Thailand vraag: Gebruik auto van vriend en verzekering?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 april 2023

Beste lezers,

Ik ga met een vriend naar Thailand voornamelijk om zijn familie (ook mijn vrienden) te bezoeken. Wij zijn er nooit eerder geweest. Hij heeft aangeboden dat wij zijn auto mogen gebruiken (Honda Civic). Het gaat om omgeving Kanchanaburi in november en december. Hoe zit het met aansprakelijkheid en de verzekering?

Zijn vrouw heeft met de verzekeringsmaatschappij mij gebeld en zegt dat schade ook aan derden gedekt is.

Voordat er opmerkingen komen over autorijden in Thailand, ja ik ben bijgelezen op dit forum en ja ik weet niet in donker rijden. Ik heb ook gereden in Maleisië, Tunis, Parijs etc. schadevrij.

De vraag is puur en alleen over verzekering bij autogebruik particulier van een vriend.

Groet,

Harry

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Thailand vraag: Gebruik auto van vriend en verzekering?”

 1. Lunghan zegt op

  Beste Harry,
  In principe kun je met een geldig internationaal rijbewijs gewoon de auto gebruiken , alleen let op;
  Er moet op de polis vermeld staan dat iedereen met de auto mag rijden , soms staan er alleen de namen van eigenaar en/of partrner bij de bevoegdheid om te besturen,
  Bij mij staat er duidelijk ” geen specifieke bestuurder”( Engels)
  Veel plezier eind van het jaar.

 2. Ger-Korat zegt op

  Zoals Lunghan ook schrijft dien je de polis te raadplegen en niet alleen te luisteren wat men vertelt. Er zit een Engelstalig kopie van de polis bij of kun je opvragen maar ik zie het standaard bij diverse autoverzekeringen. En dan is het even lezen wat verzekerd is want aansprakelijkheid bij schade aan de tegenpartij kan per maatschappij verschillen en ook per polis. En let inderdaad op dat als er geen bestuurder of meerdere worden genoemd dan mag een ieder er verzekerd in rijden. En kijk ook of er een borg voor de bestuurder is, wel handig als je de veroorzaker bent want dan hoef je niet in de gevangenis het verloop af te wachten. En belangrijk punt is ook de ongevallenverzekering bij de polis, dus wat voor jou en jouw passagiers en de tegenpartij verzekerd is bij opname in het ziekenhuis. Nou om het compleet te maken dien je naast de verzekering meestal een schadevergoeding te betalen als je de veroorzaker van schade bent, dit is niet te verzekeren en dien je wel rekening mee te houden en kan je flink wat geld kosten. Andersom kan je dit ook claimen bij de tegenpartij en de politie bemiddelt daarbij.

 3. Harry zegt op

  Hallo daar,

  Dank jullie voor de uitstekende antwoorden. Helemaal Top!
  We gaan het samen nakijken.

  Ik zie ter plekke wel of ik het verantwoord vind om zelf te rijden.
  De prijzen van huurautos hou ik ook in de gaten.

  ik heb in veel delen van de wereld al gereden.
  Nogmaals bedankt.
  Fijne dag
  Harry.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website