Lezersvraag: Is Thais (vrouwen)volleybal echt zo populair?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 mei 2016

Beste lezers,

Voetbal kijken en zo is niet mijn ding. Voetbal spelen trouwens ook niet. Racen en boksen idem. Hardlopen doe ik graag. En wandelen. En fietsen natuurlijk, maar ik woon dan ook nog steeds in Nederland.

Maar ik heb vroeger wel ooit volleybal gespeeld. Dus vandaar misschien…?

Ik heb een paar Facebook-contacten uit Thailand en opeens verschijnen daar posts over de volleybalwedstrijd Thailand – Japan. Het gaat (heb ik wel moeten nazoeken) over het olympisch kwalificatie toernooi. Nederland zit in dezelfde poule. En heeft een paar dagen geleden nog gewonnen van Thailand.

Men is heel boos op Japan, de organisator van het toernooi. Er schijnt oneerlijk gescheidsrechterd te zijn. Heeft iemand die nu in Thailand is daar ervaringen mee?

 • Is Thais (vrouwen)volleybal echt zo populair?
 • En is men echt boos op Japan?

Groet,

René Changmai

4 reacties op “Lezersvraag: Is Thais (vrouwen)volleybal echt zo populair?”

 1. Leo zegt op

  Ja, vrouwenvolleybal is wel populair hier. Dat komt ook omdat ze best een goed team hebben. Er was wat commotie met betrekking tot een scheidsrechter bij een Thaise wedstrijd.. Werd breed uitgemeten op de Thaise TV. Zoals bij alle sporten heeft het thuisland (in dit geval Tokyo / Japan) altijd voordeel. Nu dus ook.
  Vandaag weer een wedstrijd gezien tussen Japan en Italie. Japan moest eigenlijk wel winnen, want hun laatste wedstrijd, morgen tegen Nederland, is geen makkie. Ook hier zag ik toch wel enige discutabele beslissingen in het voordeel van Japan. Uiteindelijk won Italie toch en staan de Japanse dames voor de best moeilijke taak morgen van Nederland te winnen. Nederland speelt in dit toernooi zeer goed volleybal.

 2. Henk zegt op

  Mijn vrouw is een fanatiek supporter van Thailand. Die wedstrijd tegen Japan was bizar. Op een stand van 12-12 gaf de scheidsrechter zomaar 2 gratis punten aan Japan, dat daardoor op matchpoint kwam. Mijn vrouw was in tranen, ze kon zoveel oneerlijkheid niet aan.

  Het was net of de scheidsrechter, een Mexicaan, omgekocht was. Ik heb het ook gezien, het was gênant.
  Inderdaad heeft Thailand een goed team. Vandaag spelen ze tegen Peru, 10:30 live. Japan tegen Nederland, ik hoop dat Nederland en Thailand beiden winnen, dan is er toch nog zoiets van gerechtigheid.

 3. antoine zegt op

  Wees daar maar zeker van. Ze laten zelfs hun eten staan en hoor hun gejuich als Thailand een bal goed slaat. Of de ooooo als het niet gelukt is.

 4. Jan zegt op

  Ja .het vrouwen volleybal is erg populair in Thailand ,komt mede doordat ze bij de laatste Asian games erg goed gepresteerd hebben en dit alles was live op tv.Maar Thailand heeft zich in tegenstelling tot Nederland niet kunnen plaatsen voor de spelen in Rio, helaas.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website