peter zegt op

  Dat ze zegt dat ze van je houdt is lief, maar dat lijkt mij wat opportuun. Ga een keer op vakantie naar Phuket, dan kan je haar ontmoeten. Volg je hart, anders krijg je vroeger of later spijt.

  • HansNL zegt op

   En als je dan naar Phuket op vakantie gaat, laat haar dan weten dat je op een bepaalde datum zult arriveren……en kom dan een paar dagen eerder.

   Verrassing!

   En de raad om vooral niet teveel je hart te volgen, maar zo af en toe eens een emotionaal stapje terug te nemen zodat je geheel afstandelijk de zaken kan bezien, zou ik maar heel goed opvolgen.

   Eigenlijk verdient het aanbeveleing de relatie te bekijken zoals de meeste Thaise vrouwen dat doen…..

 4. Paul zegt op

  Altijd handig: maak een nep-account aan via mail of in Facebook en kijk hoe ze op die ‘persoon’ reageert. Je zou niet de eerste zijn waarbij de eerste tien mails inhoudelijk exact hetzelfde zijn. (Moraal: probeer de neppers eruit te halen… ja, niet alle Thaise dames zijn slecht… maar je zult maar net die slechte treffen die beter kan acteren dan jij kan spioneren)

 5. Davis zegt op

  Inderdaad Khun Peter. En Gerrald, wie niet waagt, niet wint.
  Niemand weerhoud je daarvan, en uit je fouten leer je.

  Kijk de kat eens uit de boom kijken. Liefde is blind, maar je bent jong genoeg om je droom te volgen.
  En wanneer het in het slechtste geval een teleurstelling wordt, maak er nog een leuke vakantie van.

  Maar beste Gerrald, waarschuwing, dit kan hard aankomen. Contacten via social networksites zijn meestal fake. Niet dat de persoon in kwestie niet bestaat. Maar jullie komen goed overeen; zo hebben jullie mekaar gevonden. Mijn hoop is dat jullie mekaar in het echt tegenkomen, niet al te verliefd gaan doen, en dan zal je zelf merken dat het voorkomen op het profiel niet stuikt met de real-time encounter. Jullie doen aan projectie en de ene actor bevestigd zijn verwachtingen aan de andere.

  Genoeg gezegd, veel succes, en hou je beide voeten op de grond.

 6. DIRKVG zegt op

  Volg je hart….en neem je verstand mee.
  Met de autochtoonse damens van hier kan je je ook vergissen….
  Lees ook over de gewoontes, familiewaardes…die kunnen verschillen of ze uit het Noorden – Midden of Zuiden van Thailand komen.
  Natuurlijk speelt geld een rol…..maar is in onze westerse kultuur niet minder.

  Het zal alleszins een ervaring zijn !

 7. bert zegt op

  Moderator: uw reactie is te generaliserend en daarom kwetsend voor andere lezers.

 8. Soi zegt op

  Beste Gerrald, je zegt een liefdesrelatie te hebben met een Thaise meid van 24 jaar oud, die je kent via Faceboek en Skype. Ik denk dat je wat overdrijft. Misschien moet je maar gewoon zeggen dat je via het internet iemand hebt leren kennen. Komt dichter bij de realiteit, dan hard van stapel lopen. Misschien dat jouw familie hier ook de meeste moeite mee heeft.

  Verder zeg je dat het je niet gemakkelijk valt jouw familie uit te leggen dat niet alle Thaise meiden slecht zijn. Is dat dan zo? Zijn Thaise meiden slecht?, En een enkeling niet? En heb jij nou toevallig een van die goeie te pakken?

  Doe nou eens een paar stappen terug en zet de boel nog eens op een rij. Kan niet veel moeite kosten, want jullie kennen elkaar pas twee maanden. Waar gaat het om? Om een meid van 24 jaar oud, wonend op Phuket in Thailand. Mooi. In tegenstelling tot de verkeerde verwachting vraagt ze jou niet om geld, maar werkt er zelf voor. Prachtig. Niet meer dan normaal te doen gebruikelijk, toch? Goed. Jullie skypen elke avond, en zij zegt dat ze van jou houdt. Fantastisch. Wat moet ze anders zeggen? En verder? Spreekt ze Engels? En jij? Spreek jij Engels? Kunnen jullie elkaar duidelijk maken wat je van elkaar wilt? Waarom jij via het internet een vriendinnetje wilt, helemaal in Thailand, en wat zij van jou wil?

  Daarbij: wat weet jij van Thailand? Van de achtergronden dat meiden en vrouwen farang zoeken op allerlei manier? Is het dat waar jouw familie zich druk om maakt? En hoezo na 2 maanden al naar Thailand? Ken je haar al zo goed dan? Je zegt: “dat ik er echt voor wil gaan, voor de relatie”, maar die heb je toch niet?

