Lezersvraag: Mijn Thaise dochter naar Belgie, er ontbreekt een bewijsstuk

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 december 2015

Beste lezers,

Ik heb een dochter in Thailand met een Thaise moeder waar ik 5 jaar mee samengewoond heb. Mijn dochter is nu reeds 14 jaar en ik ben sedert enkele jaren gehuwd met een Thaise, die niet de moeder is van mijn dochter.

Door omstandigheden wil ik mijn dochter mee naar België nemen, tot daar geen probleem, de moeder heeft afstand gedaan van de dochter en alle documenten zijn in orde op 1 na.

België wil weten of de moeder van mijn dochter niet gehuwd was een jaar voor de geboorte van mijn dochter op 07/11/2001. Indien zij gehuwd was in die periode is die echtgenoot de vader. Niet tegenstaande op de geboorteakte mijn naam staat en de dochter ook mijn naam heeft. Dat ene bewijsstuk dat nog ontbreekt kan maar niet bekomen, Ik heb al vele documenten rondgehaald, en na vertaling bleek dat het telkens vuilbak was. Heeft mij al veel geld gekost, op de gemeente zeggen ze dat ze het niet kunnen geven omdat ze in die periode nog geen computer hadden en ze dus niets met zekerheid weten.

Ergens heb ik vernomen dat er in Bangkok een plaats zou zijn waar die gegevens wel te krijgen zijn, maar niemand kan zeggen waar ergens.

Kan iemand mij met zekerheid zeggen waar ik dat bewijsstuk kan verkrijgen, of als er nog een ander mogelijkheid bestaat?

Dank bij voorbaat.

Willy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise dochter naar Belgie, er ontbreekt een bewijsstuk”

 1. Evert zegt op

  In Nederland heb ik in het verleden zoiets opgelost door een verklaring dat de vader na de geboorte zich nimmer om het kind bekommert is en onvindbaar is.

 2. eddy.mathijs@skynet.be zegt op

  best gemoet gewoon zorgen voor getuigen van haar familie en daar mee naar de gemeente gaan of zlf op de ambasade van belgie mee brengen.

 3. Evert zegt op

  Gebeurt vaker in Thailand dat iemand zich onttrekt aan zijn verplichtingen jegens zijn kind en daar is geen goede administratie van deze zaken

 4. Thailand John zegt op

  Een officieleverklaaring van de familie dat de maker van het kind nooit voor haar heeft gezorgt en nooit heeft omgekeken naar haar,Laat staan haar bezocht te hebben en dat verblijf plaats van hem onbekend is en niet te achterhalen. Dat zou voldoende moeten zijn. Succes.

 5. dontejo zegt op

  Hoi Willy,

  Misschien is het op te lossen met een dna test .
  Groet Dontejo.

 6. Nico zegt op

  Maar dan wel met 3 getuigen komen naar de Ampoer en vragen naar een hogere amtenaar.

 7. Nico zegt op

  Belgie wil eigenlijk weten of je wel de echte vader bent. Dat kan natuurlijk ook met een DNA test.

 8. Jasper zegt op

  Ik kon voor mijn aanstaande vrouw een dergelijk papier (historische verklaring van ongehuwd, of gescheiden zijn) ook eerst niet krijgen, uiteindelijk moesten we naar het Amphur met 2 getuigen die mijn vrouw al lang kenden, die zijn ondervraagd over haar huwelijkse staat en haar “gedrag”.
  Dit is na vertaling en legalisatie in Nederland als voldoende bewijs geaccepteerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website