Thailand vraag: Hoe kom ik aan een BSN nummer en DigiD?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 september 2021

Beste lezers,

Ik woon in Thailand. Heb hier gewerkt. Ben 65 jaar. Heb geen Burger Service Nummer of DigiD. Wil dit graag aanvragen vanuit Thailand. Hoe doe ik dat? Heb mijn pensioen november 2022.

Zeer bedankt.

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

13 reacties op “Thailand vraag: Hoe kom ik aan een BSN nummer en DigiD?”

 1. Erik zegt op

  Jan, het BSN bestaat sinds 2007. Ik neem aan dat je na 2007 niet meer in NL hebt gewoond?

  Maar vóór het BSN hadden we het fiscaal nummer dus het zal me niet verbazen als je dit echt wel hebt. Zoek een oude aanslag inkomstenbelasting op, daar staat ie vast op. Staat ie niet in jouw paspoort? Op de fotopagina staan onderaan een paar lijnen met cijfers, daar kan ie zomaar staan aan het eind.

  In dit blog zijn al vaker vragen gesteld over BSN en DigiD. Gebruik de zoekfunctie linksboven en dan zie je die berichten staan.

  • Jan zegt op

   Ik ben al sinds 1992 uit Nederland.

 2. haki zegt op

  BSN nummer:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/privacy-en-persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ik-aan-een-burgerservicenummer-bsn
  DigiD:
  https://digid.nl/aanvragen_buitenland

 3. gerritsen zegt op

  via de website DigID.. Dus http://www.digid.nl.
  Die verwijst naar: digid.nl/aanvragen.
  BSN : staat op je paspoort. Zijn de laatste 9 cijfers in de getallen reeks onder aan jouw paspoort. En bij paspoorten van na 2014 staat het op de achterkant van de houderpagina dat is de achterkant vd pagina waar je foto op staat. Heb je dat niet dan dient dat voor hen die buiten Nederland wonen in persoon te gebeuren bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket ( registratie niet ingezetenen) in Nederland. Bijvoorbeeld: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven.
  Had je wel een BSN no. maar ben je dat kwijt dan opvragen via website SBV-Z ( geb.datum, geslacht, huisnummer en postcode of geboortedatum, geslacht en geslachtsnaam.
  Succes. Theo

 4. Guus zegt op

  Hallo Jan.

  Ervan uitgaande dat het in bezit krijgen van een BSN – en een DigiD nummer geen spoedeisende zaken voor jou zijn, lijkt het mij de gemakkelijkste manier om te wachten tot je de aanvraag gaat doen bij SVB om een AOWuitkering te verkrijgen. Dit kun je doen 6 maanden voordat jouw AOW ingaat. De SVB schrijft je dan in bij de NRI (Registratie Niet Ingezetenen) en zorgt dan ook dat je een BSN nuummer krijgt.
  Om een Digid te kunnen aanvragen moet je over een BSN nummer beschikken. Andere voorwaarden hiervoor zijn : het hebben van de Nederlandse nationaliteit, een geldig paspoort, ingeschreven staan bij de NRI, in het bezit zijn van een telefoon, waarop je sms berichten kunt ontvangen, zowel vanuit Nederland als uit het buitenland en het hebben van een emailadres. Als je de AOW geregeld hebt met SVB, kun je ook via de SVB een Digid aanvragen. In dat geval hoef je niet naar de Ambassade in Bangkok te gaan om een baliecode in ontvangst te nemen. Doe de je aanvraag voor het DigiD nummer via Digid.nl, dan moet je de baliecode zelf gaan ophalen in Bangkok.
  Dit is niet de snelste weg om in het bezit te komen van beide nummers, maar lijkt mij wel de gemakkelijkste
  Succes.
  Guus

 5. Ton zegt op

  Het BSN is een voortzetting van het SOFI nummer, het staat op de achterzijde van de fotopagina in het Nederlandse Paspoort.

 6. Skippy zegt op

  Ben is gemakkelijk. Maar op de websites van digid wordt je steeds met een kluitje in het riet gestuurd. Ze melden dat je het kan aanvragen per email maar niet welk email etcetera. Heel onnodig ingewikkeld allemaal. Ik heb al een paar keer email gestuurd met alle info erin en nooit een antwoord gekregen!

  • TheoB zegt op

   Skippy,

   Hier (https://digid.nl/aanvragen_buitenland) moet je je DigiD aanvragen als je in het buitenland woont.

 7. janbeute zegt op

  Ik wou al voor een langere tijd een Digi D code aanvragen, maar wat mij hier altijd van weerhield is om naar Bangkok af te reizen om alleen een simpele code op te halen.
  Waarom ze van uit Bangkok via EMS na telefonisch of via e-mail overleg van heen en weer sturen origineel paspoort met kosten betaald door de ontvanger dit nooit hebben kunnen realiseren, is voor mij nog steeds een raadsel.
  Ook ik heb een pensioen van de SVB de AOW.
  Overigens bedankt voor de tip op dit webblog, eens kijken of het ook daadwerkelijk werkt zoals hier is omschreven.

  Jan Beute.

  • TheoB zegt op

   janbeute,

   Als je kunt videobellen hoef je tegenwoordig niet meer naar Bangkok om je code af te halen.

   https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/digid-buitenland/digid/digid-ophalen-via-videobellen

 8. Cees 1 zegt op

  Ik heb mijn Digi D aangevraagd bij de ambassade in Bangkok. Thailand is een van de weinige landen waar dit kan.Stuur een email naar de ambassade om een afspraak te maken.

 9. Cees 1 zegt op

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/digid-buitenland/digid/digid-ophalen-in-thailand

 10. Roel zegt op

  Om een DigiD aan te vragen en te activeren heb je sinds een paar maanden alleen maar een pc of laptop nodig, je krijgt de activeringscode via een live videochat met minbuza.
  Het werkt heel simpel nu en je hoeft niet meer de deur uit, eerst een nieuwe DigiD aanvragen en dan een video afspraak maken
  Zie de link hieronder..

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/digid-buitenland/digid/digid-ophalen-via-videobellen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website