  Kortom: ik zou nog even wachten met hoteldebotel afreizen naar Thailand. Probeer eerst maar eens elkaar wat beter te leren kennen. Praat over allerhande zaken die een vriendschapsrelatie moeten gaan bestendigen, wie jullie zijn, wat jullie doen, welke verwachtingen jullie hebben, hoe je dat moet oplossen die verre afstand tussen jullie, en laat je niet alleen leiden door een gevoel van gelukzaligheid. Ga niet alleen maar tegen elkaar zeggen dat je van elkaar houdt, want dat moet allemaal nog blijken. Ga lezen over het land, de mensen en hun cultuur. Ga nadenken met wat je wilt met die vriendschap. Ga je informeren welke hobbels je moet nemen om langere tijd in Thailand te kunnen zijn, en zij langere tijd in Nederland. Ga over een tijd gewoon op vakantie naar Thailand, ontmoet haar, en maak er niet zo’n drukte omheen. Je hoeft je hele familie er toch niet bij te slepen. Je bent potdorie 23 jaar oud en meent over de grens heen te kunnen kijken. Gebruik je verstand, en doe eens gewoon rustig aan, en zweep jezelf niet op. Ze loopt niet weg, en als ze dat wel doet: ook weer een les geleerd!

  Aldus: je wilde antwoord van een expert op jouw vraag? Nou, bij deze!

 9. wibart zegt op

  Hoi Gerrald.
  Goed of slecht weet je pas als je elkaar beter leert kennen. Skype, Facebook en telefoon o.d. zijn beperkt bij het echt overbrengen van emoties. Dus ik zou met een open “mind” gewoon een vakantie naar Thailand boeken en samen met jouw Skype vriendin dingen ervaren. Die open “mind” is echter wel belangrijk. Geniet van het land en elkaar en neem die ervaringen mee als je terug gaat naar Nederland. Als je dan na die tijd nog steeds een goed gevoel over houdt kun je overwegen haar met een toeristenvisum naar Nederland te halen voor een vakantie hier. Familie in Nederland is natuurlijk belangrijk maar je bent een volwassen man en verantwoordelijk voor je eigen beslissingen en de gevolgen daarvan. Luisteren naar welgemeende adviezen van je familie en van de schrijver op dit forum is prima, maar uiteindelijk bepaal jij zelf wat je gaat doen. Veel succes en plezier toegewenst.

 10. peter zegt op

  Gerrald,
  Vraag je eerst eens af hoe je familie hoe reageren op een Hollands meisje. Je kunt dit erg simpel testen door te vertellen dat je smoorverliefd bent op een leuk meisje maar dat je bang bent dat het geen langdurige relatie zal gaan worden. waarom vraagt je familie en jij; wel ze heeft nogal wat vriendjes gehad en geen van hen kon de kadootjes betalen die ze steeds wilde hebben. kNAL en nu gaat je familie uit een ander vaatje tappen, doe het niet bla bla bla
  moraal van het verhaal; vooroordelen zijn gemakkelijk gemaakt, men ontbreekt het aan kennis en ervaring.
  Je bent jong en moet nog door vallen en opstaan wereldwijs worden en dat kun je alleen door op te staan tegen je familie en je eigen gang te gaan.
  test je vriendin uit door af te spreken samen naar haar familie te gaan zodra je aankomt in bangkok en na een week pas naar Phuket. Begint ze tegen te sputteren dan is er grote kans dat ze er een tweede leven met misschien wel gezin op na houdt en je eigenlijk alleen wil gebruiken als lopende ATM machine.
  Nogmaals je kunt het alleen ervaren door je hart te volgen. No money no honey and its up to you zijn kreten met verschillende uitleg. Bedenk een plan B als het tegenzit zodat je weg kunt wanneer jij wilt.
  Het leven is steeds keuzes maken en daarbij horen ook foute keuzes, beter berouw van een foute keuze dan berouw geen keuze gemaakt te hebben.

 11. Rori zegt op

  Ik lees in een aantal reakties dat men 2 maanden kort dag vind. Waarom? Ik heb mijn huidige (thaise) vrouw in Thailand ontmoet (dat wel) in IT square. Zij hielp toen de verkoper en mij met de keuze van een laptop met engelse windows en office. Heb haar uitgenodigd om samen in de foodcoart te eten.
  Is nu ruim jaar geleden en we zijn nog steeds samen.
  Wonen nu in Nedreland. Ik werk, zij werkt. Haar familie is niet onbemiddeld dus om geld voor haar ouders word niet gevraagd. Mijn vrouw komt uit het zuiden van Thailand (Nakhon Si Thammarat provincie) en ik weet en merk dat er een heel en heel erg groot verschil zit tussen iemand uit de Isaan en iemand uit het zuiden.
  Lijkt me ook logisch als je de afstand in beschouwing neemt. (Ongeveer Amsterdam Rome Als het niet meer is).
  Ik zou gewoon proberen te achterhalen waar zij is opgegroeid, wat zij voor werk doet, proberen haar familie te zien te krijgen (bezoeken) net zoals je met een nederlandse en/of ongelijk waar vandaan doet.
  Bouw een relatie op en zie hoe het loopt (of het loopt niet) Bij een slecht gevoel niet te lang nadenken over zij is zielig want als dit mee gaat spelen is de rede weg.

