Beste lezers,

Op 26 januari 2016 heb ik in Sakaeo mijn Thais rijbewijs geldig voor 2 jaar behaald. Of beter gezegd gehaald na overlegging van mijn Nederlandse rijbewijs en een IR. Ik ben van plan om in december a.s. een bewijs voor 5 jaar aan te vragen. Op mijn huidige card staat mijn inmiddels vervangen oude Nederlandse paspoort vermeld.

Had ik me meteen na het verkrijgen van mijn nieuwe paspoort moeten melden bij het Departement Transport & Land om mijn Thaise rijbewijs te vervangen?

Groet,

Rob

9 reacties op “Thais rijbewijs verlengen en een nieuw Nederlands paspoort”

 1. Danzig zegt op

  Ik weet niet of het per se moet, maar ik heb wel direct mijn twee Thaise rijbewijzen laten vervangen door pasjes met mijn nieuwe paspoortnummer.

  • Rob Urbach zegt op

   Ik denk dat ik de volgende keer dat ik ook maar meteen laat doen. Dat is dan over een jaar of 9. Ik hoop dat mijn geheugen dan nog net zo goed is als nu…

 2. tooske zegt op

  Nee hoor geen probleem gewoon je rijbewijs laten verlengen voor 5 jaar en aangeven dat je een nieuw paspoort hebt.
  Neem wel je nieuw paspoort mee, In je nieuw paspoort staat ook vermeld welk paspoort (paspoort nummer) het heeft vervangen.
  Mogelijk speelt hetzelfde “probleem” ook bij je bank, In je bankboek staat dus ook het oude paspoortnummer.
  Geeft alleen wat problemen als je bij een ander bankkantoor een grotere som geld op neemt en je moet legitimeren met je nieuw paspoort.

  • Rob Urbach zegt op

   Ik moet zowiezo mijn nieuwe paspoort meenemen. En nu je het zegt daar staat inderdaad in dat dit exemplaar het oude vervangt. Echter in het Nederlands, Engels en Frans.Mijn Thaise vrouw zal er ook bij zijn en kan eventueel voor deThaise vertaling zorgen.

 3. tom bang zegt op

  Inderdaad heb het probleem ook gehad bij de bank, moest mijn oude paspoort zelfs meebrengen.
  Snap trouwens überhaupt niet waarvoor ze in Nederland een B.S.N. hebben ingevoerd en dat niet optimaal benutten. Het kan voor alle persoonsgebonden documenten gebruikt worden, dacht dat het daarvoor bedacht was maar ja, wie ben ik.
  Dus als je het oude paspoort bij de hand hebt ( mijn lag in Nederland) zou ik het zeker meenemen.
  Suc6.

  • Rob Urbach zegt op

   Dank voor de tip. Ik zal mijn oude paspoort met gaten voor alle zekerheid meenemen.

 4. Peter Bol zegt op

  Hallo Rob

  Volgens mijn is jou huidige rijbewijs niet meer geldig (afgegeven 26-01-2016 voor 2 jaar) en moet je maar afwachten of je zo maar een nieuwe krijgt voor 5 jaar, ik ben bang dat dat niet zo 1,2,3 gaat.

  Succes Peter Bol

  • Martin Farang zegt op

   Hij zal mogelijk van af het begin alles opnieuw mogen regelen. Incl alle documenten.

  • Rob Urbach zegt op

   Sorry Peter en anderen. Mijn rijbewijs ontving ik op 26 januari 2017 en niet in 2016.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website