Beste lezers,

Zijn er al Nederlandse expats die naar Nederland zijn gevlogen, met een door de Thaise ambassade gecertificeerd coronadocument of corona vaccinatieboekje?
Heeft iemand met dat document problemen ondervonden bij aankomst in Nederland of is dat geen probleem?

In afwachting van een antwoord,

Groet,

Fred

Ayutthaya

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Thailand vraag: Met een Thais Covid vaccinatieboekje naar Nederland?”

 1. Eddy zegt op

  Fred, een goede vraag. Ik ben ook benieuwd. Voor diegene die al een Thais vaccinatiebewijs hebben, hier de Nederlandse vereisten:

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/eisen-vaccinatiebewijs-voor-reizigers-naar-nederland

  “.. bevat de volgende gegevens:

  – gegevens waaruit valt te herleiden wie de persoon is die is gevaccineerd;
  – de merknaam en de naam van de fabrikant of handelsvergunninghouder van elk vaccin dat is toegediend;
  – de datum van toediening van elk vaccin dat is toegediend;
  – de naam van het land waar het vaccin is toegediend;
  – de afgever van het bewijs van vaccinatie.”

  • Eddy zegt op

   Nog ter aanvulling, hier een voorbeeld hoe het Thais vaccinatiebewijs/boekje eruitziet:

   https://web.facebook.com/thailandprd/photos/a.251619424861479/4191121420911240/

   Het formaat van dit boekje voldoet aan de WHO International Health Regulations 2005, oftewel het gele vaccinatieboekje.

   “WHO has advised that the best way to record the COVID-19 vaccination status of international travelers is via an entry according to the protocol in the yellow booklet”. Meerdere landen in Europa zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje accepteren dit geel boekje als vaccinatiebewijs.

   • Fred van lamoen zegt op

    Hallo, Eddy,

    Ik wist hiervan. Dit paspoort is er nog niet zolang. Mijn vrouw heeft al geinformeert. Ik neem aan dat er al eerder expats naar huis zijn gegaan. Ik was benieuwd met watvoor document zij zijn gegaan??? Ik ga op zijn vroegst in de loop van mei volgend jaar naar Nederland. Maar alleen maar als thailand hun belachelijke quarantane verplichting schrapt en de visumplicht voor buitenlanders.Dat zijn ook de bezwaren van mijn vrouw.. Heb alleen niet zoveel vertrouwen in de thaise overheid, hoe zij de pandomie te lijf gaan. Ben bang dat zij nu te snel de lockdown opgeven, gezien de situatie in europa nu. Zij hadden voor soncranday , afgelopen april, een harde lockdown moeten instellen. Dan hadden ze corona, na 2 maanden, wellicht weg kunnen krijgen.Of ze Corona buiten de deur zouden kunnen houden. Daar durf ik geen vergif op in tenemen hahaha..

    Groetjes
    Fred van Lamoen
    Ayuthaya
    Thailand

 2. John Chiang Rai zegt op

  Zover ik momenteel weet,mag je als Thailand geen hoog risico gebied is(kan dagelijks veranderen) zonder extra maatregelen met een geldig internationaal vaccinatie bewijs de EU bereizen.
  Bij de geldigheid van dit bewijs wordt o.a ook gekeken of het vaccin is goedgekeurd in de EU.
  Volgens mij is het Astra-Zeneca, wat uit de Thaise productie afkomstig is,nog niet goedgekeurd door de Europese commissie.
  Hoe het met andere vaccins,die in dit Thaise internationale bewijs genoemd worden gesteld is, is ook nog niet zeker.
  Ik zou dit voor de zekerheid navragen bij het Nederlandse of Belgische consulaat,en anders rekenen met een geldige test of andere maatregelen.

