Thailand vraag: Auto op naam krijgen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 april 2023

Beste lezers,

In verband met een goede vriend: zijn vrouw heeft hem al enkele keren verlaten. Nu wil hij graag de auto op zijn naam krijgen. Hij heeft zowel het blauwe als het gele boekje. Is het mogelijk om dit te doen zonder dat zij een document ondertekent voor de overdracht?

Destijds heeft hij de auto nieuw gekocht, maar hij kon deze niet op zijn naam zetten zonder het gele boekje.

Alvast bedankt voor de hopelijk nuttige reacties.

Groet,

Farang Ting

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Thailand vraag: Auto op naam krijgen?”

 1. NL TH zegt op

  Volgens mij kan het als je het juiste visum hebt, ik denk dat het niet lukt met een toeristen visum, ik heb het op mijn naam gezet met retired visum non o , maar dat is jaren geleden, mijn vrouw hoefde niets te tekenen. Hoe het nu is weet ik niet, alleen dat mijn vrouw af en toe het nu leuk vindt om te zeggen het is jouw auto .
  Dat is ongeveer het zelfde als in Bangkok met de metro, dat ik goedkoper kaartje heeft dan zij ,dan plaag ik haar haha farang een keer goedkoper dan Thaise.

 2. SiamTon zegt op

  Hallo Ting,

  Vreemd!

  Zelf heb ik een nieuwe auto gekocht, met deels geleend geld via de dealer/verkoper en gewoon op mijn eigen naam. Zonder boekje van welke kleur dan ook. Daar werd niet eens over gesproken.

  Wat ik wel moest overhandigen i.v.m. de lening was een kopie van mijn huurcontract, bewijs van inkomen en kopie bewijs van visum (paspoort). En natuurlijk het bedrag betalen van dat deel van de aankoopsom wat ik niet geleend had.

  Was vanaf het moment dat ik de keus gemaakt had binnen een paar uur geregeld. Dat kwam dat ik eerst nog de benodigde documenten (kopie huurcontract, bewijs van inkomen en kopie visum) moest regelen.

  Naar mijn bescheiden mening, is het (zeer) onverstandig om een nieuwe auto, welke toch al gauw ca. THB 1.000.000 kost op naam van je vriendin/vrouw te kopen. Dat komt in de praktijk neer op het weggeven van THB 1.000.000. Waarom zou iemand dat doen??? Want het geeft vrijwel altijd problemen.

  Vr.,gr.,
  SiamTon

  • Maurice zegt op

   Och Ton, ‘dat geeft vrijwel altijd problemen’? Waarom altijd veralgemenen?

   Ik heb vorig jaar een nieuwe wagen gekocht, cash betaald en op naam van mijn vrouw. Ik heb nog altijd de vrije keuze om dat zelf te bepalen niet? Altijd maar met dat vingertje wijzen naar anderen, waarom toch.

   Als je je goed voelt in je relatie doe je niets verkeerd om iets op naam van je vrouw te zetten. Al die fabeltjes dat dit weggegooid geld is zijn hier op dit blog al meerdere malen weerlegd.

   Bij een eventuele scheiding ben je NIET al je geld kwijt. Het is niet omdat een eigendom op naam van je vrouw staat dat ze automatisch recht heeft op het volledig bedrag. Het wordt dringend tijd dat al die leugens hier eens voor goed verbannen worden.

   • Ger-Korat zegt op

    Huwelijken en nog meer niet geregistreerde relaties eindigen in meer dan de helft van de gevallen, als er een relatie is met een buitenlander dan kan dat oplopen tot 75% tot 90%. Daarom maar beter geen grote cadeaus aan je Thaise partner geven.

  • Bart2 zegt op

   SiamTon,

   Ik ben al vele jaren gelukkig gehuwd met mijn Thaise echtgenote. Ik ben gepensioneerd, leef in Thailand en geniet van een goed pensioen.

   Mijn vrouw heeft nul komma nul inkomsten en is volledig afhankelijk van mij. We hebben een mooi huis gebouwd, hebben een nieuwe wagen gekocht. Dit alles staat op haar naam.

   Als jij hier nu komt roepen dat dit ZEER onverstandig is en dit vrijwel ALTIJD problemen heeft dan stel ik me ernstig de vraag waarop deze onzin gebaseerd is?

   Een goed huwelijk is gebaseerd op vertrouwen Ton. Als dit er niet is dan ben je niet gelukkig. Ons huis en de wagen is een verzekering voor haar voor het geval er iets met mij zou gebeuren. Is dat niet mooi voor haar?

   En goed, in het geval van een scheiding kan ik je verzekeren dat ze NIET met alles kan gaan lopen, ZELFS als dit op haar naam staat. Deze stelling wordt hier regelmatig als waarheid verkocht en dit wil ik toch wel ontkrachten.

   Ik wens je alvast heel veel liefde en genegenheid toe, samen met je Thaise dame (als je die hebt) en hoop dat je gelukkig bent met alles wat op JOUW naam staat. Ik hoop dat je niet elke dag achterom moet kijken in de vrees dat men je eigendommen komt inpikken.

