Beste lezers,

Ben ik zelf verantwoordelijk voor de gevolgen wanneer ik een oproep krijg voor een Covid vaccinatie in Thailand?

Moet een dezer dagen mij melden in het plaatselijk ziekenhuis voor een Covid vaccinatie, heb daarvoor een brief ontvangen in het Thais geschreven. Mijn vrienden zeggen dat je die moet ondertekenen voor dat je zelf verantwoordelijk bent voor de eventuele gevolgen!

Als dat zo is kan ik dat dan weigeren? En wat zijn dan de eventuele gevolgen of problemen als ik weiger?

Groet,

Anton

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

16 reacties op “Thailand vraag: Covid-vaccinatie en weigeren aansprakelijkheidsverklaring te tekenen”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Wilde gok.
  Gevolgen: Dat je dan geen vaccin krijgt?

  • RonnyLatYa zegt op

   Ter info. Ik heb niets moeten tekenen voor mijn Pfizer vaccin in Kanchanaburi

   • RonnyLatYa zegt op

    Wel een papier of je bepaalde aandoeningen hebt of medicatie die je neemt.

    • Ko zegt op

     En in het laatste, nauwelijks te lezen regeltje staat wel degelijk dat je met het ondertekenen van het formulier, je zelf de consequenties aanvaard.

     • RonnyLatYa zegt op

      Heb ik dan toch niet gelezen en het was in het Engels opgesteld bij mij.

      • RonnyLatYa zegt op

       Ik heb trouwens ook de Thaise ATA verzekering waar de gevolgen en kosten van een COVID vaccin zijn gedekt.

       • RonnyLatYa zegt op

        AIA moet het zijn

 2. Maarten. zegt op

  Heb je de mogelijkheid de brief te scannen (met google translate b.v.) en hier te posten, evt in thai? Want nu lopen we maar te raden wat voor brief je hebt.

  Er gaat al genoeg ruis over vaccins over internet.

  • Anton zegt op

   Ja graag Maarten, kan de redactie mij dan precies uitleggen hoe ik de brief (A4) hier kan posten, kan er wel een foto van maken met mijn i phone maar niet vertalen helaas.

 3. RNo zegt op

  Ik kreeg ook een formulier toegeschoven in het Thais. Mijn Thaise begeleiders (dochter en zoon) vertelden mij dat het ging over mogelijke aandoeningen die beperkend zouden kunnen werken. Kortom aantal keren NEE aangevinkt en daarna formulier getekend. Pfizer injectie gekregen. Voor 2e injectie zelfde formulier gekregen. Dit keer was mijn vriendin mee. Zelfde verhaal dus aantal keren NEE aanvinken en ondertekenen, 2e injectie gekregen. Verder geen enkel ander papier gekregen om te ondertekenen.

 4. Ferdinand zegt op

  Ik moest in Belgie niet zulke formulieren ondertekenen voor de vaccinaties van mijn drie kinderen die geboren zijn in de jaren 1970+
  Ik weet niet hoe het nu is doch we hebben hier een Amerikaanse systeem – eenland dat geregeerd wordt door advocaten – waarbij iedereen zich moet indekken tegen gelijk welke eis tot vergoeding…..

 5. Monika zegt op

  Ik zou me persoonlijk eerder afvragen waarom je zelf de verantwoordelijkheid moet nemen en niet de farmaceut of de overheid zoals dat normaal wel gebeurd.

  • kor zegt op

   Iedereen heeft daarvoor getekend. Wanneer mensen zeggen van niet, dan hebben zij niet opgelet of waren niet geinteresseerd. De overheden hebben er bij de leveranciers ook voor moeten tekenen omdat de vaccins zich nog in de experimentele fase bevinden. Logisch lijkt mij.

 6. Hans van Mourik zegt op

  Als men de App van Ministery of Public Health heeft, van Mor prom.
  Staat er ook op, de verklaring die men gedaan heeft, voordat je gevaccineerd wordt.
  Zowel de eerste als de tweede keer.
  Hans van Mourik

 7. janbeute zegt op

  ik heb al een paar operaties mogen ondergaan in Thaise ziekenhuizen zowel staats als prive, en elke keer weer moet je ondertekenen voor de eventuele gevolgen.
  Of terwel toestemming verlenen voor medische behandeling, ook kan een familielid dit doen bij geval dat je dit zelf niet kan doen denk aan een plotselinge beroerte of verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel.
  Waarom hier een probleem van maken. Niet tekenen betekent of niet geopereerd worden of niet te kunnen gevaccineerd worden.
  En geloof me de gevolgen van niet tekenen zijn bij deze vraagstelling vele malen groter voor je eigen gezondheid.

  Jan Beute.

 8. Marcel zegt op

  Wereldwijd wordt door producenten geen aansprakelijkheid aanvaard. Van een advocaat heb ik papieren die men ondertekenen mag indien ik gevaccineerd moet worden. 1 exemplaar door de staat (of werkgever) die je dwingt te ondertekenen, en 1 exemplaar door de arts (en eventueel een ander persoon die de spuit daadwerkelijk zet) te ondertekenen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website