Thailand vraag: Eind december voor 30 dagen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 oktober 2021

Beste lezers,

Eind december wil ik met mijn vrouw (Thais) en 2 kinderen (0 en 5 jaar jong), voor 30 dagen naar Thailand reizen. Wij vertrekken naar BKK en van daar uit naar Chiang Mai waar wij de rest van de periode verblijven bij de familie.

Is er een up to date checklist, of kan iemand de checklist zo opnoemen die ik uit kan voeren wat noodzakelijk is voor de reis? Mijn vrouw en ik zijn volledig gevaccineerd met Pfizer en zijn in het bezit van de corona checkapp (in hoeverre deze geldig is in Thailand…).

Even de punten die ik zo weet en opgezocht heb via internet:

 1. Verzekering die Covid dekt (weet iemand of er vrijstelling is voor kinderen/baby’s, of Thaise inwoners)….
 2. T8 form (is dit actueel)?
 3. Ik neem aan, omdat ik max 30 dagen ga, dat ik een visum formulier kan invullen, zoals ik gewend ben in het vliegtuig…? Of is dit gewijzigd?
 4. CoE aanvraag: https://coethailand.mfa.go.th/ (dien je dit 1 maand voor vertrek te doen, of kan ik hier nu al mee starten)?
 5. Boeken van een vliegticket.

Nog meer aandachtspunten?

En dan hoop dat iemand nog de tip kan geven wat de gewenste volgorde is vanaf de start tot het eind om dit correct te laten verlopen.

Het kan ook zo zijn dat ik beter kan wachten tot 1 november en dan starten met het proces.
Allen heel veel dank alvast.

Groet,

Mac

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

13 reacties op “Thailand vraag: Eind december voor 30 dagen naar Thailand”

 1. Jan zegt op

  Laatste berichten over nieuwe covid-inreisvoorstellen gepubliceerd op PBS.

  From November 1st, foreign tourists arriving in Thailand, without being required to enter quarantine, must meet seven conditions, according to the Bureau of Risk Communication and Health Behavior Promotion of the Disease Control Department, today (Wednesday).

  Foreign arrivals must:

  -Come from countries specified by the Thai Public Health Ministry as being low risk and arrive by air.
  -Have certificates to confirm that they have received two doses of a recognised COVID-19 vaccine.
  -Have negative COVID-19 results from RT-PCR tests conducted within 72 hours prior to arrival in Thailand.
  -Have a minimum of US$50,000 health insurance coverage.
  -Have written/electronic confirmation of hotel bookings in Thailand.
  -Download and install a specified app upon arrival at the airport and undergo RT-PCR tests within 24 hours
  of arrival.
  -Have negative test results before travelling domestically without quarantine.

  • Rob V. zegt op

   Het is nog steeds afwachten wat er in de staatscourant (Royal Gazette) komt te staan, tot nu toe zien we dagelijks nieuwe en andere berichten van diverse Thaise instanties. Bovenstaande zal grofweg wel de opzet worden, met mogelijk de eerste dag verplicht in een quarantaine hotel in afwachting van de test resultaten na aankomst. Maar dat gaat dan om ‘veilige landen’ , tot nu toe staat Nederland niet op die lijst en volgens mijn glazenbol is ook niet te verwachten dat Nederland dit jaar nog als ‘veilig land’ gezien zal worden. Inreizen in november of december zou dan ook gewoon een quarantaine van 1+ weken (10 dagen? 14?) betekenen…

   Voor de gewone vakantieganger die 3-4 weken weg wil lijkt een reisje met vertrek in 2021 naar Thailand dus nog geen aantrekkelijke optie denk ik zo. Als Mac niet zijn tijd wil verdoen in quarantaine gok ik dat je beter tot begin 2022 kan wachten… Als Nederland dan hopelijk wel ‘veilig’ is volgens de Thaise autoriteiten.

   @ Mac: dat formulier dat je in het vliegtuig invult is geen ‘visumformulier’, het is een TM6 arrival & departure card. Moest tot niet lang geleden ook gewoon door Thaise onderdanen ingevuld worden. Heeft niets met een visum, visum vrijstelling e.d. te maken. Is gewoon een papierenmonster om te zien wie het land binnen komt en uit gaat en wat de voorgenomen bestemming (adres) van die persoon is.

  • TheoB zegt op

   Jan,

   Pas als de Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA), voorgezeten door PM Prayut, akkoord gaat met dit voorstel van dat bureau, wordt het werkelijkheid.
   De CCSA heeft ook nog steeds niet bekend gemaakt welke 10(+) landen vanaf 1 november onder minder strenge voorwaarden het land in zouden mogen komen. Tot op heden zijn alleen China, US, UK, Duitsland en Singapore genoemd in een televisietoespraak door PM Prayut.

 2. Eddy zegt op

  Wat nu duidelijk is dat voor alle landen per 1 november geldt, die via 30 dagen visa exemption arriveren:

  – aanvraag via een nieuwe Thailand pass website – geen CoE meer -zou sneller moeten gaan, ook geen papieren meer invullen in het vliegtuig
  – je hebt een extra verzekering nodig, nu 100,000 usd covid. Kan per 1 november 50,000 usd algemene ziektekostenverzekering zijn, mits NL tot de gelukkigen behoren. Voor sommige is een Engelse verklaring van je zorgverzekeraar voldoende. Dit hangt af van welke verzekeraar
  – nu 7 dagen opsluiting in hotel, wellicht verkort tot 1 dag, als NL tot die 10 landen behoort. Bewijs van hotelboekingen toevoegen bij je Thailand pass aanvraag

  Dus afwachten tot 1 november, voordat het Thailand pass ingaat. Tot die tijd regeert nog de CoE

 3. TheoB zegt op

  Mac,

  Heb je dit wel gelezen?: https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19
  Het is afwachten welke eind december de inreisvoorwaarden zullen zijn. Zodra er wijzigingen zijn zullen die op deze website gepubliceerd worden.