  Dus in het kort gewoon haar opzoeken, Wat is nu een 1000 a 1500 Euro om een levenservaring op te doen en een mogelijk goede vrouw te vinden.

 12. piroen zegt op

  Ga gewoon met vakantie en haar meteen leren kennen . Dan komt je misschien achter wat je wilt. Ik ga over twee maanden naar thailand als je gids wilt arzelt Niet om mij te mailen. Gewoon doen succes.

 13. Sieds zegt op

  Ik kan je op een briefje geven dat dit gedoemd is te mislukken.
  Ze is/werkt niet voor niets in Phuket en ze is niet voor niets online.
  Ik begrijp je gevoelens maar uiteindelijk willen ze geld en daar zul je door schade en schande wel achter komen.
  Probeer op een vakantie in Thailand een meisje te leren kennen die een goede opleiding heeft.
  Dit is allemaal een beetje kort door de bocht maar vaak wel de realiteit.
  Niet doen dus of in ieder geval goed de kat uit de boom kijken want je tuint er in met open ogen 🙂
  De hele familie in de breedste zin wil mee profiteren, zelfs als je haar mee neemt naar Nederland.

  Het kan wel anders, mijn zoon is getrouwd met een lerares, woont al 8 jaar in Thailand en werkt niet, hij is huisman en zorgt hun kind en voor de tuin. Hij bestudeerd het Boeddhisme en samen zijn ze heel veel in de tempel.
  Zij hebben een relatie waar geld totaal geen rol speelt.

  Succes .

  • Noah zegt op

   Het is gedoemd om te mislukken! Profiteren? Hele familie wil mee profiteren? Ik vind het knap dat u alles kan voorspellen! Het kan ook anders, zie mijn zoon schrijft u……Wow wat is uw zoon een gelukspik!!! Bij een meid die u niet kent draait het alleen om geld en bij uw zoon eidigt u mee gaat het totaal niet om geld!

   Zou het niet wat genuanceerder mogen als jullie iemand niet kennen, waarschuwen is 1, iemand al veroordelen terwijl men de persoon niet kent is 2. Echt belachelijk sommige reakties!!!

  • Sir Charles zegt op

   Héél tegenstrijdig om zo gedecideerd te zeggen dat dit gedoemd is te mislukken door even later te verkondigen dat het wel anders kan. Inderdaad het kan ook anders, leuk voor jouw zoon doch waarom zou dit ook niet voor Gerrald kunnen doen gelden, ken er meerdere die elkaar online hebben leren kennen en er een harmonieuze relatie er aan hebben overgehouden.

   Bovendien dat ze werkzaam is in Phuket behoeft niet de graadmeter te zijn, toeristische plaatsen trekken nou eenmaal werkzoekenden aan en dat hoeft echt niet uitsluitend als barlady of halfnaakt dansend aan een zilveren paal. Veel vrouwen moeten er niet aan denken om op die wijze hun rijst te verdienen, die walgen er alleen al van om een wildvreemde farang in te smeren met olie om hem vervolgens naar een ‘gelukkig einde’ te brengen.

   Zoals andere bloggers ook al aangeven. Laat Gerrald daar in ieder geval naar toe gaan om fysiek kennis te maken en dan na verloop van tijd aldaar zijn conclusies trekken.

   Overigens persoonlijk lijkt het me vreselijk saai om huisman te zijn, daarnaast ook nog het boeddhisme te bestuderen en samen veelvuldig in de tempel te zijn.
   Voor mijn kind zou ik willen zorgen maar tuinieren dat laat ik wel doen!

 14. piet zegt op

  Hallo Gerrald,

  Gewoon er voor gaan en een keer Thailand proberen te bezoeken, als ze echt van je houd begrijpt ze ook wel dat je haar om 350 euro vraagt.
  Dit is ongeveer de helft van jou ticket, hotelletje kun jezelf nog betalen,maar je wil haar echt ontmoeten,en heb de laatste euro daar voor over toch? kijk ff naar de reaktie.
  Heb je mazzel begrijpt zij die zelf geld verdient dit verzoek ,maar het kan anders lopen.

  Via de facebook e.d. een relatie aangaan is /kan leuk zijn,maar let op de “kleine “lettertjes”
  Proberen kan geen kwaad je leert tenslotte altijd ,zeker op jou leeftijd ,en een vakantie is nooit weg.

  Jou ouders zullen vast instemmen op deze manier, maar indien Thaipop geen geld kan/ wil sturen weet jij genoeg .

