Thailand vraag: Last van waterslakken in mijn vijver

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 september 2021

Beste lezers,

Ik heb een mooi aangelegde grote vijver met vissen en waterplanten. Alleen heb ik enorm last van waterslakken. Hoe kom ik daar vanaf zonder vissen of planten te beschadigen?

Ik weet dat zogenaamde Kogelvissen de slakken graag opeten maar waar kan ik Kogelvissen kopen in Thailand? Woon in Hua Hin.

Groet,

Yuundai

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Thailand vraag: Last van waterslakken in mijn vijver”

 1. Willem zegt op

  Beste Yuundai,

  Pea Puffers zijn in de meeste aquarium shops wel te koop en aangezien je niet in het noorden woont zal de water temp. van je vijver dus niet te koud worden voor deze bekwame slakken eter
  Probleem kan zijn dat jij grote vissen in de vijver hebt die denken dat je ze een tractatie geeft….. en bij gebrek aan slakken kunnen ze aan vinnen en staarten van je mede vijver bewoners beginnen te knabbelen
  Maar misschien heeft je locale aquariumshop een goede leverancier die een grotere soort kan leveren. Succes

  Willem

 2. Johny Prasat zegt op

  De slakken en eieren er gewoon met hand uithalen. Is alleen de eerste keren iets meer werk, ge kunt er ook niet naast kijken. Weinig slakken, dan zijn er ook weinig problemen.

 3. John mortelmans zegt op

  Kogelvissen gedijen in brak of zoutwater dacht ik. In zoetwater zoals je vijver veronderstel ik zal deze dan ook niet heel lang overleven. Ze worden donker en na een tijdje geven ze het op. In aqariums werd wel eens een lepel zout boven de kogelvis gestrooid wat het leven een beetje verlengd vermoed ik.
  Mvg,John.

 4. Lung addie zegt op

  Slakken komen in een vijver of aquarium mee me de planten. In feite zijn slakken nuttig in een vijver of aquarium. Het is op zich reeds een indicatie dat het water van goede kwaliteit is. In de tweede plaats zijn het afval eters (dode planten, algen….). Je moet de populatie wel in toom houden daar ze zich ongebreideld voortplanten wegens het feit dat ze praktisch geen vijanden hebben. Het kogelvisje is wel een slakkeneter doch eten enkel de gewone waterslakjes. Indien het posthoornslakken zijn staan ze er machteloos tegenover daar deze veel te hard zijn. Indien er onvoldoende slakken aanwezig zijn zullen ze zich uiteindelijk ook vergrijpen aan de vissen want ze moeten tenslotte ook eten.
  Een natuurlijke middel is eenvoudig:KOMKOMMER (Tengkwaa). Gesneden komkommer op schaaltjes of in bokaaltjes (slakkenval) laten zinken in het water. Slakken houden van komkommer. Je brengt ze ’s avonds in het water, slakken verplaatsen zich en eten bij nacht. ’s Ochtends haal je de schaaltjes of bokaaltjes uit het water…… Achteraf plet je de slakken en geeft ze als voer aan de vissen. Kleine visjes (kweekvisjes) zijn er verzot op.
  Ik heb zelf een bovengrondse vijver van 8x2m en hou op deze manier het slakkenbestand in de hand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website