Thailand vraag: Geld (Baht) opnemen bij de ATM en koersvoorstel

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
26 september 2021

Beste lezers,

Ik heb een vraag over het opnemen van geld bij de ATM. Elke keer als ik geld opneemt dan komt er een koers tevoorschijn waarna ze vragen of je daarmee akkoord gaat.

Laat ik een voorbeeld geven. Stel ik pin voor 1.000 euro ik krijg dan een melding of ik akkoord ga met een koers van 38,6 Baht voor 1 euro. Ik zou dus 38.600 Baht minus 220 Baht kosten moeten ontvangen dus 38380 Baht. Als ik dit alles heb geaccepteerd en vervolgens op mijn bankafschrift kijk en alles omreken dan blijkt het dat ik maar 36,3 baht voor 1 euro ontvang. Daar zit dus een verschil van 2.000 Baht in. Voor alle duidelijkheid mijn bank (Rabo) berekend geen kosten.

Misschien weet iemand waar dit aan ligt?

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Thailand vraag: Geld (Baht) opnemen bij de ATM en koersvoorstel”

 1. Eddy zegt op

  Beste Jan,

  Bij geld pinnen of met een credit card betalen in het buitenland, kan het gebeuren dat de ATM, meestal zo’n mobiele bij de supermarkt, of aan de kassa deze vraag gesteld wordt of je een geldwissel wilt doen.

  Als je hiermee accoord gaat, dan kies je ervoor dat de ATM of kassa operator voor jou de conversie doet.

  Als je alleen naar de koers kijkt dan lijkt dit gunstiger. Echter je bent ook een fee [kosten] kwijt, die ze normaliter moeten tonen. In jouw geval hebben ze dat niet gedaan, of staat het niet gespecificeerd bij de afschrijving van je bankrekening.

  In de regel altijd deze optie weigeren en je huisbank in NL of BE de conversie laten doen. Dit is altijd goedkoper. Ook bij Paypal betalingen deze optie niet kiezen.

  • Henk zegt op

   Een vraagje over Paypal. In het verleden kon ik via IDeal (ing) opwaarderen. Dit lukt niet meer, Als reden noemt Paypal dat ze het land (Thailand ? ) niet ondersteunen.

   • Dirk zegt op

    https://www.paypal-opwaarderen.nl/nl/opwaarderen

    Via deze website geen probleem kan gewoon via ideal.

 2. fred zegt op

  inderdaad, NO conversion

 3. Jeroen zegt op

  Je kan beter een gratis bankaccount openen bij
  Revolut. Heb je geen bijna geen kosten en kan direct Thaise bath betalingen doen.

 4. Bacchus zegt op

  Begrijp je vraag niet! Je pint met je Rabopas voor 1.000 euro aan baht. Je ontvangt 38.380 thai baht. Dat lijkt mij dus te kloppen in jouw casus. Volgens mij wordt er bij de Rabobank 1.000 euro afgeschreven en aan het begin van een nieuw kwartaal een bedrag – geloof 7,50 – voor buitenlandse opname. Uit jouw verhaal begrijp ik dat er 1.002 euro bij de Rabobank wordt afgeschreven, anders snap ik niet hoe je aan die koers van 38,30 komt. Snap ik iets niet?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website