Thailand vraag: Postzegels schenken aan Goede Doelen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 februari 2023

Beste lezers,

Ik heb een flink aantal (gestempelde) postzegels van veel landen op onze aardbol. Nu wil ik graag van een ruime hoeveelheid dubbele zegels af.

Is er in Thailand een “Goede Doelen” organisatie waaraan ik deze postzegels kan schenken? Vroeger kon je in Nederland de zogenaamde “missiepakketten” kopen en ging de opbrengst naar goede doelen. Bestaat er zoiets ook in Thailand? Is er een lezer(es) van Thailandblog die mij aan een adres of website kan helpen voor deze (uiteraard gratis) schenking?

Het is niet de bedoeling dat ik het aan een privé verzamelaar doneer. Liefst zie ik een verwijzing naar een website o.i.d. zodat mijn (Thaise) partner dit kan controleren. Wij gaan over 2 maanden naar Thailand en dan wil ik het graag vanuit Thailand per post verzenden.

Wie o wie helpt mij aan de juiste informatie?

Groet,

Wil

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Thailand vraag: Postzegels schenken aan Goede Doelen in Thailand?”

 1. Jean-Paul zegt op

  dag Wil,
  ik ken geen organisatie in Thailand om je postzegels aan te schenken, maar wel een die gevestigd is in België. Pzg of te wel: postzegels zonder grenzen. http://www.postzegelszondergrenzen.be.
  Ik heb al een paar keer een aantal zegels opgestuurd naar hun. Ze lijken me zeer betrouwbaar, maar oordeel zelf ….
  met vriendelijke postzegelgroeten,
  Jean-Paul

 2. SiamTon zegt op

  Beste Wil,

  Het idee is goed om iets te schenken aan goede doelen. Maar om gestempelde postzegels weg te geven lijkt mij niet raadzaam. Waarom niet?
  Het betreffende goede doel waar de postzegels uiteindelijk zullen heengaan, hebben waarschijnlijk geen verstand van postzegels en weten de weg ook niet in ‘postzegelland’. Dus krijgen zij daar een heleboel werk aan om deze postzegels te verzilveren. Bovendien krijgen zij er (veel) minder voor omdat zij er geen verstand van hebben.
  Jij daarentegen weet wat deze postzegels waard zijn en jij weet ook veel beter de weg om deze postzegels voor een redelijke prijs te verkopen. Doe dat en doneer vervolgens het verkregen geld aan het betreffende doel.

  Vr.gr.,
  SiamTon

 3. Wil zegt op

  Mijn dank aan de inzenders voor de genomen moeite mijn vraag te beantwoorden.

 4. Rob uit Sinsab zegt op

  Ook ik heb/had nogal wat dubbele postzegels. Maar ik ken ook diverse Thai die postzegels sparen en die doe ik er dan een plezier mee. Meer problemen heb ik om fatsoenlijke albums te verkrijgen, Iemand een idee/suggestie?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website