Thailand vraag: Auto huren in Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 februari 2023

Beste lezers,

Ik wil in mei voor enkele dagen een auto huren in Chiang Mai, mijn vriendin zal rijden als bijkomende bestuur. Aangezien ze geen kredietkaart heeft kan zij de wagen niet als hoofdbestuurder huren.

Ik overweeg om online via de gekende maatschappijen (Hertz,..) te huren. Dan weet ik tenminste wat er inbegrepen is, want ik ben beducht voor de kleine letters die ik niet kan lezen/begrijp. Ik kies ook steeds voor een verzekering zonder eigen risico’s.

Zijn hier leden die het anders aanpakken? Of mij goede raad kunnen geven?

Groet,

Nico

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Thailand vraag: Auto huren in Chiang Mai?”

 1. Emiel zegt op

  Inderdaad gewoon online een auto huren, alle maatschappijen die op Chiang Mai airport zijn goed, ik heb bij meerdere auto’s gehuurd, geen problemen. Als je helemaal zeker wilt zijn dan neem je een extra verzekering waarmee het eigen risico 0 is, meestal noemen ze dit een super CDW of iets van dien aard. Dan hoef je ook niet op krasjes en dergelijke te letten. Mijn advies is net als bij luchtvaartmaatschappijen, boek direct bij de verhuurmaatschappij en niet via een andere website want daar krijg je weer andere verzekeringen aangesmeerd zoals een ziektenkosten etc. Je kan wel via andere websites kijken waar de goedkoopste word aangeboden.

 2. Guus zegt op

  Hallo, ik heb 2 jaar geleden een auto gehuurd via Sunny Cars. Wel duur maar helemaal geen probleem bij deuken krassen lekke banden enz. Dus totaal all risk. Geeft na betaling echt een onbezorgd vakantie gevoel.

 3. Ronny zegt op

  Zoals Emiel zei, even googlen en online bij de maatschappij op de luchthaven van Chiang Mai boeken.
  De verhuurder zal dan met jou naar de auto gaan en wat ik dan altijd doe is; ik neem foto’s van de toestand van de wagen en van de velgen. Kan je nadien steeds gebruiken mocht er nadien ‘iets’ zijn. Maar heb eigenlijk nog nooit problemen gekend. Heb zelfs n 4tal jaar geleden n auto gehuurt in Chiang Mai en na 10 dagen afgeleverd op de luchthaven van Ubon Ratchathani. Was bij de Avis maatschappij, zonder problemen.
  Let wel op dat je dezelfde credit kaart bij je hebt als die waarmee je de boeking doet.

 4. Ruud zegt op

  Enkele dagen, dan denk ik aan 2-3dagen wat wil je die enkele dagen doen? Als dit is voor zaken te bezoeken rond Chiang Mai zou ik gewoon een auto met chauffeur huren, geen stress en zorgen en het kost maar iets meer dan zelf te rijden

  • Nico zegt op

   Het is voor toeristische attracties en voor familiebezoek(en), mijn vriendin is van Chiang Mai en kent de streek.

 5. Nico zegt op

  Bedankt voor jullie reacties!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website