Beste lezers,

Ik ga binnenkort naar het prachtige Thailand. Nu zou ik voor de eerste dagen al wat Thaise Bahts mee willen nemen. Vandaar dat ik op zoek ben naar Nederlanders die teruggekomen zijn uit Thailand en nog wat biljetten over hebben. Ik wil graag 25 euro betalen voor 1.000 Thaise Baht.

Voor mij is het gunstig dat ik geen dure provisie hoef te betalen en de vakantieganger die wat geld over heeft ook niet. Degene die wat contant geld over heeft kan mijn mailen op [email protected]

Dank u wel!

Groet,

Erwin

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

30 reacties op “Thailand vraag: Ik wil graag 25 euro betalen voor 1.000 Thaise Baht”

 1. PEER zegt op

  Beste Erwin,
  Pas maar op met je valuta handeltje.
  Je moet ook aantonen waar jouw geld vandaan komt.
  De Ned staat en de banken zijn tuk op het voorkomen van “dubieuze” geldstromen.
  En misschien moet je je registreren als valuta-handelaar.
  Het lijkt simpel, maar het is veiliger om gewoon Euri naar Th Bath te wisselen bij bv VASU.

  • Erwin zegt op

   Valutahandeltje? Waar heb je het over.

   Ik heb alleen wat Bahts nodig voor de eerste dagen.

  • Erwin zegt op

   Gaat om wat bahtjes voor de eerste dagen. Niks handel. Hoef er niks aan te verdienen. Gaat erom dat ik op geholpen ben als mensen nog wat briefjes in de keukenla hebben liggen die ze toch niet meer gebruiken. Daarnaast krijgen ze bij het gwk niet meer ervoor en maken ze mij er blij mee.

   • Luit van der Linde zegt op

    Als je er niets aan wilt verdienen, zou het een betere indruk maken als je gewoon de middenkoers bied zoals veel financiële instellingen ook doen.
    Kijk bijvoorbeeld op https://www.oanda.com/currency-converter/en/?from=EUR&to=THB&amount=1
    Voor die koers kan jij normaal geen Thaise baht kopen en de ander kan ze voor die koers niet verkopen, dus dan hebben beide evenredig voordeel.
    Bij GWK krijgt iemand die Thaise baht wil inleveren er inderdaad minder voor, maar dat is een heel slecht voorbeeld. Jij moet bij datzelfde GWK ook veel meer betalen dan wat je nu bied.
    Overigens afhankelijk wat je gaat doen, is 1000 baht voor de eerste dagen soms wel heel weinig, er zijn hotels die meer vragen als borg, en alleen cash accepteren. Vaak accepteren ze dan ook wel euro’s als cash trouwens.

 2. Jan zegt op

  Ja dat willen we allemaal wel voor die koers.

 3. P.de Boer zegt op

  1000 baht heeft een hogere waarde…

 4. Keespattaya zegt op

  555. Dat zou ik ook wel willen. 2 weken geleden kreeg ik 30.000 baht voor 800 euro. En jij wilt mij voor die 30.000 baht 750 euro betalen. Dan verlies ik 50 euro. Dan kan ik beter die 30.000 baht houden voor mijn volgende trip.

 5. pieter zegt op

  Leuke koers voor jou 40 Baht voor 1 euro ; succes !
  Ik heb wel Bahtjes maar dan 27,50 voor 1000

 6. Hugo zegt op

  Ge wilt de mensen zeker in ´t zak zetten? 25 euro is 957 bath

 7. Jan Hoekstra zegt op

  Cheap Charly on tour

 8. Guy zegt op

  Beste Erwin,

  Je doet er beter aan eerst eens de huidige wisselkoersen te raadplegen. Zelfs met een goeie rate kom je met je 25 euro amper aan 950 bath.

  Je kan uiteraard proberen iemand te vinden die slechts eenmalig Thailand bezocht en niet meer van plan is er ooit terug te keren.

  De tijden dat je voor een euro-tje 40 bath of meer kon opstrijken liggen in het verleden.

  Fijne reis

 9. Peterdongsing zegt op

  Beste Erwin,
  Dat willen we allemaal wel.
  Slechts 25 euro betalen voor 1000 baht.
  Geen dure provisie..??? Je betaald hier nergens provisie.
  40 Baht voor een Euro zou leuk zijn..
  Helaas bied je minder dan het gemiddelde wisselkantoor..

 10. Luit van der Linde zegt op

  Deze deal is vooral voor jou gunstig.
  Beide partijen sparen transactiekosten uit, dat is fair, maar je wilt daarnaast de Thaise baht ook nog eens duidelijk onder de werkelijke koers kopen.
  Tegen die koers wil ik er ook nog wel 2000000 kopen, en dan hoeft het niet eens cash te zijn, maar mag het ook digitaal op een Thaise bankrekening.
  Zelfs via Wise kan je de Thaise baht niet zo goedkoop krijgen en ook Superrich is duurder.
  Maar op zich is het hier opzetten van een ruilhandel in Thaise baht en euro misschien niet zo’n gek idee.

