RosaLin Zhen Zhen / Shutterstock.com

De Thaise belastingdienst is in haar nopjes. De eerste twee maanden van het nieuwe begrotingsjaar, die loopt van 1 oktober 2018 – 30 september 2019, is er meer belasting binnengehaald dan begroot. Aan belastingen, BTW en heffingen werd 274 miljard baht geïncasseerd, 27 miljard baht meer dan de target oftewel 11,1 procent en 34 miljard baht (14,1 pct) meer dan een jaar eerder.

Volgens directeur-generaal Eknit is de oorzaak van de hogere opbrengst vooral te vinden in de verbeterde economie en efficiëntere belastinginning en fraude-aanpak. De grootste winst kon worden geboekt door computerbestanden te koppelen en te analyseren. Zo kan men onderscheid maken tussen normale belastingbetalers en belastingontduikers.

Zo wordt er onder andere gekeken naar donaties aan goede doelen en betaalde verzekeringspremies. Het systeem gaat uitgebreid worden met gegevens over ontvangen rentes op deposito’s, bijdragen aan het Government Pension Fund, lange-termijn beleggingsfondsen en pensioenregelingen.

Eknit verwacht dat de belastingdienst dit begrotingsjaar haar target van 2 biljoen baht haalt, die 80 procent van de overheidsinkomsten vormen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thaise belastingdienst tevreden over meer inkomsten voor de schatkist”

 1. Adrie zegt op

  Ook hier heeft men het door dat je het grote geld niet bij de rijkste der aarde haalt, maar bij de gewone man waar in verhouding veel meer te halen is 🙂

  • Maryse zegt op

   Beste Adrie,
   Hoe kom je bij die conclusie? Heeft de gewone man in TH. genoeg geld voor donaties aan goede doelen, geld genoeg voor deposito’s, lange termijn beleggingsfondsen en pensioenregeling?
   Toch niet die die op straat een beetje voedsel en bezems verkoopt? dat is in mijn ogen de gewone man/vrouw…

   • Adrie zegt op

    Dat zijn ook zelfstandigen die daarover geen belasting betalen, of wel???

    Gaat meer over de mensen die in de fabrieken werken.
    Kweet niet of je de grote industrieterreinen rond Bangkok, Chonburi, Rayong als voorbeeld hebt gezien??

    Daar zijn veel mensen die daar een baan hebben en ook belasting betalen, en ik ken wel mensen waarvan man en vrouw werken en oma op de kinderen past.
    Die mensen kunnen redelijk rond komen, en zeker ook omdat pa niet elke dag een fles Hong tong soldaat maakt 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website