Lezersvraag: Thailand Tourist visum met Double Entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 augustus 2014

Beste redactie,

Ik twijfel een klein beetje over het boeken van mijn vlucht vanwege het volgende: ik ben Divemaster en wil graag mijn instructeursopleiding gaan doen. Dan zou ik graag een retourtje boeken van 20 november en 20 maart weer terug. Als ik dan een double entry visum aanvraag, kan ik dit dan gewoon boeken of moet ik sowieso het land uit na 60 dagen en hiervoor ook een vlucht boeken? Ik denk het niet, maar door mijn twijfel, stel ik toch graag even deze vraag, om problemen te voorkomen.

Alvast bedankt!

Vriendelijke groeten,

Nick


Beste Nick,

Ik veronderstel dat je een Tourist visum met Double Entry bedoelt?  Om de 2de entry van je Tourist visa, en dus de volgende 60 dagen, te activeren zal je het land uit moeten. Met de eerste entry mag je maximaal 60 dagen blijven, dus ten laatste op de 60ste dag moet je Thailand verlaten hebben. Kijk op de Arrival stempel wanneer je Thailand ten laatste moet verlaten, want dat is de enige datum die telt.

Dit mag maar hoeft niet met een vlucht. Je kan ook de visarun over land maken en je zal eveneens de 60 dagen ontvangen. Iemand die in het bezit is van een visum zal, ongeacht of die binnenkomt via een luchthaven of via een landgrens, het aantal dagen ontvangen dat voorzien is voor dat visum. In uw geval dus 60 dagen per entry. Alleen wanneer je Thailand binnenkomt op basis van Visa Exemption is er een verschil tussen een landgrens en de luchthaven. Voor ons Nederlanders en Belgen wil dit zeggen – Via de luchthaven is dat 30 dagen en via een landgrens is dit 15 dagen.

Ik heb het even nagerekend en je schema is wel erg scherp. Ik zou het maar goed in het oog houden. In het geval je dagen tekort komt kan je altijd nog een verlenging vragen van 30 dagen vragen op je Tourist visum. Dit kan je aanvragen op het Immigratiekantoor. Andere mogelijkheid is dat je een visarun van enkele dagen maakt. Je verblijft dus enkele dagen in het andere land ipv onmiddellijk terug te keren naar Thailand.

Toch ook even de geldigheidsperiode van het visum in het ook houden. In principe zal dat wel geen probleem zijn vermits de geldigheidsperiode 6 maand zal zijn, maar let er toch op dat je de 2de entry maakt voor het einde van de geldigheidsperiode van je Tourist visum. Maakt dus ook je aanvraag voor een Tourist visum niet te vroeg ivm de 2de entry, en hou er rekening mee dat je paspoort nog 9 maand geldig dient te zijn.

Je kan het ook nalezen in het Visumdossier of via volgende link: www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/visa-service/visum-aanvragen

Vriendelijke groeten

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website