Beste lezers,

De door naar mij opgestuurde Antacil is door douane in beslag genomen. Als het nu een vuurwapen was of speed….

Omdat de Antacil voorraad op was aan de familie gevraagd om nieuwe te sturen. Maar dit was uit de zending gehaald door de douane omdat ze beweren dat het onder de geneesmiddelenwet valt. Antacil bevat Aluminum hydroxide 250 mg, magnesium trisilicate 350 mg,kaolin 50 mg.
Ik zie daar helemaal niets gevaarlijks in. Maar het komt weer goed uit voor de farmaceutische industrie hier.

Het werkt aanzienlijk beter dan die veel te dure Rennies. Ik weet nog dat ik vroeger van de huisarts alumag poeder kreeg tegen maagproblemen, dat komt wel een beetje overeen lijkt het. Maar dat is ook verdwenen.

Is er een medisch geschoold iemand die kan uitleggen waarom het hier onder de geneesmiddelen wet zou moeten vallen?

Groet,

Willem54

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Thailand vraag: Waarom is Antacil niet toegestaan door de Thaise douane?”

 1. pieter zegt op

  Zelf gebruik ik in Thailand MIracid dat is maagzuur remmer en overal te koop, raadpleeg wel een arts is raadzaam.

 2. timker zegt op

  Mbt de douane en je geneesmiddel kan ik je vraag niet beantwoorden. Maar waarom gebruik je hier in Thailand geen Antacil? Dat is een alternatieve Renie met leuke prijs… ik geloof iets van 12 THB voor een strip van 10 tabletten.

  • timker zegt op

   Sorry, verkeerd begrepen… het is waarschijnlijk opgestuurd van Thailand naar Europa…

 3. Ton zegt op

  Heft met het onderwerp niet van doen maar anti acid middelen die Aluminium bevatten zijn gevaarlijk voor de gezondheid. Aluminium inname, zelfs door bv in aluminium pannen te koken, is gecorreleerd met altzheimer,

  • Frans Nico zegt op

   Beste Ton,

   Graag verwijs ik je naar de website van Alzheimer Nederland over vermeende relatie tussen alzheimer en aluminium.

   https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/aluminium-oorzaak-van-alzheimer?gclid=Cj0KCQjw4eaJBhDMARIsANhrQADICUxyp2m2KXCap6sXwgn-bn-iPyjGbU0WkohVxLoLKyNPbvylECEaAulMEALw_wcB

 4. Martin zegt op

  Uitleggen in Thailand!
  Zelfs vitamine C valt hier onder de medicijnen wet. Dat bemerkte ik toen ik die ging kopen bij AMWAY, ik ga alleen voor het beste, de verpleegster was er niet en moest dus wachten tot zij arriveerde. Ze maakte notices met paspoort en al.

  Tja uitleg in Thailand is een dingetje! Ik stelde die vraag aan de verpleegster. Haar reactie: dat moet zo van de wet. Maar alcohol en tabakswaren zijn vrij verkrijgbaar. Dit verhaal, deze wet kent duidelijk geen moraal!

 5. john koh chang zegt op

  Je zei:Is er een medisch geschoold iemand die kan uitleggen waarom het hier onder de geneesmiddelen wet zou moeten vallen?
  Jazeker, was mijn vak. Uitleg is de volgende. Een geneesmiddel is iets wat tegen een kwaal wordt gebruikt. Hoe onnozel die kwaal mogelijk is.

  In nederland is antacil het als geneesmiddel geregistreerd Het krijgt dan een registratienummer, een zogeheten RVG nummer. RVG staat voor Registratie van geneesmiddelen.

  Dat het in nederland zoals in vele andere landen gewoon overal te koop is wil nog niet zeggen dat het geen geneesmiddel is! Is het dus wel maar een redelijk onschuldig geneesmiddel.
  Dat onderscheid mag je van een douaneambtenaar niet verwachten. Daarom…
  Het is overigens een middel dat gewoon te koop is in thailand. Neem aan dat het weinig kost omdat het denk ik in nederland ook goedkoop is. De betreffende ingredienten zijn nogal laag bij de grond en dus goedkoop.
  De les is: als het enigszins kan, neem niets wat op geneesmiddel lijkt mee naar thailand. Vrijwel alles is in Thailand te koop zij het soms onder een andere naam. Vraag je nederlandse apotheker wat de algemene, dus generiek naam is en de gthaise apotheker helpt je uit de brand. Of neem een verpakking (ealleen de verpakking!) mee naar thailand. De thaise apotheker weet hier wel raad mee is mijn persoonlijke ervaring.

