Thailand vraag: Medicijnen mee naar Thailand nemen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 mei 2023

Beste lezers,

Ik vertrek voor 6 tot 10 weken naar Thailand. Ik gebruik morfine en oxycodon. Hiervoor heb ik de ingevulde Engelstalige indicatieverklaring al naar het CAK gestuurd. Tevens contact gehad met de Thaise ambassade, doorverwezen naar e-mailadressen. Hier heb ik mijn verhaal in het Engels naar toe gestuurd. Bij twee adressen kreeg ik e-mail geblokkeerd op terug plus een automatische reactie met wat ik moet doen. Maar dat heb ik juist met de e-mail gedaan.

De andere twee adressen narcotic en fda zijn niet geblokkeerd, maar hoe weet ik nu of ik het juiste heb gedaan? Informatie via de Thaise ambassade is erg lastig te verkrijgen.

Tweede vraag: ik lees dat je medicatie voor maximaal 30 dagen mee mag nemen. Maar ik ga dus van minimaal 42 tot maximaal 70 dagen. Opname kliniek

Bedankt voor eventuele reactie, ik zou erg met duidelijke informatie geholpen zijn.

Groet,

Sandra

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Thailand vraag: Medicijnen mee naar Thailand nemen?”

 1. Jeroen zegt op

  Zie https://permitfortraveler.fda.moph.go.th/nct_permit_main/

  Op deze site kun je nagaan wat je onder welke voorwaarden mag meenemen.

 2. Mister BP zegt op

  Ik heb min of meer dezelfde vraag alleen ben ik van mijn 39 dagen vakantie 12 dagen in Thailand en 27 dagen in Indonesië. Als kankerpatiënt heb ik oxycodon bij me maar ook insulinepennen.

  • Eduard zegt op

   Ik ga altijd voor 8 maanden,me 240 oxicodon en zopiclon.Engelse brief van brief van huisarts,dan gratis stempel halen bij cak,dan naar buza voor sticker en je mag er zoveel meenemen als je wilt..staan op de brief van buisarts geen aantallen.dit is de enige goede weg en niet anders.!

   • Erik Kuijpers zegt op

    Eduard, in de link van Jeroen staat: voor 90 dagen. Vroeger waren dat er maar 30.

    Een douaneambtenaar kan niet controleren hoeveel je per dag nodig hebt maar om dan maar te schrijven, dat je zoveel mag meenemen als je wilt lijkt me wat overdreven. Je kunt wel de arts vragen het gebruik iets te verhogen zoals Jeroen zegt. In geval nemen ze wat van je af en kun je dat in Thailand via een arts en apotheek bijkopen.

    De route via Het CAK is inderdaad de enige juiste om problemen bij binnenkomst te vermijden. Overigens nam ik slechts voor de eerste dagen mee; de opiumpilletjes waren toen in Thailand stukken goedkoper dan in NL al had men toen nog geen oxycodon maar tramadol en ultracet.

 3. Guy zegt op

  Een paar mogelijkheden zijn.

  Neem een door uw behandelnd specialist geschreven document mee ( liefst in het engels) waarbij is vermeld dat jij die medicatie dient in te nemen en in welke hoeveelheden.

  Hou je aan de maximume toegelaten hoeveelheden.

  Voor de andere periode kan je :
  ofwel De medicatie laten opzenden vanuit je thuisadres
  ofwel nagaan of diezelfde medicatie hier op voorraad is en die dan hier aankopen.
  of een combinatie van beiden.
  Fijne reis.

  • joop zegt op

   Je kan GEEN medicatie opsturen van Nederland naar Thailand

 4. Rose zegt op

  Ik heb ook altijd de engelstalige verklaring bij maar de beste en snelste manier om die gelegaliseerd te krijgen is smorgensvroeg naar Den Haag rijden.
  Om 08.00 bij CAK op de stoep staan voor de stempel. Vorig jaar 10 euro.
  Daarna door naar Ministerie van buitenlandse zaken en daar ook laten stempelen, ik meen 15 euro.
  Dan heel snel naar de Thaise ambassade, die sluiten nameliijk om 11.30. of in de middag gaan na 13.00
  Betaal hier het afstempelen door de ambassade, 15 euro en als je niet de dag erna terug kan komen ivm afstand vraag dan of ze het aangetekend terug kunnen sturen, kost ook nog eens 10 euro. Je hebt het dan binnen twee weken terug thuis.
  Wij wonen in het zuiden van het land en dit is voor mij de snelste optie, via de post kan het nog wel eens zes tot acht weken duren eer je alles compleet hebt.
  De verklaring geeft aan hoeveel medicatie je nodig hebt dus die kan je dan ook meenemen. Dan kan je ervoor kiezen om iets meer mee te nemen of in geval van nood met je verklaring een apotheek in te lopen en daar aangeven dat je extra medicatie nodig hebt. Ik neem meestal iets meer mee..

 5. Jeroen zegt op

  Nog een tip.

  Als je meer medicijnen mee wilt nemen dan is toegestaan, vraag dan aan je arts of hij de dosering in de verklaring wil ophogen.
  Ben je van alle verdere sores af.

 6. Stef zegt op

  Ik neem iedere keer medicatie mee voor zes maanden .
  Ik heb wel een brief van de huisarts in het Engels.
  Mijn insuline neem ik ook mee aan de controle laat ik mijn brief van de endocrinoloog zien en mag gewoon door heb nog nooit problemen gehad wel een brief van de dokter is specialist bijhebben ander mag je ze niet meenemen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website