  • Ton zegt op

   Wat de geldigheid van het vaccin voor Nederland (EU) betreft het volgende: Na mijn eerste vaccinatie met SinoVac heb ik er op aangedrongen de tweede prik waarvoor de Thaise AstraZeneca zou worden gegeven te vervangen door Pfizer. Telefonisch bij Ministerie van Public Health werd snel toestemming gegeven. Wat moeilijker was het bij het Vaccinatie punt (McCormick) waar veel weerstand was maar na volhouden en ruggespraak was de staf het er mee eens en na wat wachten ook de computor en kreeg ik wat ik wilde. Deze combinatie met Pfizer is ìn EU wel geaccepteerd, de combo met de Thaise AstraZeneca niet. Op het Vaccinatie Certifikaat staan alle details zoals gevraagd. Ga toch maar even ook het gele boekje halen. Je weet maar nooit.

  • Fred van lamoen zegt op

   Hallo John,

   Als nederland, met 2500 bezettingen en een hoge vaccinatie graad. nog donker rood is. Wanneer denk jij dat thailand geen hoog risico gebied is. . Je moet ook nog terug. Dan zit je nog met 2 weken gevangenis straf. Ik weet niet hoe jij erin staat. Maar mijn vrouw en ik hebben hier geen trek in.Zolang thailand de belachelijk regels aanhoud. Zullen heel veel toeristen Thailand voorbij gaan.( niet de expats). Die heb je ook niet zomaar terug na corona..

   Groetjes
   Fred van lamoen
   Ayutthaya
   Thailand

   • John Chiang Rai zegt op

    Hallo Fred, ik begrijp niet helemaal waarom je mij de vraag steld,wanneer ik denk dat Thailand geen hoog risico gebied meer is?
    Nederland of de EU stellen hier de maatstaven,en deze kunnen zoals in het verleden reeds vaker gebeurd is,dagelijks veranderen.
    De zelfde of soortgelijke maatregelen die Thailand voor diegene heeft, die als expat of toerist opnieuw het land betreden, zijn eveneens geen vraag voormij maar het besluit van de Thaise overheid.
    De vraag ging, als ik het juist gelezen heb alleen over het feit,of iemand met een Thais internationaal vaccinatie bewijs zonder problemen naar Nederland reizen kan.
    En het antwoord op deze vraag,is op het ogenblik alleen onder bepaalde inhoudingen met JA te beantwoorden.
    Bepaald omdat meerdere vaccins die in Thailand in omloop zijn, in Nederland/EU op dit moment nog niet geaccepteerd worden.
    Kortom wat ik denk,om op jou vraag terug te komen,heeft helemaal geen invloed op de besluiten die lauter en alleen van de wederzijdse overheden bepaald worden.
    Groet John.

    • Fred van lamoen zegt op

     Hallo John,

     Ik neem aan dat jij of jullie ook weer terug komen naar thailand en je hebt een geen probleem met 2 weken in een quarantaine hotel. dan kan je gewoon naar thailand. Dat geld voor ons ook.
     Zij wil niet in een quarantaine hotel, wetende dat wij een groot huis hebben op een groot perceel . Wij kunnen probleemloos leven op 1,5 meter. Wij zijn met zijn tweeen. . We houden ons al ruimschoots een jaar probleemloos corona vrij.Zij is teacher en is op gelijk niveau als heel veel ambtenaren. Daarom krijgt zij heel gedaan voor mij in thailand.Boven dien is ze onverzettelijk. Zij denkt niet onder quarantaine uit te komen.
     Messchien ben ik niet helemaal duidelijk geweest in mijn reactie.Sorry voordat.

     Groetjes
     Fred van Lamoen
     Ayutthaya

     • John Chiang Rai zegt op

      Ons gaat het precies zo,en wachten ook op een verandering inzake quarantaine en toelatings regeling
      Wij zijn Maart 2020 terug gekomen,en hebben in ons huis in Beieren alle tijd om op verbetering te wachten.
      Groet John.

 3. khun Moo zegt op

  fred,

  Zie de laatste regels van het document wat betreft het nederlandse gele boekje.

  Heeft u een bevestiging van uw coronavaccinatie in het gele boekje? Dit is geen officieel geen vaccinatiebewijs. U kunt deze dan ook meestal niet gebruiken als bewijs om te reizen.

  wat betreft het thaise gele boekje zal dit wellicht niet anders zijn.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/vaccinatiebewijs


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website