 6. John Chiang Rai zegt op

  Het is misschien niet direct een antwoordt op de vraag,maar ook het Antacil heeft net zoals de medicijnen die ik een paar jaar genomen heb,direct te maken met het remmen van maagzuur.
  Ik heb jarenlang geleden aan een z.g.n.reflux waarbij het maagzuur ook erg onaangenaam tot in mijn slokdarm kwam.
  Op aanraden van mijn huisarts ben ik begonnen met Pantoprazol/20mg,ik ben omdat dit helemaal niet hielp op aanraden van deze zelfde Arts overgestapt op Pantoprazol/40mg.
  Omdat helemaal niets hielp,en ik s’morgens na mijn ontbijt reeds misselijk werd van de gassen die uit mijn maag kwamen,heb ik ook nog een tijdje Omeprazol 40 mg geslikt.
  S’nachts moest ik het hoofdeinde van mijn bed verhogen,niets onmiddelbaar voor het slapen eten,en aan het kruidige Thai eten,wat ik overigens erg graag eet ,hoefde ik helemaal niet meer te denken.
  Ten einde raad ben ik overal opzoek gegaan naar een alternatief,mede omdat ik van verschillende artsen uit mijn omgeving ook te horen kreeg,dat alle maagzuur remmers op den duur ook troep was.
  Toevallig ben ik op een artikel gestoten,dat verschillende mensen grote successen hebben met het drinken van appelazijn.
  Een eetlepel appelazijn oplossen in een glaswater,en dit in het begin 3 a 4 p/d herhalen,en omdat ik ten einde raad was,en mij dit ook haast ongelovelijk klonk,ben ik tot op den dag van vandaag,erg blij dat ik dit geprobeert heb.
  Na ca 4 dagen was de misselijkheid weg,ik had geen maagzuur meer in mijn slokdarm,slaap en eet weer gewoon,en als ik het gevoel krijg dat het pobleem eens per jaar terugkomt,druk ik het met appelazijn meteen weer de kop in.
  Omdat de huisarts zich verwonderde dat ik nooit meer een recept voor mijn Pantoprazol vroeg,en ik die troep ook werkelijk niet meer nodig heb,heb ik hem het nieuwe medicijn bekend gemaakt.
  Hij had hiervoor geen werkelijke reden waarom,maar gaf toe dat hij deze appelazijn methode reeds vaker gehoord had.
  Voor mij heeft de genezer altijd gelijk,heb reeds jaren geen Pantoprazol en andere Pharma troep meer nodig,en kan het iedereen aanraden om het ook uit te proberen.

 7. servaas van schooten zegt op

  John ,bedankt voor de tip met appelazijn,ik gebruik ook al jaren pantoprazol.
  Ik ga het vandaag kopen en hoop dat het mij zal helpen.
  grt Servaas

  • John Chiang Rai zegt op

   Beste Servaas,geef er let op dat je biologische appelazijn koopt,en het verdund zo ik hierboven beschreven heb.
   Niet meteen ophouden als je in het begin denkt dat het geen baat heeft,maar gewoon een week consequent doorgaan met 4xp/d een eetlepel oplossen in een glas water,en dit langzaam drinken.
   In mijn geval kon ik de inname van Pantoprazol langzaam afzetten,en voelde mij na een week gewoon een andere mens.
   Het internet staat overigens vol met ervaringen van andere mensen,die eveneens succes met deze behandeling hadden.
   Succes John,en hoop dat je jou ervaring op dit blog zult delen.

 8. Benver zegt op

  Wat misschien ook idee is om uw maagzuur te remmen is om een caloriearm dieet te nemen. Bij mij werkte dat zéér goed een wa binnen een van het mag zuur af. Ik had last van reflux. Iedere nacht hoestend wakker worden. Ik viel wel ruim 2 kilo in week af wat dan weer teveel van het goede was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website