Beste lezers,

Als Belg lees ik graag jullie blog, maar ik ben pas recente volger. Jullie goochelen echter met afkortingen zowel in de rubrieken van de Nederlandse wetgeving als in deze van de Thaise. Voor mij is dit achter allemaal Chinees? CoE, CoA, WAO, … ?

Ik lees weinig over hoe het zit in België, inzake de diverse problematieken. Ik weet ook niet hoe ik moet navigeren naar een specifiek onderwerp of problematiek, voor bijvoorbeeld mijn Thaise vriendin die naar Belgie wil komen om te trouwen naar Belgisch recht. Welke documenten ze hiervoor moet meebrengen, hoe oud mogen deze zijn? Welke visa zij moet aanvragen om hier te huwen en te blijven?Hoe het zit om achteraf het registreren van het Belgisch huwelijk in Thailand, welke documenten ik en wij moeten aanleveren aan wie en wanneer? Hoe oud die documenten mogen zijn?

Welk visum ik dan moet aanvragen om om daar langer te verblijven? Na mijn pensionering over 2 jaar wil ik ook als Belg naar daar emigreren. Ik zal reeds gehuwd zijn met een Thaise die tijdelijk in België verbleef, maar welke papieren heb ik nodig? Hoe zit met verhuis, met eventueel een kleine job naast mijn Belgisch pensioen (bvb mij partner wil een restaurant uitbaten, mag ik helpen?)

Kan iemand mij helpen hoe ik hier naar de juiste info kan zoeken zonder honderden bijdragen te moeten lezen die steeds gaan over een niet-gelijkaardige situatie? Kan iemand mij op weg helpen?

Groet,

Peter P.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

4 reacties op “Thailand vraag: Hoe kan ik informatie vinden op Thailandblog over mijn situatie?”

 1. Rob zegt op

  Typ in het zoekvenster wat je wil weten en je krijgt alle info die op dit blog beschikbaar is.
  groet Rob

 2. haki zegt op

  Het zoekvenster waar Rob het over heeft, zie je linksboven deze pagina. Daaronder, in de linker kolom (met scrollen pagina doorrollen, zie je gehele kolom), met de talloze onderwerpen die hier al aan de orde zijn geweest. Zoek daar eerst eens en heb je dan vragen dat zal men je op Thailandblog graag verder helpen.

 3. Evert van der Weide zegt op

  Peter, Google is ook een enorme hulp. Zet de kreten in de Nederlandse Google en je vind het!

 4. polle zegt op

  Peter,
  Voor de correcte informatie betreffende het huwen met een Thaise in België, kan je terecht op de website van FOD buitenlandse zaken België
  Je kan verder ook terecht op de website van de Belgische ambassade in Bangkok..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website