  Succes en laat de afloop eens weten leerzaam voor eenieder positief/negatief al naar gelang afloop.

 15. Kees zegt op

  Geniet er gedurende een vakantie van, bekijk hoe de moeder eruit ziet en realiseer je dat als je 50 bent je ook nog een Thaise vriendin van 24 kunt krijgen.

  (En de mooiste vrouwen vind je in Bangkok !)

 16. Clyde Khitanea zegt op

  Hallo Gerrald ,

  ik heb mijn Thaise vriendin 4 jaar geleden via Thailovelinks datingsite leren kennen , zij woonde en werkte toen in Pattaya in 2 hotels aan de excursie- en limobalie .
  Wij hebben 3 maanden dagelijks ge-chat voor dat ik de stoute schoenen aantrok en haar ging opzoeken(zij durfde niet naar mij te komen) . Sinds bijna 3 jaar woont ze nu bij mij in Amsterdam en in september gaan we trouwen in Thailand . Wat ik wil duidelijk maken , is dat het wel kan maar ik sluit me wel aan bij sommige reacties om extra te controleren via een fake-account of voordoen dat je niet veel geld hebt om haar reacties uit te testen . En voor de rest gun jezelf een mooie vakantie , ga anders met nog 2 vrienden , werkt het niet , dan zal je waarschijnlijk er toch een mooie leerzame ervaring er aan overhouden . Succes !

 17. geerten gerritsen zegt op

  Vraag haar maar eens of ze je reiskosten voor een deel wil vergoeden als ze zoveel van je houdt.
  Weet zeker dat ze dat wel kan maar niet doet dus kan je je afvragen hoeveel ze om je geeft.
  Als je daar niet mee zit financier je het allemaal lekker zelf en maak je voor jezelf een leuke tijd zonder verdere verplichtingen.
  Je familie heeft hier niets mee te maken.
  succes!!

  • Noah zegt op

   Beste Geerten Gerritsen, vind persoonlijk uw posting generaliserend maar daar denkt de moderator anders over. Reiskosten voor een deel vergoeden? U weet zeker dat ze het kan maar niet zal doen? Dus u weet van afstand dat ze een van die ” slechte ” is die misschien wel 5 vriendjes heeft die iedere maand geld sturen?
   Misschien werkt het meisje wel voor 6000 bht in een restaurantje en is ze gewoon ook op zoek naar zekerheid? Hoe kan dat meisje van 6000 bht loon een deel betalen van de reis?

   Omtrent de liefde zou ik tegen de vraagsteller zeggen, ga er lekker heen en kijk het aan, loop niet te hard van stapel want van echte liefde kan totaal geen sprake zijn zolang men beiden nog niet echt weet welke vis men in de kuip heeft en hoe jullie met elkaar omgaan als jullie samen zijn. Via het internet is er van beiden kanten totaal niet te controleren of een van jullie beiden of beiden een spelletje speelt, want helaas zijn deze gevallen ook bekend, zowel van de vrouw als de man!

   Sucess en mag voor jullie beiden de liefde uitkomen!

 18. Jan zegt op

  Hallo

  Ik ben mijn vriendin na 3 maanden elke dag enkele uren “cammen” gaan opzoeken. Als je zeker weet dat je de enige bent (en er zijn manieren genoeg om daar achter te komen, in het voornaamste de manier van doen en praten), moet je ervoor gaan. Wij hadden ook een liefdesrelatie voor we elkaar de eerste keer ontmoet hadden, en bij de eerste ontmoeting werd deze bevestigd en versterkt. Ik ben dadelijk bij haar blijven logeren.

  De vraag voor geld zal inderdaad wel vroeg of laat opduiken, maar misschien op een subtiele manier: “Ik ben aan het shoppen, maar eigenlijk heb ik geen geld om iets te kopen…” Maar zolang dat binnen de perken blijft (en dat bepaal je zelf), heb ik daar geen probleem mee want dat geld ben je hier ook kwijt aan een vriendin.

  Mijn familie is er ook heel erg op tegen. Ik probeer er alles aan te doen om alle vooroordelen te ontkennen en het te zien als een normale relatie zoals met een meisje van hier. Waarschijnlijk ga je ook wel vrienden hebben die je laten vallen, maar als je relatie sterk genoeg is en dit meisje absoluut wil, moet je ervoor gaan en hopen dat sommige mensen hun vooroordeel vroeg of laat laten vallen.

 19. diditje zegt op

  Ongeacht de manier van kennismaking , woonplaats, bezigheid en dergelijke, is de hoofdvraag in feite :
  Wat zijn de eventuele toekomstplannen-mogelijkheden ?
  Huwen en in jouw of haar thuisland blijven ?
  Of gedurende ongeveer 40 jaar een langeafstandsrelatie onderhouden?
  Waarschijnlijk zal je de vraag van Cor Verkerk, niet opvolgen, en zal je ons niet op de hoogte houden, geen probleem, dat zijn wij gewoon, niettemin, alle geluk.
  Diditje

 20. henry zegt op

  je bent 24 en je wil wat, doe het dan. Slaat het tegen en loop je met uw kop tegen de muur. Zal het een levensles zijn.

