Beste lezers,

Ik vernam dat het simpel is om een Thais rijbewijs te bekomen indien je een geldig buitenlands en internationaal rijbewijs kunt overleggen. En natuurlijk ook certificate of residence en een doktersverklaring.

Omdat ik sinds eind 2015 in Thailand woon, heb ik mijn broer gevraagd voor mij naar de ANWB te gaan. Ik heb hem mijn originele rijbewijs en pasfoto’s toegestuurd. Was geen probleem. Het document zit nu in een enveloppe en is onderweg naar mij.

Echter, omdat mijn Nederlandse rijbewijs geldig is tot 28 februari a.s. is dat ook de einddatum voor het internationale rijbewijs. Nu ga ik ervan uit dat ik rond 24 januari a.s. de 2 rijbewijzen hier in Thailand ontvang. Ze zijn dan nog maar een maand geldig.

Weet iemand of er een minimale geldigheidsduur bestaat om een Thais rijbewijs te krijgen zonder de examens te moeten doen?

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Thais rijbewijs en geldigheidsduur Nederlands plus internationaal rijbewijs”

 1. Jasper van Der Burgh zegt op

  Volgens mij niet. Er zijn, overigens, wel een aantal proeven verbonden aan het “krijgen” van een thais rijbewijs, zoals een reactieproef, een kleurenproef en een oogproef, Daarnaast moet je, voor je MOTOR rijbewijs, toch nog een keer een theorie examen afleggen op de computer tegenwoordig, waarbij je er 45 van de 50 vragen goed moet hebben.
  Veel succes!

 2. Lowi zegt op

  Geldig is geldig. Geen problem.

 3. Henk Hauer zegt op

  Voor alle benodigde documente bekijk the webside van de Pattaya City Expat Club ( pcecclub.org).
  Ik begeleid leden een maal per maand naar de transport office.

  • adrie zegt op

   Dag Henk, mijn naam is Adrie en ik heb net je mailtje gelezen in Thailandblog waarin je zegt dat je mensen begeleid met het verlengen van een rijbewijs.
   Ik heb al 11 jaar de rijbewijzen voor motor en auto, ze eindigen op 14-8-2017.
   Mijn vraag: wat zijn de kosten voor jou assistentie en op welke datum ga je naar het transport toe en waarmee.
   Graag hoor ik van je.
   Bedankt alvast voor de moeite.
   Groet,
   ik.

  • adrie zegt op

   Henk, nog ff een aanvulling op mijn vorige mail, ik “woon” in Pattaya.
   Groet,
   ik.

 4. Pepe zegt op

  Hallo,

  Eind december geprobeerd mijn Internationale rijbewijs om te zetten in een Thais rijbewijs. Moest eerst naar Bangkok om bij de NL ambassade een certificaat van echtheid te halen. Ik woon 5 maanden per jaar op Samui. Zal wel zien of ik de volgende keer, als ik in Bangkok ben dat certificaat ga halen. Heb trouwens ook pas op deze blog gelezen dat je tegenwoordig alle vragen goed moet hebben om te slagen voor het examen.

 5. Rob zegt op

  Begin deze maand hebben mijn vrouw en ik beiden ons int. rijbewijs ontvangen.
  Omdat we een auto willen kopen zijn we vorige week naar de immigratie gegaan om toestemming te vragen.
  Formulier gekregen en vervolgens naar een lokaal ziekenhuis gegaan voor een gezonheids verklaring.
  Dit zonder keuring maar 50 Bath onkosten.
  Vervolgens naar het bureau gegaan voor een thais rijbewijs aan te vragen.
  We werden gelijk uitgenodigd voor de reactie/kleur proef ( stelt echt niks voor).
  Vervolgens met de uitslag naar de balie. 305 Bath betaald half uur gewacht en rijbewijs ontvangen.

