Lezersvraag: Ik zoek een Thaise foodbicycle met motor

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
7 april 2015

Beste lezers,

Wij lezen Thailand blog altijd met veel plezier en zijn al diverse keren op vakantie geweest naar Thailand, een heerlijk land.

Nu willen we graag in Nederland op evenementen gaan staan met een Thaise foodbicycle met brommer! (ik weet niet of ik het goed schrijf) om Thaise pannenkoekjes te maken.

We hebben al op internet gezocht naar een fabriek, we denken in Bangkok dat ze daar gemaakt worden, maar het lukt ons niet. Wie kan ons helpen?

We zouden er erg blij mee zijn als er adressen zijn.

Alvast heel erg bedankt, en veel succes met Thailandblog.

Vriendelijke groet,

Kees

Mail: info@gardenemotion.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Ik zoek een Thaise foodbicycle met motor”

 1. b.m.boers zegt op

  Ik denk dat ik weet wat je bedoeld . Hier bij mij achter mij staan 2 nieuwe motor biki,s te koop met aan gebouwde bakjes als je dit bedoel. Wat hij vraag weet ik niet. het is een Noor
  Mijn adres in Cha-am
  b.m.boers
  93/35 nong. taphot.road
  U.Cha-am, J. petchaburi
  Thailand. 76120
  Mijn Tel. 0926107882

 2. eduard zegt op

  Hallo Kees, volgens mij is er hier geen fabriek voor.Je brengt een brommer bij een lasser en wordt costum build gebouwd.Ik woon in een klein dorp,zo n 15 km. van Pattaya en zelfs hier maken ze die dingen.In de Nakluaroad weet ik er zeker 3 die ze ook maken.Maar dan is tie nog niet in Holland,dat gaat een paar centen kosten.Lijkt me beter om hem in Holland te laten lassen en dan nog de vraag of je een kenteken erop krijgt.In Thailand zijn ze meer dan 100cc,dus motor.Of je uberhaupt een kenteken krijgt in Holland met een 49cc bromfiets,valt ook nog te bezien.Dat zal dan betekenen dat je het object met een vrachtwagen naar de evenementen moet brengen.

 3. Khao Noi zegt op

  Zo’ n ding heet een saleng. Het is een reguliere bromfiets, of natuurlijk motor (110 cc iets van die orde) met daaraan de mobiele keuken bevestigd. Bij mij weten zijn er geen grote producenten die zo’n ding kant en klaar leveren. Je koopt eerst de motor (meestal Honda Wave) en daarna laat je de zijspan bij een kleine lokale bewerker maken. De motordealer kan je vast een adresje aanbevelen. Die kan precies maken wat jij wilt. Vanuit Nederland het geheel kant en klaar bestellen is dus niet echt een optie.

 4. l.lagemaat zegt op

  Onderstaand een stukje wat ik geplaatst heb op Thailandblog.
  Foto kan eventueel seperaat opgestuurd worden.

  Ook dit zijspan is handwerk,althans ik heb geen grotere werkplaatsen gezien.
  Men neemt een aantal buizen en snijdt deze op bepaalde lengtes en gaat aan de slag.
  Deze worden aan elkaar gelast en er ontstaat een frame (chassis).
  Dan wordt aan de linkerzijkant een constructie gemaakt waar het wiel ingehangen wordt.
  Alles wordt nauwkeurig in de lak gezet.
  Daarna wordt in overleg met de klant bepaald waar het zijspan voor gaat dienen en
  wordt aangepast door b.v. aan de buizenconstructie plaatwerk te monteren of een dakje.

  groet,
  Lodewijk

 5. john zegt op

  hallo hr kees

  de food /cq brommer is een saaling of te wel een brommer met eraan een bakfietsje met een overkapping kun je nieuwe kopen meestal een honda wave nieuw prijs 1200 euro en de bakfiets word in elke plaats terplekken gemaakt ongeveer 140 euro de bakfiets kun je opsturen naar nl maar de bromfiets niet is 50cc en je heb een hoop problemen met het invoeren naar nl al met al ben je 1mnd verder en ongeveer 1000 euro kwijt aan inv./btw/ rdw/ aanvr verzekering kun je krijgen naar al de papierwinkel te hebben geregeld mail mij dan vertel ik je meer ontren br/ saling ik woon al 7 jaar hier ik kom 22mei ast naar nl ivb met mijn aanvraag pensioen mij mail: jvanderwi@hotmail.com tot nader horen gr john heb een nice day

 6. Peter zegt op

  Zoals reeds eerder vermeld, houdt rekening met de Nederlands wetgeving.
  Waarschijnlijk is het beter om een brommer in Nederland te kopen en daar een zijspan aan te laten monteren. Een en ander in overleg met de Nederlandse autoriteiten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website