Beste redactie,

Ik heb een vraag over visa. Wij vertrekken 09-01-2015 voor 3 maanden naar Thailand, naar een appartement in Pattaya. In die drie maanden willen we 2 à 3 weken door Cambodja reizen, maar we weten nog niet wanneer we dat zullen doen.

Wij zijn 60 en 62 en gaan voor de 5 de keer naar Thailand voor 3 maanden, maar we zijn nog niet: in en uit en weer terug in Thailand geweest. Nu is mijn vraag: hoe kan ik een reisplan maken, zonder de exacte datum op te geven (die hangt af van hoe wij ons voelen). En hoe kan ik als 60 plusser een dubbel entry visa aanvragen voor ons?

Voor de duidelijkheid nog, wat moet ik bij het aanvragen van visa nog meer meenemen naar de ambassade dan? Een geldig paspoort, een bewijs van inkomen, een ingevuld formulier en een reisplan?

Wat zijn de kosten voor 2 personen?

Alvast bedankt aan ieder die reageert.

Met vriendelijk groet,

Jacqueline


Beste Jacqueline,

Wat je reisplan betreft. Het is een planning en planningen kunnen veranderen. Zet gewoon een datum op de planning die jullie nu al in gedachten hebben. Je moet toch ongeveer een idee hebben denk ik. Gaat die later veranderen dan is dat zo.

Een toeristvisum aanvragen is niet zo ingewikkeld, en wat je moet meenemen bij je aanvraag kan je terugvinden op de website van het consulaat Amsterdam. Indien je naar de Ambassade gaat zou ik net dezelfde formulieren meenemen: 
www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

Voor alle visumaanvragen zijn standaard de volgende documenten nodig:

  • geldig paspoort;
  • kopie paspoort (bladzijde met de foto);
  • kopie van de vluchtgegevens of vliegticket;
  • 2 recente gelijkende pasfoto’s (zwart/wit of kleur);
  • volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.

Toeristenvisum met 2 entries:
Uw paspoort dient nog minimaal 9 maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand de eerste keer binnen reist. De geldigheid van het visum is 180 dagen. De geldigheid van het visum gaat in op de dag van aanvraag. U mag met dit visum twee keer maximaal 60 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand. De kosten voor het visum zijn € 60,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk). Als u dit visum aanvraagt, dient u ook een reisplan bij te voegen en te ondertekenen met uw naam en handtekening. 

N.B. Bij een visumaanvraag met meerdere entries dient u Thailand te verlaten voordat de 60 dagen zijn verstreken. Hebt u het land verlaten dan mag u Thailand weer binnen reizen en gaat de volgende periode van maximaal 60 dagen aaneengesloten weer in.  De dagen van het verblijf gaan tellen op het moment dat u Thailand binnen reist.

Veel plezier.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website