Beste lezers,

Mijn vrouw en ik allebei Belg, hebben een gezamenlijke rekening bij Kasikorn bank. De bankkaart is echter verlopen sinds 12/21. Ik dacht dat dat geen probleem zou geven omdat we de eerstvolgende keer een nieuwe kaart konden verkrijgen in ons vertrouwd filiaal.

Ik ben vorig jaar echter ernstig ziek geworden zodat reizen er voor mij nooit meer inzit. Ik heb eens contact opgenomen met de bank om te horen of ze mij een nieuwe kaart konden opsturen naar België maar volgens wat ik ervan begreep kon dat niet omdat een eerste transactie bij hun moest plaatsvinden. Na mijn overlijden zal mijn vrouw nooit meer naar Thailand gaan.

Bestaat er nog een oplossing om aan het geld te geraken of zullen we ons verlies nemen? Ik heb nog steeds het bewijs dat de eerste overschrijving op deze rekening vanuit België gebeurd is.

Groet,

Gygy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Thailand vraag: Verlopen bankkaart van Kasikorn Bank, kan ik nog aan ons geld geraken?”

 1. Ron zegt op

  Via internet bankieren ? Kasikorn app? Overigens zie ik dat er veel filialen sluiten denk door covid en door internet

 2. Willem zegt op

  Met het verlopen van uw bankkaart is de rekening nog actief neem ik aan. Online banking werkt nog. U kunt uw geld via uw bank overboeken naar een Belgische bank. Of u gebruikt een app zoals Deemoney of Western union online.

  Misschien heeft u een betrouwbare vriend in Thailand die kan helpen. Thaise baht naar zijn/haar Thaise bank en hij/zij boekt geld van een Belgische bank naar uw Bank.

  Er zijn verschillende opties

 3. Vincent K. zegt op

  Misschien kan de Belgische ambassade assisteren ?
  Of kan een landgenoot u helpen en bij uw bankkantoor vragen wat de beste oplossing is.
  Dan zult u wel dienen aan te geven om welk bankfiliaal het handelt, kopie-legitimatiebewijzen van beide rekeninghouders overleggen alsook een kopie van het originele eerste overschrijvingsformulier en eventueel spaarbankboekje.
  En wellicht dat de bank nog meer bewijs verlangt na het eerste gesprek.

 4. Lung addie zegt op

  Beste Gygy,
  door het feit dat uw bankkaart verlopen is kan je geen geld meer afnemen via een ATM, maar dat is dan ook alles. Uw rekening blijft actief zolang er voldoende geld op aanwezig is om de kosten te dekken. Een oplossing is wel pc banking indien je dat hebt. Daar heb je de bankkaart niet bij nodig om een transactie uit te voeren. Indien je zou merken dat je saldo te laag komt of op nul zou komen: bijstorten kan je altijd. Je kan dit eventueel door een vertrouwenspersoon, die ook een rekening heeft in Thailand, laten doen door van zijn rekening naar die van jou een overboeking te doen of in een filiaal zelf cash te gaan storten. Indien deze persoon ook een rekening heeft in Belgie of Nederland….betaal je hem doodgewoon via uw Belgische terug terug. Beide transacties zijn meestal gratis.
  Dat ze geen Thaise bankkaarten opsturen naar een ander land klopt ook. Reeds door het feit dat je, voor het bekomen van een bankkaart, fysiek aanwezig moet zijn bij de uitreiking ervan. Je moet er namelijk het paspoort voor nodig en voor ontvangst tekenen.
  De Belgische ambassade zal en kan je hierbij niet helpen daar dit niet binnen hun bevoegdheid ligt. Dit is een BINNENLANDSE Thaise aangelegenheid. Ook ben je geen landgenoot in NOOD…
  Bij een eventueel overlijden, en er geen intentie is van uw echtgenote om naar Thailand te gaan, zou ik zeggen: bekijk over hoeveel geld het gaat. Is het niet heel veel: neem dan het verlies, zal het minste probleem opleveren.

 5. Kees 2 zegt op

  Uiterste redmiddel (als bovenstaande suggesties niet werken) is via een Belgische notaris de bank rechtstreeks machtigen of iemand in Thailand.

  • rob zegt op

   Beste allemaal, heb dit zelf meegemaakt, kon bij aankomst Bangkok Suvarnabhumi bij het kantoor van Kashikorn tegen kleine betaling, zonder problemen een nieuwe kaart krijgen maar in dit geval twijfel ik, of het op afstand via K-cyber ook zo makkelijk is om vanuit Thailand naar Nederland of België geld over te maken, mijn ervaring (van lang geleden), is dat hier nogal wat gedoe mee gemoeid is.

 6. JomtienTammy zegt op

  Ik denk dat er hier velen het bericht vd vraagsteller NIET goed hebben gelezen…
  Deze schrijft duidelijk dat ze niet/nóóit meer naar Thailand zullen kunnen gaan!
  Dus enige opties zullen dan ook zijn ofwel via internet bankieren het resterende tegoed over te maken naar de Belgische bankrekening ofwel via een betrouwbaar iemand de overdracht/overschrijving te (laten) doen.
  Ik persoonlijk zou, indien mogelijk, kiezen voor optie.
  Vergeet ook de rekening niet af te sluiten!
  Succes!

 7. Kees 2 zegt op

  Als je de Kasikorn app op je smartphone hebt (en je er goed mee kunt omgaan), staat het binnen een paar tellen op je bank in Belgie

 8. Peter zegt op

  Ik heb bij SCB een rekening krijg via de SCB app melding dat mijn kaart gaat verlopen. Ik kon via de app gewoon een nieuwe krijgen, ik heb een woonadres in Thailand waar ze de kaart via post opsturen. Is dat via jullie bank dan niet mogelijk ?
  Groet
  Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website