  Kortom je bent 24 en hebt niks te verliezen.Je kan natuurlijk ook de rest van leven mooi in het familegareel lopen. Maar ik vind dat iedereen het recht heeft om zijn eigen stommiteiten te begaan, ook jij En misschien is het wel de droommeid van je leven, en misschien is het een sloerie. Maar dat ga je nooit te weten komen als niet vanachter moeders rok kruipt en haar hand loslaat..

 21. Vorssel zegt op

  Je bent 23jaar. Als je er echt voor wilt gaan, doet dat dan. Maar blijf er nuchter onder. Begin nog niet in de wolken te lopen. Iemand leren kennen op het internet kan goed en slecht uitdraaien. Wees hier ook op voorbereid. Zoek uit waar ze precies woont en zoek ook hotels op in nabijgelegen steden. Voor als het tegenslaagd. Als je dit ook verteld aan u familie zullen ze er ook nuchter naar kijken. Er bestaan veel slechte verhalen over Thaise vrouwen en dat is omdat de mensen beter de slechte verhalen onthouden dan de goede. Dus ga ervoor, blijft er nuchter onder en als het tegenzit zeg dit dan ook tegen haar. Geef ze geen valse hoop. Veel geluk en succes.

 22. Patrick zegt op

  Luister naar mama en papa. Hun levenservaring is van onschatbare waarde.

 23. Hemelsoet Roger zegt op

  @Gerrald: Geld vragen aan je nieuwe vriendin, zoals sommigen suggereren, is bij ‘n Thaise al helemaal uit de boze: niet doen dus! Jezelf voorstellen dat je niet rijk bent en maar ‘n gewone werkjongen bent, is veel beter en eerlijk te zijn tegenover haar. Het feit dat ze in Phuket werkt, wil daarom niet zeggen dat ze geen eerbare job zou hebben. Dat kan je te weten komen door haar daadwerkelijk te ontmoeten en ‘n tijdje met haar tesamen te zijn en eens nagaan wat voor job ze werkelijk doet. Liefde op het eerste gezicht bestaat wel, maar daar kan je enkel maar zeker van zijn als je elkaar beter leert kennen en dat is, haar persoonlijk te ontmoeten en eens polsen hoe ze de toekomst met jou ziet. Als het blijkt dat ze het eerlijk meent met jou, draait jouw famillie wel bij en aanvaarden ze haar wel.
  Veel succes!!!

  • Rob zegt op

   Moderator: niet chatten svp.

 24. Rob V. zegt op

  Beste Gerrald,

  Volg gewoon je hart en verstand. Ik vind nogal wat reacties hier voorbarig als zijn ze goed bedoeld, via internet kun je zeker verliefd worden of zelfs liefdes ontmoeten. Soms wordt dat niets, soms wel. Er is maar een manier om dat uit te vinden en dat is door zelf af te reizen naar Thailand en haar daar te ontmoeten. Dan zie je pas echt of de magische klink, die vonk, daar is en of het verder goed voelt. Natuurlijk kan er een addertje onder het gras zitten, maar voor haar is het evengoed een risico. Ga er hen, geniet, doe wat goed voelt. Ik neem aan dat je verstandig genoeg bent er geen honderden euro’s in te pompen (als je die al hebt).

  Wat kan je gebeuren? is de klik er niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd (en houdt je er misschien nog leuk vriendschappelijk contact aan over) , zit er iets niet in de haak (geld, meerdere mannen gebruiken als melkkoe, horror verhalen genoeg) dan kom je daar ook wel snel genoeg achter en kun je weglopen als je je jonge heer niet achter na loopt. En is die klik er wel, voelt alles goed, ga er dan samen voor! Luisteren naar derden kan geen kwaad, men bedoelt het goed maar uiteindelijk komt het op jouw en haar hart & verstand aan. Veel geluk! Hopelijk laat je nog eens weten hoe alles verloopt, schrijf een dagboek/blog, stuur die naar de redactie, zullen ze leuk vinden.