  • lung addie zegt op

   Beste Rob,

   bij immigratie ” toestemming” vragen om een auto te kopen??? Hoe doe je dat? Ik heb ook een wagen, op mijn eigen naam, gekocht doch had daarvoor geen ‘toestemming” van immigratie nodig. Voor de inschrijving van de nieuwe wagen en het bekomen van een nummerplaat had ik wel een verblijfsdocument van immigratie nodig, doch geen ‘toestemming” om een wagen te kopen.

 6. Henk zegt op

  Ik heb mijn Nederlandse rijbewijs laten vertalen in Thailand plus een verklaring van de immigration en toen naar de transport office. Aldaar een reactie-ogen en kleuren test gedaan. Ik kreeg gelijk mijn Thaise rijbewijs mee, 2 jaar geldig. Je hebt ook een verklaring nodig van je huisvesting o.i.d. Je kan ook eerst naar het transport office gaan dan vertellen ze je precies wat je nodig hebt. Mijn Internationale rijbewijs werd overal terzijde geschoven, is alleen handig bij verkeerscontrole of ongeval.

  Dit alles tijdens vakantie geregeld, ik ben woonachtig in Nederland.

 7. Chris van het dorpje zegt op

  Heb afgelopen Oktober mijn Nederlandse rijbewijs laten omzetten
  in een Thai rijbewijs – auto en motor
  moest alleen bewijs van woon adress en dokterverklaring hebben ,
  Keen international rijbewijs . Verder de 3 tests doen
  en heb dan gelijk mijn rijbewijs gekregen
  met een geldigheidsduur van 2 jaar .
  Dit was in Chok Chai .

 8. Timo zegt op

  Ga gewoon naar een rijschool. Ze helpen je met de vertaling van je Nederlandse rijbewijs naar Thais. Zij zorgen ook voor een medische verklaring. Mij koste het totaal 4500 Thb. Een theorie examen hoeft niet, wel 1 uur een tv les volgen in het Thais, dus lekker slapen een uur lang. De reactie,oog en kleurtest + een test afstand bepalen moet je wel doen. Pasfoto,s zijn niet nodig. Een afgevaardigde van de rijschool is met me meegegaan naar het transsportcentrum hij regelde alles voor mij. Super dus. Het internationale rijbewijs is overigens niet nodig. Succes.

 9. Ben zegt op

  Ik heb op Samui onlangs mijn Thaise motor- en autorijbewijs gehaald. Omdat ik geen certificaat van echtheid kon overleggen (ook al had ik een internationaal rijbewijs) moest ik alle theoretische en praktische tests doen. Op de site van de NL ambassade in Bangkok staat dat daar geen certificaat van echtheid meer verkrijgbaar is en wordt via een link doorverwezen naar de RDW. Aanvraagformulier downloaden en met kopie rijbewijs of paspoort opsturen. Binnen max. 3 weken heb je de verklaring binnen op je adres in Thailand. Mijn vrouw wil op deze manier haar Thaise autorijbewijs krijgen, uiteraard met de andere benodigde documenten. Wel zal zij de reactie- en de twee ogentesten moeten doen.

 10. Evert zegt op

  Hallo
  Dan is er in tussen wel het een en ander veranderd.IK heb 2 jaar terug in pattaya mijn Thais rijbewijs gehaald toen was het zo dat mij een rijbewijs gevraagd werd waarop ik mijn nederlandse gaf waar op de thaise lady zegde dat gaat niet zo ik moest eerst naar de ambassade. Waarop ik haar toen mijn internationale rijbewijs ga en toen gaf ze me een nummer en moest toen alleen de ogen test en de reactie test daarna werd mij gezegd ik mijn moter papier kreeg waarop ik zegde sorry auto he zei moter ik no auto waarop hij naar de inschrijfbalie ging en het veranderde en mij zei daar betalen en vervolgens het Thai’s rijbewijs gegeven. Mijn Thaise echtgenote had een wacht tijd van vele weken en we zijn naar het noorden gegaan om het met een week te halen.

 11. jos langbeen zegt op

  http://www.thailand-info.be/thailandrijbewijsthuisland.htm


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website