 11. Petervz zegt op

  Ha die Erwin, ik wil ook best graag €25.- betalen voor 1000 baht. Helaas kost 1000 baht nog steeds ruim €26.-. Jammer toch

 12. Jan zegt op

  Goeie deal ……..verdien je er toch 0,65 eurocent aan ( excl. eventuele verzendkosten van 3,95 euro en/of brandstofkosten . )

 13. Ronald zegt op

  Ik wens je veel succes Erwin.
  Reserveer voor mij ook 100.000 baht (voor hetzelfde tarief) als da kan alvast voor volgend jaar.

  Groetjes Ronald

 14. redback zegt op

  Denk niet dat iemand wil wisselen op dit tarief……1000Bht in Thailand wisselen kost momenteel ongeveer 27€.

  • bert zegt op

   Betekent dat je voor THB 1000 in Thailand 27 euro betaalt. Bij Erwin betaal je maar 25 euro/

 15. Roger zegt op

  Haha, die Nederlanders toch hé 😉

  Ik, Belg zijnde, zou die vraag niet eens durven stellen. Goedkoop geld wisselen in de hoop dat iemand in die val zal trappen, alvast leuk geprobeerd.

  • Jacob zegt op

   Ga ik even advocaat van de duivel spelen; kijk, Erwin stelt de vraag op het verkeerde forum, want iedereen hier heeft een binding met het land en woont er, komt er zeer regelmatig of in elk geval vaker. Dus “wij” gaan 10.000 baht gewoon de volgende keer weer meenemen.

   Maar Erwin gokt op mensen die een keer in Thailand zijn geweest en bij thuiskomst nog 2000 baht aantreffen en denken ‘wat moet ik ermee’? Dat komt denk ik regelmatig voor. Dat zijn de mensen waar Erwin op hoopt. Voor hen is het dan 50 euro terug in plaats van kwijt en voor Erwin is het een klein voordeeltje, want de koers is beter voor hem dan in TH.

   • Erwin zegt op

    Het is precies zoals je het zegt Jacob! Zo was het ook bedoeld maar veel mensen halen er (uiteraard) weer het slechtste uit. Het typeert de tegenwoordige mens. Niemand wat gunnen en altijd oordeel klaar. Triest

  • Soi zegt op

   Je hebt gelijk! Ik zou het nu niet doen. Wachten tot de euro 35 bath staat en dat gebeurt altijd wel een keer. Want ik heb 1 miljoen bath en ik krijg er van Erwin 25K euro voor. Stuur ik die 25K naar mijn BKB wordt slechts 962K baht bijgeschreven. Een verlies van 38K baht, bijna 4%. Maar van Erwin is het slim. Voor 1K ThB betaalt hij op dit moment toch gauw >euro 26,25.

  • Erwin zegt op

   Ben blij dat ik geen belg ben idd. Hoezo in de val trappen? Alleen een Belg die zo kan denken.
   Gewoon een vraag die voor beide gunstig kan uitpakken. Daarnaast is het een vraag!!!

   • Luit van der Linde zegt op

    Voor beide gunstig zou een goede deal zijn, maar voor de duidelijkheid even de huidige koersen van superrich voor de euro:
    https://www.superrichthailand.com/#!/en

    38.35 38.50

    Zij verkopen de euro dus voor 38.50 baht, dat betekent dat iemand die voor elk overgehouden 38.5 Thaise baht een euro terug krijgt, jij wilt 40 Thaise baht voor één euro hebben, dat is dus alleen voor jou een goede deal en niet voor de ander

 16. bert zegt op

  Als je die 1000 THB in Nederland aanbiedt bij GWK, dan krijg je er echt een stuk minder euro’s voor dan 25. Dus is het aanbod van Erwin zo slecht nog niet.

  • keespattaya zegt op

   Klopt helemaal wat je schrijft bert. Uiteraard geldt dit alleen bij kleine bedragen die je bij een eenmalig bezoek aan Thailand hebt overgehouden. Probleem blijft natuurlijk hoe die overdracht moet plaatsvinden. Als ik bijvoorbeeld 2.000 baht naar Erwin toe moet brengen dan mag hij al niet te ver uit de buurt wonen en voor Edwin geldt omgekeerd hetzelfde.

   • Erwin zegt op

    gewoon opsturen met een postzegel van een euro. ook die ben ik bereid te betalen.

 17. bennietpeter zegt op

  Het is gewoon een vraag, je gaat er mee akkoord of laat het lopen, simpel toch?

 18. Erwin zegt op

  Het gaat mij om mensen die een paar honderd baht of 1000 baht hebben liggen in de keukenla en niet meer naar Thailand teruggaan. Als ze naar het GWK gaan krijgen ze er minder voor en daarnaast maak je je mij er ook blij mee voor de eerste dagen. Heb ook geen grote hoeveelheden nodig.

  Dus fijn als mensen een ander ook wat gunnen. Dat blijkt hierboven nauwelijks het geval wat me ook niet bevreemdt in de huidige maatschappij

 19. Erwin zegt op

  Dus de baths kunnen gewoon met een brief met de post opgestuurd worden!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website