Thaise bankrekening die niet aan een telefoon is gekoppeld

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 juli 2022

Beste lezers,

Ik woon in Nederland en wil tijdens de volgende vakantie een Thaise bankrekening openen, maar dan wel één waarbij de rekening niet aan de telefoon zelf gekoppeld is (dus als ik een nieuwe telefoon in Nederland koop ik dan niet meer kan internetbankieren).

Mijn vrouw heeft dit ook bij de Kasikorn bank en toen zij een nieuwe telefoon kocht moest ze om te internetbankieren haar simkaart iedere keer weer overzetten naar haar oude telefoon).

Wie weet er een bank waarbij het internetbankieren niet aan de telefoon gekoppeld is zodat je terug in Nederland gerust een keer van telefoon kunt wisselen en daarop eenvoudig de bankapp kunt installeren?

Groet,

Frans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Thaise bankrekening die niet aan een telefoon is gekoppeld”

 1. KhunTak zegt op

  Beste Frans,
  volgens mij is het heel simpel op te lossen.Je kunt toch gewoon online gaan op het web en dan de website van bv Kasikorn gaan googelen. En dan met jouw login gegevens heb je alles binnen handbereik.
  Zodra jij van telefoon wisselt moet je de app opnieuw downloaden en de gegevens invoeren die jij van de bank hebt ontvangen.
  succes

  • Frans zegt op

   Hoi Khun Tak,
   Dank je voor je antwoord! Ik had er nog niet aan gedacht dat het wellicht ook gewoon online op b.v. een laptop kan. Zal hier de komende vakantie navraag naar doen bij Kasikorn.
   Gr.
   Frans

 2. Ger-Korat zegt op

  Je bankrekening is niet gekoppeld aan je telefoon maar aan je telefoonnummer. Neem dan een nieuwe telefoon met dual sim zodat je ook het Thaise nummer met sim in je nieuwe telefoon stopt.
  Je kan ook je oude telefoon met Thaise sim gebruiken buiten Thailand gebruik daarbij alleen WiFi en zorg dat de geldigheid van de sim en nummer behouden blijft door 1x per jaar, afhankelijk van de provider, of eerder een kleine opwaardering te doen.

  • Frans zegt op

   Hoi Ger,
   Dank je voor je antwoord! Ik heb al een dual sim telefoon (super handig voor de vakanties in Thailand) en heb het nummer in de coronatijd inderdaad behouden door hem tussentijds een aantal keren op te waarderen. Zal in de volgende vakantie eens bij Kasikorn informeren of het zo werkt.
   Gr.
   Frans

 3. Johan zegt op

  Neem een Happy prepaid telnummer, deze kun je online opwaarderen, en verlenging van je nummer met Bel *113* (180) dagen*9# bel. De kosten voor verlenging met 180 dagen is 15 BHT. Het opwaarderen, verlening, gaat allemaal online met de dtac app = te downloaden bij appel en google app. En zonder GSM geen online bankieren. Succes Johan

  • Johan zegt op

   Bij een online transacties stuurt de bank (kasikorn) een code naar je telefoon deze moet je ingeven bij je transactie, als deze overeen komen wordt de transactie uitgevoerd.

 4. chipper zegt op

  dat is al even verleden tijd. gewoon online te raadplegen of via de app van de bank.

 5. Leen zegt op

  Tel.nr. is aan de bankapp gekoppeld. Ik heb toendertijd bij het openen van mijn Bangkokbank rekening gewoon mijn Ned. telefoonnummer opgegeven. Werkt al jaren prima.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website