Thailand vraag: Tips om zuid Thailand te verkennen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 augustus 2023

Beste lezers,

Volgend jaar gaan mijn vrouw en ik voor het eerst naar Thailand. We zijn beiden al redelijk op leeftijd (tegen de 60). Beiden zijn we zonliefhebbers, maar vinden mooie natuur ook geweldig.

We komen op 6 februari aan in Phuket en vertrekken weer terug op 28 februari. We verblijven dus ruim 3 weken in Thailand. We willen graag Zuid Thailand gaan verkennen. Ik heb zelf al een (gedeeltelijke) planning van onze rondreis gemaakt, maar sta natuurlijk open voor suggesties van anderen, op welk gebied (hotels, aantal overnachtingen ergens, hoe te reizen, bezienswaardigheden etc.). Mijn planning:

 • Van 6 februari tot 11 februari verblijf in Patong Beach (bijkomen van de vlucht, relaxen en enkele trips maken naar mooie eilanden om te snorkelen).
 • Van 11 februari tot 14 februari verblijf op Khao Sok National Park.
 • Van 14 februari tot 21 februari verblijf op Koh Samui. Hierbij willen we ook graag Koh Phangan en Koh Tao bezoeken, maar twijfelen nog om op die eilanden te overnachten of dagtrips vanuit Koh Samui te maken.
 • We willen in ieder geval ook Ang Thong National Park bezoeken.

Na 21 februari heb ik eigenlijk nog niets gepland, maar ik dacht er zelf aan om de rondreis te vervolgen naar Krabi en vandaar uit via de Phi Phi eilanden weer naar Patong te gaan, zodat we weer vanuit Phuket op 28 februari terug kunnen vliegen.

Zoals hierboven al aangegeven: alle suggesties, tips etc. zijn welkom. Ook suggesties m.b.t. lokale reisbureaus die dit voor ons zo’n rondreis kunnen regelen, zijn welkom.

Groet,

Frank

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Thailand vraag: Tips om zuid Thailand te verkennen?”

 1. Arjen zegt op

  Op het eerste gezicht heb je wel een redelijke planning. Dagtochten naar de eilanden vanaf Koh Samui zou ik vergeten. Dan zit je langer op een boot dan dat je op land staat.

  Onderweg van Khao Sok naar de ferry van Koh Samui passeer je Surat-Thani. Een leuke, absoluut niet toeristische stad. Een leuke kans om het Thailand zonder toeristen te zien. (Iedereen komt er doorheen, vrijwel niemand overnacht er)

  Je kan ook nog een overnachting in Khanom overwegen. Ook een strandplaats, maar op het vaste land. Een beetje het Koh Samui van 35 jaar geleden.

  Mijn eerste gedachten….

  In ieder geval een prachtige tijd gewenst!

  Een vraag van mijn kant, hoe vlieg je naar Phuket? Dat kan niet vanaf NL? Wel rechtstreeks naar Phuket, of een tussenstop elders?

  Arjen.

  • PEER zegt op

   Beste Arjen,
   Het is mogelijk om met Qatar te vliegen op Phuket Int, met ‘n tussenstop op Doha.

   En Beste Frank,
   Zo te zien heb je ‘n strak schema.
   Maar ook erg vol, dus best vermoeiend.
   Jouw optie om naar Krabi te trekken is ‘n goed idee en ik zou adviseren om naar Ao Nang beach te gaan om lekker te relaxen. Bovendien is de natuur er fantastisch met krijtrotsen die uit zee rijzen. Prachtige natuurwandelingen en evt ‘n boottour naar de vele strandjes. Ik zou PhiPhi overslaan; het is er erg touristisch en bovendien hebben jullie dan al veel “marine-life” gezien.

  • Frank zegt op

   Hoi Arjen,

   Bedankt voor je reactie. Ik ga je tips zeker meenemen. Wat betreft onze vlucht. Wij vliegen vanaf Brussel met Etihad en hebben een tussenstop. Totale vliegtijd is 15.30 uur. Mocht je nog meer info willen, dan hoor ik het graag,

 2. Huub Jansen zegt op

  Eenmaal daar zou ik het persoonlijk en dus gebaseerd op ervaring, iets anders indelen. Zowel Koh Lanta alsmede Koh Lipe mag je niet overslaan. Vanaf Koh Lanta kun je een mooie reis maken over de Andaman Oceaan naar Koh Lipe. Dit is een werkelijk adembenemend 3 stranden eiland met in het hart een super gezellig centrum. Dus wellicht dat eerst en dan Koa Sok en de rest zoals door jullie aangegeven. Heel veel plezier gewenst. Groet Huub

 3. Gert Woudsma zegt op

  Beste Frank,
  Mijn vrouw en ik kennen al jaren een Thaise dame die in het zuiden van Thailand woont. Zij spreekt uitstekend Engels en heeft ons reeds verschillende keren goed geholpen tijdens onze reizen door Thailand.
  Hetzelfde geldt voor meerdere van onze vrienden die Thailand bezocht hebben. Ook zij waren steeds heel blij met haar ondersteuning.
  Haar hulp bestaat met name uit het adviseren over de mooiste reisroute, hotelaccommodaties en vervoer ( en desgewenst het regelen hiervan) en het tijdens de reis optreden als tolk bij de onvermijdelijke taalproblemen. Zij brengt geen kosten in rekening voor haar hulp.
  Indien je meer informatie op prijs stelt kun je contact met mij opnemen via : [email protected]
  Vervolgens kan ik je telefonisch een toelichting geven.
  Met vriendelijke groet,
  Gert Woudsma

  • Frank zegt op

   Hoi Gert,

   Ik heb je inmiddels via de email bgenaderd

   • Gert Woudsma zegt op

    Hoi Frank,

    Ik heb je een email gestuurd met mijn tel. no.

    Gr. Gert

 4. Luit van der Linde zegt op

  UIt ervaring weet ik dat de accommodaties in Khao Sok National Park snel volgeboekt zijn.
  Reserveer dat dus vroegtijdig als je er heen wilt.
  Koh Phi Phi kan in het piekseizoen wanneer jij gaat ook snel vol zijn. Daarnaast is het heel erg toeristisch


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website