Beste lezers,

Over 5 dagen emigreert mijn voormalige Thaise medewerkster naar Thailand. Vertrek van Dusseldorf met KLM. Bij de aanvraag van de COE door ons werd vliegtuigticket en AQ reservering, betalingsbewijs en vaccinatie bewijs bijgesloten. COE is dan prompt ontvangen. Er blijven vragen over wat wel en wat niet verplicht is.

 • De 100000 US dollar Covid verzekering is voor Thaise burger toch niet nodig?
 • Gisteren kreeg zij een e-mail van KLM dat ook een negatieve PCR test getoond worden bij het inchecken. Ambassade vraag het niet, is het toch nodig?
 • En een Alert welke ik niet helemaal begrijp. Is een reservering van AQ hotel voldoende? “COVID-19 TRAVEL ALERTS van https://klm.traveldoc.aero/
  • Covid-19 Authorisation Required: Passengers must hold a printed copy of a Certificate of Entry showing they have registered online.
  • Covid-19 Application Required: Passengers must download the ThailandPlus mobile app prior to departure.
  • Covid-19 Quarantine Accommodation Required: Passengers must hold a reservation for the Alternative Quarantine (AQ) hotel prior to boarding. Passengers must quarantine for 14 days on arrival in a government designated facility at their own expense.
  • Covid-19 Quarantine Accommodation Required: Passengers must hold a reservation for the Alternative State Quarantine (ASQ) hotel prior to boarding unless “State Quarantine” (SQ) is mentioned in their Certificate of Entry. Passengers must quarantine for 14 days on arrival in a government designated or ASQ facility at their own expense.
  • Covid-19 Application Advised: Passengers are advised to download the AOT Airports app for tracking symptoms and entering locations on arrival. Passengers are also advised to download the SydeKick for ThaiFightCOVID app if they have arrived from a country at risk”.

In haar COE is geen vermelding van SQ. Staat het hier dubbel op? Beetje verwarrend.

Indien iemand voor zelfde twijfels heeft gestaan en of opgelost verneem ik graag zijn mening of oplossing.

Bedankt

Groet,

Fred

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

7 reacties op “Thailand vraag: Vragen mbt tot emigratie – enkeltje Bangkok”

 1. john koh chang zegt op

  denk dat je verschillende bronnen die je raadpleegt door elkaar laat lopen.De tekst van travelalert is gewoon verwarrend.Roept misplaatste vragen op.
  De COE (certificate of entry) is het eindresultaat. Dan heb je aan alle voorwaarden voldaan. Als je heel modern bent heb je alles op je telefoon staan. Goed als je het ook kunt terug vinden. Als je niet zo “bij”bent print je gewoon alles tweemaal. Tijdens de controles wordt uitgebreid papier geschoven en daarbij verdwijnt soms wel eens een kopie.
  Zover ik me herinner, ik kreeg de COE twee dagen voor mijn vertrek een paar dagen geleden, heb ik alleen nog een PCR test gedaan en paar verklaringen ingevuld die ik enkele dagen voor vertrek van de klm kreeg toegestuurd. Ook hotel heeft wel eens de behoefte aan wat verklaringen over je gezondheid.Die krijg je dan toegestuurd door hotel en vul je in.
  Over de verzekering voor thaise burgers, wel of niet nodig, kan ik je niets vertellen.Heb daar vgeen evaring mee. Kan me niet herinneren dat men ergens controleerde of ik de app had gedownload.Meen van niet.

 2. Founding Father zegt op

  Beste Fred,

  Hieronder zal ik zo volledig mogelijk antwoord proberen te geven.

  COVID Verzekering
  – Niet nodig voor Thaise mensen. Zij gaan immers terug naar hun eigen land.

  PCR Test
  – Thaise ambassade vraagt dit inderdaad niet voor Thaise onderdanen. Wederom omdat zij terugkeren naar eigen land.

  Bij KLM weten de mensen dit niet volledig en om die reden zou ik aanraden om WEL een negatieve test op papier te tonen. Dan weet je 100% zeker dat je geen vertraging oploopt omdat een KLM medewerker niet de juiste voorwaarden kent.

  Zelf moest ik de KLM medewerker het verschil uitleggen tussen een CoE en een speciale covid verzekering….

  ASQ
  – Reservering of booking conformation van het hotel is voldoende om je CoE te verkrijgen.

  De naam van het hotel staat overigens ook op de definitieve CoE vermeld door de ambassade. Niet op de pre-approval.

