Thailand vraag: Parkeren bij Suvarnabhumi airport?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
25 maart 2023

Beste lezers,

Ik moet volgende week mijn broer afhalen in de luchthaven van Bangkok. Dit is de eerste keer. Ik ben daar al enkele keren geweest met mijn Thaise schoonvader en herinner me goed dat de overdekte parking, net voor de luchthaven, meestal bomvol staat.

Hebben jullie eventueel wat tips hoe ik het best dit probleem oplos? Ik wil graag het luchthavengebouw binnen gaan om mijn broer af te halen in de “meeting zone” want elkaar terug vinden in dat groot gebouw is niet gemakkelijk. Dus buiten wachten met de wagen is geen optie.

Alvast dank voor de medewerking.

Groet,

Willy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Thailand vraag: Parkeren bij Suvarnabhumi airport?”

 1. Dik Lenten zegt op

  Ga gewoon naar de parkeergarage maar ga ruim op tijd zodat je de tijd hebt om alle alle 5 de verdiepingen naar een plekje te zoeken, wat dan meestal wel lukt .
  Mvg, Dik Lenten.

 2. Frans Pattaya zegt op

  De toegangsweg tot de parkeergarage(s) heeft twee ingangen.
  De meeste mensen nemen de eerste toegang, die garage is daarom altijd erg vol.
  Even doorrijden en je komt bij de tweede ingang. Dat deel is veel rustiger, vooral op de lagere verdiepingen.

 3. aad van vliet zegt op

  Willy gewoon buiten de luchthaven parkeren in een straat zoals op 5 km afstand op de 3256. GPS: 13.70917,100.73452 Altijd plaats. Dan neem je een taxi naar de luchthaven, Arrivals, kost 100 baht max, wacht op je broer en neem weer een taxi terug. Geef de taxichauffeur dit adres: hotel Plai&Herbs dat is in die straat en dat kennen ze allemaal want het is een doorgangs hotel. Als je er wilt slapen is dat ook nog goedkoop voor 550 baht/kamer. Op de hoek van de straat kun je zelfs goed eten voor weinig
  geld.
  Scheelt erg veel stress!

 4. Wil zegt op

  En als alle parkeervakken in de garage vol zijn dan wordt er haaks op de vakken geparkeerd. Dat mag maar zet je auto beslist NIET op de handrem. Zo kan men je auto iets naar voren of achteren duwen om de auto in een parkeervak doorgang te verlenen.

 5. Harry zegt op

  Ik reis 4 maal per jaar ( iedere zes weken) van Frankfurt naar Bangkok en terug en parkeer altijd in de parkeergarage, soms even zoeken, maar nog nooit onverrichterzake de garage weer uitgereden. Gewoon even goed kijken is mijn advies.

 6. Ruud zegt op

  Of je parkeerd nabij de halte van Lat Krabang en pak het laatste stukje trein tot het vliegveld !

 7. Ferdinand PI zegt op

  Hallo Willy,

  Als je op de luchthaven aanrijd goed op de borden letten.. want Car Parking staat vlak voor een rijbaan splitsing op de borden.. Deze baan rechts houden, de weg gaat iets omlaag en maakt een redelijk scherpe bocht naar rechts om de oprit naar de parkeergarage te gaan. Inderdaad de tweede ingang kiezen, omdat die minder druk is… hoewel het soms even zoeken is naar een plaatsje.
  Bij het binnenrijden krijg je een kaartje wat je ook weer gebruikt bij het wegrijden. Daarop wordt je parkeertijd geregisseerd. Dus niet kwijtraken..

  Het meetingpoint is bij uitgang 3.
  Veel succes en plezier met je visite.

  Je auto in de buurt op straat parkeren en dan een taxi nemen naar de luchthaven is nergens voor nodig.. maar dat is ieder zijn keuze.

 8. PaulW zegt op

  Ben net vorige week naar BKK gegaan en ik parkeer auto altijd op luchthaven. Ook dit keer was alles vol. Parking 1, 2, 3 (overdekt),en parking 4 (openlucht) bom en bom vol. Maar parking 5 (openlucht) tegenover parking 4 is groot en plaats genoeg.(Maak U-turn na de parking 4). Vanaf nu ga ik niet meer alle overdekte parkings door om een plekje te zoeken en een hoop tijdverlies. Ik ga gelijk naar parking 5. Parking 5 is openlucht, dus interieur van de auto zal lekker heet worden. Vanuit deze parking is het makkelijk naar de aankomsthal te lopen via de overdekte parkings. Misschien 5 minuutjes langer.

 9. Arnolds zegt op

  Afgelopen woensdag naar de luchthaven geweest,ik ben gelijk naar de hoogste etage parking 5 gereden . Daar waren genoeg parkeerplaatsen vrij en er vertrekken ook veel mensen als je onder het dak wilt parkeren i.p.v. openlucht .Gelijk eronder heb je parkeer uitgang nr 3,hier had ik afgesproken om mijn kennis te ontmoeten.Voor ongeveer 3 uur was ik 80 Bth kwijt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website