 25. inge van der wijk zegt op

  Hoi,
  Ik zou zeggen : trek je eigen plan, je bent geen kind meer!
  Ga eerst eens een paar weken naar haar toe.
  Trek je niets aan van vooroordelen over Thailand en met name Thaise vrouwen.
  Er zijn goede en slechte Thaise vrouwen net als bij de Nederlanders en bij
  andere volkeren.Mijn zoon woont in Khorat met een Thaise vriendin, een schat,
  bescheiden en heel goed voor hem en een vrouw die goed met geld kan omgaan.
  Ik heb haar helemaal in mijn hart gesloten.
  Mocht het contact “tegenvallen” , dan kun je altijd terug naar Nederland.
  Als jullie serieus zijn, kan ze ook het geduld opbrengen om nog een tijdje te wachten,
  ik wens jou heel veel succes en liefde toe!
  Inge

  • De Neve David zegt op

   Dag Gerrald,
   Gewoon gaan als het jou uit komt anders krijg je er later spijt van .Is of word het niets kun je er nog altijd een fijne tijd beleven ,Thailand heeft zoveel te bieden .Bereid je wel goed voor het klimaat en leven is totaal anders als hier .De kans dat je teleurgesteld word in het meisje is reeel ,maar in Thailand zelf is heel miniem.Maar er zijn er genoeg andere ook leuke en mooie meiden die werken zoals in massage salons of supermarkten .Maar enkel voortgaan op Facebook en Skype hmmm daar heb ik het toch moeilijk mee .Nog een goeie tip vraag vrienden of kennissen die er al vaak geweest zijn om enige uitleg je zult er versteld van zijn wat je te horen krijgt uit hun ervaringen .
   Groeten,David

  • marc zegt op

   Hallo,

   Heeft ze je niet verteld wat voor baan zij heeft? Wat voor opleidingsniveau heeft ze. Komt ze uit een arm/rijk/middenklasse familie. Woont haar familie ook in Phuket en of omstreken of het arme Isaan?

   Ps als je vriendin een stoeipoes is en erg knap (en jij bent minder aantrekkelijk) dan mag je je al achter je oren gaan krabben. Heb je het gevoel it’s to good to be true dan klopt dat meestal ook.

   Het klopt dat veel thaise vrouwen wel ok zijn. En ookal wil zo’n meisje een beter leven met een leuke jongen uit het buitenland, wat maakt dat uit. Houdt er rekening mee dat wanneer zij uit een arme familie komt wel de financiele verantwoording voor haar ouders en evt. andere familieleden draagt. Maar meestal willen die meiden daar zelf idd zelf hard voor werken.

   Succes

   Ik ben 8 jaar samen met een thaise. We passen goed bij elkaar en ik ben superblij met haar.

 26. Frank zegt op

  Spannend voor je, Ik zou zeggen gewoon gaan voor vakantie en lekker genieten van het mooie land en lekker de cultuur opsnuiven. Of ze de ware is kun je nu toch noch niet zeggen, dus als jullie “verliefd”zijn via internet, moet je haar maar eens gaan opzoeken. Eigen hotelletje of guesthouse boeken, zodat je NIET afhankelijk bent van haar en haar familie.Wel in het achterhoofd houden dat het misschien op niets uitloopt. Geniet en ga ervoor. (zo heb ik mijn vaste vriend trouwens ook ontmoet)

  Frank

 27. Ted zegt op

  Je bent oud genoeg om zelf te beslissen, dat vooropgesteld.Als je gaat moet je zelf goed opletten en uitkijken in wat voor milieu je terecht komt en naar wat voor uitgaansgelegenheden je geliefde graag gaat
  Kortom wordt niet door liefde verblind, maar blijf rationeel denken. Als nuchtere hollander moet je dat toch kunnen !!!??
  Geniet van je verblijf en geniet van de liefde met je geliefde,maar houd je zelf iedere keer een spiegel voor
  of je emotioneel bezig bent of rationeel. Ik wens je een veel sterkte.
  Oud hollands gezegde : Liefde maakt blind – als je dat goed in de gaten houdt geldt alleen nog
  een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 28. Hans zegt op

  Hallo Gerrald.
  Ondervinding is de beste leermeester. Dus boek een vakantie naar Thailand en ga lekker genieten.
  Je bent oud en wijs genoeg om erachter te komen wat voor meisje dat het is.
  Waarom is jou familie er op tegen als ze haar nog niet kennen ??
  De reactie van Sieds is helemaal smakeloos maar dat zegt veel over hem zelf.
  Ik woon zelf in Thailand en ben 6 jaar getrouwd met een Thaise en het bevalt me uitstekend.
  Ik wens jou veel succes.

 29. Chris zegt op

  Leuk..not dus..om te lezen hoe sommige bezoekers over de Thai denken. Mijn ervaring:
  Mijn vrouw Muslima wonend en geboren in Phuket, toen ik haar ontmoette, is erg duidelijk en eerlijk. Opleiding van dames in Phuket is laag? Look at yourself in the mirror my friend.
  Een dame uit Thailand die werkt in de receptie van een 5 sterren hotel…universitaire opleiding of school voor het toerisme op hbo niveau.

  Binnen mijn schoonfamilie is het niveau minimaal highschool, en ja mijn vrouw wil/moet ook geld naar haar familie opsturen…maar werkt hier in Knolland 5.5 dagen per week. Nooit te moe om mij een massage te geven en altijd een glimlach ja. Mijn collega’s op m’n werk staan altijd raar te kijken dat ik een paar bakjes met vers klaargemaakt eten, fruit enz bij me heb. Tja..