  Thaise burgers, krijgen bij aankomst in het hotel ook uitleg over de regeling dat zij 5000 baht terugkrijgen van de Thaise overheid als tegemoetkoming voor de gemaakte kosten om naar Thailand te reizen. Het hotel zal dit uitleggen en aanvragen, maar het kan geen kwaad om dit zelf even aan te kaarten.

  Thailand Plus en covid 19 app
  – Wordt geadviseerd om te downloaden, maar wordt door niemand gecontroleerd.

  BELANGRIJK
  – Neem alles wat je nodig had om een CoE te verkrijgen, uitgeprint mee naar het vliegveld. Het liefst overzichtelijk in een mapje zodat ze hier in Düsseldorf en Bangkok snel doorheen kunnen bladeren om te controleren of alles klopt.

  Mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!

  • Fred Kosum zegt op

   John en Founding Father , beide bedankt voor jullie informatie.
   Dat van 5000 THB was mij niet bekend, ik zal oma op hoogte stellen.
   Voor goede orde : haar telefoon weigert ThailandPlus , maar dat zullen zij in BKK moeten oplossen.
   Omdat zij al een keer ThailandPlus heeft geïnstalleerd lukt het niet meer om nieuwe versie ( HAG nummer)
   installeren.

   • willem zegt op

    Thaise burgers kunnen hun ASQ ook met korting boeken. Veel ASQ’s melden dit al online.

 3. TheoB zegt op

  Beste Fred Kosum en voormalige Thaise medewerkster (oma),
  Zoals al gezegd hoeven Thai geen $100k COVID-19 verzekering af te sluiten. (Anders was dat al geëist bij de CoE-aanvraag.)
  Die e-mail van de KLM is een one-size-fits-all-bericht. Als oma alles heeft gedaan wat staat op de website van de Thaise ambassade te Den Haag is er geen vuiltje aan de lucht om toegelaten te worden tot Thailand.
  Voor zover ik weet vereist KLM, om tot het vliegtuig toegelaten te worden, dat je een mondkapje draagt, maar géén negatieve RT-PCR-testuitslag binnen 72 uur vóór vertrek. Anders hadden ze dat wel op hun website https://www.klm.nl/information/faq vermeld. Om dat zeker te weten even contact opnemen met KLM en vragen of zij voor toelating tot het vliegtuig een negatieve uitslag van een RT-PCR-test moet laten zien.
  Per 1 juli is de voor Thai gratis mogelijkheid van State Quarantine (SQ) afgeschaft. Er bestaat nu dus alleen nog de zelf te betalen Alternative (Local) Quarantine (A(L)Q).
  De Thai die terugkeren naar Thailand hoeven de RT-PCR-tests die afgenomen worden tijdens de Quarantaine niet zelf te betalen, vandaar de korting op de prijs.

  Hier staat alles wat er moet gebeuren en waaraan moet worden voldaan:
  https://hague.thaiembassy.org/th/content/115037-info-for-thai-nationals-going-to-thailand
  Voor diegenen die geen Thai kunnen lezen:
  https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=th&tl=en&u=https%3A%2F%2Fhague.thaiembassy.org%2Fth%2Fcontent%2F115037-info-for-thai-nationals-going-to-thailand&prev=search

 4. Laurens zegt op

  Ik en mijn Thaise vriendin kwamen gisteren uit de quarantaine en bij aankomst op het vliegveld in Bangkok moesten zowel ik als mijn Thaise vriendin allebei een negatieve PCR test laten zien en werden volledig gescreend

  • TheoB zegt op

   Laurens,

   Dan was die medewerker niet volledig op de hoogte van de vereisten.
   Een negatieve RT-PCR-testuitslag is NIET vereist voor Thai. Zie de webpagina van de Thaise ambassade te Den Haag voor Thai reizigers naar Thailand.

   Alleen non-Thai moeten een negatieve RT-PCR-testuitslag laten zien.
   Op de webpagina van de Thaise ambassade te Den Haag voor non-Thai reizigers naar Thailand staat: “STEP 4 – Obtain a COVID-19 RT-PCR test result”
   en onderaan de pagina staat bij “Other IMPORTANT information:”:
   “1. Required documents for all non-Thai visitors:
   (1) a correct and valid VISA
   (2) a COE with correct information (personal info, dates of arrival/departure, flight(s), and ASQ)
   (3) a COVID-19 RT-PCR test result (negative) issued no more than 72 hours before travelling
   (4) all documents submitted to apply for a COE
   (5) T8 form (to be completed and submitted upon your arrival)”

   https://hague.thaiembassy.org/th/content/115037-info-for-thai-nationals-going-to-thailand
   https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website