 3. Lung addie zegt op

  Het gaat hem hier heel duidelijk over een ‘OVERDRACHT’ van een reeds aangekochte wagen en niet over de aankoop van een nieuwe wagen.
  De overdracht moet gebeuren bij het Transport Office. De echtgenote van die ‘vriend’, want zij is de eigenares van de wagen, zal een overdrachtsdocument moeten ondertekenen.

 4. Yan zegt op

  Uw vrouw zal zowiezo moeten tekenen voor de overdracht uw naam; dit kan op de Land & Transport Office in uw provincie, ofwel mits het ondertekenen van de nodige documenten welke ook door autohandelaars gebruikt worden…daarmee moet u dan ook naar de L&T Office. Indien u over een geldig verblijfsvisum en een adres beschikt zou dit geen probleem mogen geven…tenzij de vrouw tegenstribbelt…

 5. Glenno zegt op

  Elke keer weer valt mijn mond open van verbazing als ik weer lees hoe iemand ( in algemene zin: de farang ) zich door zijn {ja, het zijn vooral mannen} Thaise vrouw/vriendin in de maling laten nemen als het gaat om het verkrijgen/aanschaffen van roerende/onroerende zaken.

  Er wordt in dit Blog zoveel en zo vaak geschreven over mannen die van alles en nog wat op naam van hun vrouw/vriendin zetten en uiteindelijk – nadat de portemonnee (vrijwel) leeg is – berooid achterblijven, met NIKS.
  De vrouw/vriendin en haar familie als lachende derde achterlatend. Is het nog steeds niet bekend dat het een Thais verdienmodel is???

  Ik ben de mening toegedaan dat wanneer je een vrouw/vriendin hebt, je in alle eerlijkheid/redelijkheid voor elkaar dient te zorgen. Dat betekent NIET dat je van alles en nog wat op naam van je partner moet zetten. Dat doe je in NL/Belgie ook niet.

  Het enige, voorzover ik weet, wat je in Thailand niet op eigen (farang)naam kunt zetten is grond. Daar heb je een Thaise partner voor nodig. Maar ook dat kan met vele waarborgen dichtgetimmerd worden. Of…… nog veiliger, koop een Condo. Dat mag wel op eigen naam.
  De rest van de aankopen – auto’s, motoren, boten etc.etc. – kunnen gewoon op eigen naam aangeschaft worden. Je moet wel verblijfplaats hebben in Thailand (je hoeft niet te immigreren, maar slechts een adres te hebben).

  En alle poppenkastverhalen van vrouw/vriendin/familie/zogenaamde vrienden LEKKER TERZIJDE LEGGEN.

  Nog even dit: waarom zou je als farang verantwoordelijk zijn c.q. worden gemaakt voor het welzijn van de (gehele) familie???? Juist ja, VERDIENMODEL!!!
  Raak je je geld kwijt, blijf je berooid achter na een scheiding, dan ligt het echt aan jezelf.

  • André zegt op

   Weer veel uitleg voor iets dat je evenzeer in eigen land kan overkomen!

   Hoeveel mannen blijven in NL/België blijven niet berooid achter na een echtscheiding, juist ja …heel wat. Dit verdienmodel is NIET eigen aan Thailand hoor. In eigen land is geld voor de vrouw even belangrijk als voor een Thaise dame.

  • Dirk zegt op

   Hier lees je toch heel wat wilde verhalen hoor. VERDIENMODEL, weer een term dat ik bijgeleerd heb en dat weer typisch iets is voor Thaise dames?!?

   Ik zou beschaamd zijn om zoiets te schrijven op een blog vol met gelukkig gehuwde Farang die al vele jaren in Thailand wonen en hier in veel gevallen een huis(je) en tuint(je) hebben.

   Laat mijn de boel eens omdraaien Glenno:

   Ik heb weet van heel wat Thaise echtgenotes die geen reet krijgen van hun Farang. Ze zijn al blij dat ze eten op tafel hebben en toekomen met het karige geld dat hen toegestopt wordt. Meneer daarentegen die gaat elke dag de deur uit, zet tot een gat in de nacht de bloemetjes buiten en jaagt steevast elke maand zijn pensioen erdoor. ZIJN verdienmodel is dat hij kan pronken met een vrouw die een pak jonger is dan hem maar voor de rest stelt zijn huwelijk niets voor. De dames in kwestie blijven berooid achter bij een scheiding want die hebben helemaal NIETS. Dit laatste is dan ook de reden waarom de vrouw uit pure ellende toch maar samen blijft.

   Ben jij wel gehuwd of leef jij wel samen met een Thaise vrouw? Als dit zo is dan stel ik me de vraag als ze wel gelukkig is met een man die NIETS met haar wil delen en alles voor zichzelf houdt. Ik ken haar antwoord al hoor, je moet daar niet op antwoorden.

 6. Ben geurts zegt op

  Ik hen ca 3mnd geleden de auto die in coronatijd had gekocht op mijn naam gezet incl. nieuw kenteken
  Fluitje van een cent alleen het wachte is een crime.
  Ben


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website