  Mijn advies, ga lekker bij je vriendin op bezoek. Houdt je hoofd erbij ogen open en je portemonnaie zo veel mogelijk gesloten. Laat je vriendin en familie niet denken dat je rijk bent, of als je dat wel bent ook niet.

  Mijn ervaring is dat je erg leuke contacten kunt opbouwen, inmiddels heb ook ik heeeeeel veel Thai in mijn facebook.

  Ik ben zeker geen Thai deskundige. Just living my life.

  Gr Chriz

 30. Chris Verhoeven zegt op

  hoi gerrald,

  ik lees hier alle reacties, en het is gewoon een kwestie van een gokje wagen.
  Ikzelf heb op mijn 22e/23e een thaise leren kennen via ICQ, contact verloren, na 5 jaar weer contact teruggevonden en in een impuls een ticket geboekt. gewoon om haar als vrienden te ontmoeten. Ze had al een vriend uit Frankrijk. Eenmaal daar heb ik haar vriendin leren kennen en ben daar nu, 3 jaar later inmiddels mee getrouwd. We leerden elkaar pas echt kennen toen ik terug thuis was en we gingen skypen. Tijdens de vakantie heb je gewoon een geweldige tijd, en later praatten we over meer serieuze dingen, om te zien of we er iets van konden maken.

  Vorig jaar april getrouwd. Ik voel me er dolgelukkig mee. En ook zij heeft nooit om een baht gevraagd.
  Lees ook mijn dagboek hier op het forum – Lange afstandsrelatie met een thaise vrouw. Deel 3 komt binnenkort ook hier op de site.

  Ik heb ook alle vooroordelen inmiddels wel voorbij horen komen. Niks van aangetrokken en ben er heel blij mee dat ik niet naar anderen heb geluisterd. Iedereen kent ineens wel iemand bij wie het mis is gegaan. En dit zeggen ze enkel omdat ze mee willen praten. Ik wist in het begin ook niet wat er van terrecht zou komen. Liefde is altijd een gok.

  Als je echt wilt weten of het iets kan worden, praat over de allerdaagse dingen, over wie je bent, wat je hebt meegemaakt, enz. Ga gewoon die kant op en heb een leuke tijd samen en neem dan pas de beslissing.

  Succes ermee.

  ps mijn vrouw is zelfs 12 jaar ouder en toch werkt het super en mocht je meer willen weten, lees mijn dagboek hier op thailandblog dan maar eens.

  Groeten Chris Verhoeven

 31. Qmax zegt op

  Volg je hart,. Stoot je eigen neus!

  Iedereen kan je van alles vertellen.
  Jij bent degene die deze keuze maakt.

  Familie heeft vast reden om er op tegen te zijn. Misschien bezorgdheid en of angst. Thailand kan naast erg mooi ook gevaarlijk zijn. Zeker als je onwetend bent.

  Ik heb mijn twee inmiddels ex thaise vriendinnen in Thailand zelf leren kennen.

  En zoals je op internet kan lezen is het altijd “Mijn Thaise vriendin is anders”

  Zoals je hierboven hebt gelezen is het vaak te mooi om waar te zijn. Het is ook niet altijd wat t lijkt.

  Mijn 2 Thaise ex vriendinnen hebben ook nooit om geld gevraagd!!

  Je moet echt geluk hebben de juiste tegen te komen.

  In mijn geval is t twee keer om dezelfde rede stuk gelopen.

  De Nederlandse taal en werk gelegenheid in Nederland.

  Mijn eerst Thaise vriendin had al meteen iets van te moeilijk om te leren.

  Je Thaise vriendin moet in Thailand eerst een inburgerings test doen om na Nederland te mogen komen.

  Dan krijgt ze er in Nederland ook nog een uitgebreidere varriant, (neutralisatie)

  Mijn eerste Thaise zag al op tegen de inburgering cursus in thailand.

  Mijn tweede Thaise vriendin was de eerste 3 maanden wel ijverig Nederlands aan t leren.

  Elke dag via tango de eerste paar weken. Zij uit haar studie boek en ik over tango de juiste uitspraak. Tellen leerde ik haar uit het dart spel. Wat ze gooide moest ze in het Nederlands uitspreken.

  Ging allemaal goed.

  Haar uitspraak en reacties in t Nederlands waren erg goed.

  Alleen na enkele maanden gaf ze het op. Bang om het niet te redden. Bang dat ze hier geen werk kan vinden. Het opzien tegen de inburgeringscursus in Nederland.

  Ook het Thaise leventje ofwel Sanook

  Meiden in Phuket of pattaya zijn enigszins verslaafd aan het Sanook

  Ik zou adviseren om thailandblog en of pattaya addicts of Thailand Bargirls te lezen.

