Beste lezers,

Mijn vriendin komt nu zaterdagmorgen met Suisse Air via Zurich naar België met een Visa C. Kan ik voor haar het PLF invullen en doorzenden naar de Belgische overheid?

Ik heb het document zelf alvast bekeken en stel vast dat er een invulvak met een rood sterretje is waarin gevraagd wordt het Belgisch Rijksregisternummer of KSZ-nummer in te vullen. Met rood sterretje veronderstel ik dat het een verplicht in te vullen vak is? Gezien zij Thai is heeft zij dat nummer niet. Iemand ervaring hiermee?

Tweede vraag: is er bij aankomst in Zurich of Zaventem een PCR verplicht af te nemen (zij ondergaat donderdag nu een PCR-test in Bangkok voor vertrek zaterdagmorgen uiteraard)? Zo ja wat is de kostprijs van de test hoe kan ze daar betalen? Of doet ze beter een test na aankomst op de eerste dag zondag of maandag?

Alvast dank voor de komende antwoorden.

Groet,

Roger

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Thailand vraag: Via Zurich naar België met Visa C en PLF voor de overheid?”

 1. Tony zegt op

  Sawadee Krub Roger,

  Als je bij het invullen van de Belgische PLF bij nationality “Thailand” kiest verdwijnt het rode sterretje bij national number.
  Als uw vriendin een RT-PCR test certificate (Engels) heeft van Thailand moet ze geen test doen in Zürich maar wel op dag 1 en 7 na aankomst in België. ( bij gelijk welk test center +_ 45 tot 60 Euro )
  Let op ! Daar uw vriendin met Swiss reist met een transit stop in Zürich moet ze ook de Zwitserse PLF invullen. https://swissplf.admin.ch/

  Met vriendelijke groet.

  Tony

  • TheoB zegt op

   Tony,

   Als de vriendin van Roger op ZRH in transit blijft, dus niet langs immigratie Zwitserland in, heeft zij volgens mij niets te maken met de eisen op https://swissplf.admin.ch/

   Als ik de vlucht van BKK naar BRU door Swiss op 10-09-2021 opzoek (https://www.swiss.com/BE/en/Book/Outbound/BKK-BRU/from-2021-09-10/adults-1/children-0/infants-0/class-economy/al-LX/sidbzmf) is een link naar (https://swiss.travel-regulations.com/route-info?origin=BKK&destination=BRU&search-enabled=true) te vinden waarop staat wat de regels zijn.

   Als de landing op ZRH om 06:10u en het vertrek van ZRH om 07:25u is lijkt mij dit veel te weinig tijd om het vliegtuig uit te stappen, langs immigratie Zwitserland in te gaan, de koffer(s) op te halen, in te checken, weer langs immigratie te gaan en te boarden. Dus blijft zij volgens mij in transit.

   Dus Roger: lees https://swiss.travel-regulations.com/route-info?origin=BKK&destination=BRU&search-enabled=true
   En als je absoluut zeker wil zijn neem je contact op met Swiss via https://www.swiss.com/be/en/customer-support/contact-us

 2. TheoB zegt op

  Antwoord op de eerste vraag:
  Roger, je kan dat PLF wel invullen, maar jouw vriendin moet dat ingevulde formulier wel bij zich hebben vóór vertrek uit BKK als zij niet het risico wil lopen de toegang tot het vliegtuig geweigerd te worden.

  https://travel.info-coronavirus.be/nl
  “Vul alle gegevens in voor u aan boord gaat. Als u dat niet doet, kan het zijn dat u de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd. Bij aankomst van buiten de Schengenzone moet u het formulier overhandigen aan de grenspolitie op uw punt van binnenkomst.”

  PS: het punt van binnenkomst is daar waar je langs de grenspolitie (immigratie) het land ingaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website