  1. Je zou je nu alvast kunnen oriënteren waar je de nu nog verplichte coronaverzekering aanschaft.
  2. Het formulier T8 is nog steeds actueel en moeten jullie na aankomst laten zien.
  3. Bij een verblijf t&m 30 dagen kunnen jullie inreizen met een Visa Exemption (GROUP 12 op de website).
  4. Met het aanvragen van de CoE’s kun je beter tot begin december wachten. 2 weken voor vertrek is voldoende.
  5. Je zou je nu ook alvast kunnen oriënteren bij welke vliegtuigmaatschappij jullie een retour AMS-BKK aanschaffen en in welk hotel jullie de 7 dagen Alternative Quarantine (AQ) willen uitzitten.
  6. Voor de aanvraag van de CoE en controle bij aankomst in BKK moeten jullie een afdruk van de vaccinatiegegevens uit de CoronaCheck app maken. Voor de CoE-aanvraag kunnen ook de Registratiekaart coronavaccinatie en het ‘gele boekje’ gebruikt worden. Het ‘gele boekje’ ook meenemen naar Thailand. (Baat het niet, het schaadt ook niet.)

 4. Erik Vantilborgh zegt op

  Klopt volledig wat Rob zegt . Anderzijds wil ik ook wel weten hoe het zit voor kinderen . Daar vind ik nergens iets over terug !?

 5. Jan Willem zegt op

  – Nederland behoort tot de 46 landen die per 1 nov “quarantine free” naar BKK kunnen reizen
  – Bij aankomst verplicht 1 dag te boeken in SHA+ hotel in afwachting op uitkomst PCR-test (die meestal zullen worden afgenomen in Hotel zelf)
  – Nog steeds verplichting om daarnaast PCR- test in NL te doen (max 72 uur voor vertrek)
  – CEO wordt vervangen door Thailand Pass. Ook hier geldt dat je een aantal zaken moet uploaden: internationaal vaccinatie bewijs (coronacheck.nl), paspoort, bewijs betaalde boeking 1e overnachting) en bewijs van ziektekostenverzekering met dekking voor COVID 19 (dekking €50.000,–). Het T8 formulier moet ook ingevuld worden op de aanvraag Thailand pass…. Dus geen gedoe meer met het niet kunnen vinden van een pen of nog even snel op Suvarnabhumi
  Naar verwachting zal de de website per 1 november actief worden: http://www.thailandpass.go.th
  – Ziektekosten verzekering nog steeds noodzakelijk dus (Niet voor reizigers met Thaise nationaliteit). Onduidelijk is of verklaring van je eigen NL basisverzekering (die gewoon dekking geeft tegen COVID 19 in oranje en rode gebieden) voldoende is. De meeste verzekeraars zijn niet bereid een Engelstalige verklaring te geven waarin expliciet die €50.000 wordt genoemd. Ik weet alleen dat OOM verzekering deze verklaring wel geeft bij hun aanvullende zkv buitenland. Premies zijn overigens veel lager dan bij Thaise verzekeraars.
  -Vliegtickets naar BKK zijn op dit moment erg concurrent geprijsd (afhankelijk van je wensen natuurlijk). Je kunt wellicht verwachten dat deze gaan stijgen bij openstelling voor 46 landen per 1 nov (al blijft de grote vraag of de versoepeling van deze entree eisen voldoende is om mensen over de streep te trekken…. )
  Hoop dat voldoende antwoorden zijn op de door jouw gestelde vragen.

  • TheoB zegt op

   Goed nieuws!
   Maar wat is jouw bron Jan Wilem?
   Kleine correctie: de dekking voor COVID-19 gedurende het verblijf in Thailand moet minimaal US$50.000,– zijn.
   Ook moeten toeristen volledig gevaccineerd zijn met een door Thailand erkend vaccin.
   ThaiPBS meldt abusievelijk dat de RT-PCRtest maximaal 72 uur voor aankomst afgenomen moet zijn.

   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2201875/thailand-welcomes-visitors-from-46-countries-from-nov-1
   https://www.thaipbsworld.com/thailand-to-open-to-46-covid-19-low-risk-countries-on-november-1st/
   https://www.facebook.com/KhaosodEnglish/posts/4814595748559319

   • Jan Willem zegt op

    De lijst van landen is gepubliceerd op de websites van alle betrokken ministeries.
    Het klopt dat het een minimale dekking betreft van $50.000,– (was min. $100.000,- of 3.500.000 THB)
    De lijst van 46 landen is alleen van toepassing van mensen die volledig zijn gevaccineerd. Alle in NL toegepaste vaccins zijn goedgekeurd in Thailand.

 6. Van dort zegt op

  Jemoet goed kijken het inreizen is vrij je hoeft niet meer in hotel je kan gewoon doorreizen

  • Cornelis zegt op

   Dat lijkt me niet te kloppen Je moet één nacht boeken en zo de resultaten van de test bij aankomst afwachten.

  • Jan Willem zegt op

   Direct doorreizen pas mogelijk na negatieve uitkomst van de PCR-test bij aankomst. In de praktijk komt het er dus op neer dat je 1 dag in een SHA-plus Hotel of AQ hotel moet verblijven op maximum van 2 uur van Suvarnabhumi. (Dus kan ook in Pattaya)

  • Conimex zegt op

   Je bent verplicht een nacht te boeken, het hotel zorgt voor je test, daarna mag je bij een negatieve uitslag, heen gaan waar je zelf wilt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website