  Mij is verteld als ik echt een Thaise vrouw zou willen?? De taal eigen te maken en dan zeker niet naar pattaya of Phuket te gaan. Je t beste voorgesteld kan worden, of een dorpje op te doen??

  Omdat Thaise vrouwen/meiden in Phuket of Pattaya al …….. zijn.

  Alleen is het niet onmogelijk om iemand tegen te komen die zeker een toekomst kan worden.

  Vaak is dan de fallang goed voorzien van geld. Voor een Thaise is liefde een geheel ander begrip, familie komt altijd op de eerste plaats.

  Als jij haar en haar familie kan onderhouden dan is t vaak okey.
  Sommige hebben 3 – 5 sponsors

  Ook zijn er bij die met een doel komen.

  Ik zou zeggen doe naslag via Google

  Wat je ook doet??

  Al lijkt het nog zo mooi?!

  Koop geen goud voor haar,
  Trap niet in de zieke Buffalo verhaal.
  Of haar zieke moeder of vader.
  Stuur haar geen sponsor geld.

  Is je vriendin een ex bar girl of ex go go girl of werkt ze nog steeds??, wees dan op je hoede.

  Ze kunnen je helemaal inpakken ze zijn erg overtuigend,

  Alleen is t ook niet zo dat er tussen al deze meiden geen echte oprechte liefde kan ontstaan.

  Ja verder is het ook belangrijk dat je haar wel kan onderhouden in Nederland indien je haar wil laten overkomen.

  Kun jij garant staan??

  Ik zou zeggen doe eerst naslag

  Grt Qmax

 32. chris zegt op

  hoi Gerrald,
  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Maar ook iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen verdriet. Omdat ik jou niet ken en ook je vriendin in Phuket niet is het nagenoeg onmogelijk om specifieke adviezen te geven. Ik laat bij een paar opmerkingen vanuit mijn eigen achtergrond: nu een leuke vrouw getroffen na twee mislukte pogingen met een Thai vrouw.
  1. Bereid je je er op voor dat Thailand echt heel anders is dan Nederland. Dat heeft ongetwijfeld zijn charmes (temperatuur, zon, eten, vrouwen), maar er zijn ook zaken waar je vast moeite mee hebt.
  2. Als Thai vrouw optrekken met een buitenlander heeft ongetwijfled zijn charmes (statusverhoging, financiele zekerheid, een nieuw leven) maar er zijn ook zaken waar de Thai vrouw vast moeite mee heeft (bv. contact met andere vrouwen of ex-en, flirten, niet voor familie willen zorgen, individualistisch gedrag)
  3. Wees positief maar wees ook kritisch als je met zaken geconfronteerd wordt die je niet zo aanstaan. Probeer eerst te begrijpen in plaats van te oordelen.
  4. Besef dat er – als je relatie met haar serieus wordt – twee manieren zijn om bij elkaar te zijn. JIJ verhuist naar Thailand (moeilijk om werk te vinden, lage salarissen, nauwelijks sociale zekerheid; als je vriendin op zoek is naar financiele zekerheid is dit waarschijnlijk niet de oplossing) of je vriendin verhuist naar Nederland (aanpassingsmoeilijkheden, taal leren om in te burgeren, sceptische schoonfamilie, imago van Thai vrouwen in Nederland).
  5. Thailand is een show-off cultuur, in mijn ogen. Weinig zaken zijn echt zoals ze er uit zien. Veel goud is fake. Veel rijken heben grote schulden. Neem de tijd om je vriendin echt te leren kennen.

 33. ruud zegt op

  U bent 23 jaar oud, dus u zegt tegen uw familie:”dank voor het advies, maar ik ben ondertussen volwassen en bepaal zelf wat ik met mijn leven wil doen”.
  Vervolgens gaat u er over nadenken of u het contact met haar wilt voortzetten.
  Vervolgens neemt u daar helemaal zelf een besluit over.
  Als dat achteraf een verkeerd besluit is geweest, zult u zelf voor de gevolgen moeten opdraaien.
  Maar goed, dat hoort bij volwassen zijn.

 34. patrick zegt op

  Gerrald, ik denk ook dat je je hart moet volgen. Maar neem vooral ook je verstand mee. Als je nu al dan niet beslist om te gaan, stel ik voor dat je even deze documentaire bekijkt. Misschien helpt het je om het meisje in kwestie beter te begrijpen. Ik hoop van harte dat je er wat aan hebt. Wees niet te snel bevooroordeeld maar weeg zorgvuldig af hoe ver je wil gaan. De meisjes in Phuket en Pattaya die het goed menen, willen er vooral ook beter van worden. Hoe zou je zelf zijn? Maar dan heb je ook nog de fuifnummers en die ben je liever kwijt dan rijk.
  http://youtu.be/WmS4a9gUPr4


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website