Beste lezers,

Ik heb een vraag over het paspoort, ik heb een kopie van het paspoort nodig voor de aanvraag van de Thailand Pass, nu lees ik dat je dat kan doen met de kopie ID app.  Maar moet daar dan ook gegevens onherkenbaar maken, wordt dat geaccepteerd door de ambassade?

En wat moet ik niet herkenbaar maken? Heb dit nog nooit gedaan vroeger regelde het reisbureau alles, zoals een visum aanvragen.

Wie kan mij hier een antwoordt op geven?

Groet,

Cor

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 2 votes.
Please wait...

11 reacties op “Thailand Pass aanvragen en gegevens van mijn paspoort onherkenbaar maken?”

 1. Danny ter Horst zegt op

  Je zal even geduld moeten hebben voordat ik je daar antwoord op kan geven.
  vorige week woensdagavond heb ik mijn Thailandpass aangevraagd en daarbij heb ik ook een afgeschermd Paspoort ge-upload.

  Het gedeelte dat ik afgeschermd heb, is de alleronderste regel van het paspoort.

  Nu maar wachten of het wel/niet goed gekeurd gaat worden.

  • Jan S zegt op

   Alle gegevens moeten zichtbaar zijn. Je mag dus helemaal niets afplakken !

 2. Frits zegt op

  Als je naar Thailand wil komen zal je Thaise normen en waarden moeten accepteren. Hier in Thailand wordt niet zo moeilijk over privacy gedaan. Ieder hotel legt je paspoort gewoon op de kopieermachine. Dat zijn ze wettelijk verplicht.

  Als je wat van een Thaise ambtenaar gedaan wil hebben is het geen goed idee om met het afschermen van informatie aan te geven dat je hem niet vertrouwd. Als jij hem niet vertrouwt, waarom zou hij jou dan moeten vertrouwen.

  Pas je aan en geef alle informatie die ze vragen, en probeer daar niet op af te dingen met rare hoesjes. Kan je daar niet mee leven blijf dan lekker in Europa.

  • Johnny BG zegt op

   @Frits,
   Het is inderdaad zoals het is maar mogelijk gaat het toch gebeuren dat er op papier wat veiliger gewerkt moet gaan worden wegens de privacy wetgeving. https://www.ilct.co.th/thailand-postponement-of-personal-data-protection-act-pdpa-enforcement/
   Zodra er een wet is dan kleven er altijd risico’s aan en ben benieuwd hoe het uit gaat pakken. Stuur ik nu een zending via Thailand Post met koerier service dan moet er verplicht een kopie ID bij en geen flauw idee wie dat allemaal kan zien gedurende het transport. Thailand Post Logispost moet maar liefst 4 kopie ID bij een zending hebben. Laat ze maar lekker eenmalig iets in het systeem invoeren. Ook dat hoort bij de vooruitgang.

 3. Paul zegt op

  Ik heb mijn BSN nummer doorgestreept en alles is goedgekomen. Mijn aanvraag was overigens binnen 10 seconden goedgekeurd dus ik neem aan dat het bij mij een automatisch process was.

 4. Eddy Vannuffelen zegt op

  Maak gewoon een foto van uw paspoort. Als je iets wil afschermen kan je dat met elk fotoprogramma.

 5. khun moo zegt op

  Er bestaat een app die een watermerk door de foto van het identiteits bewijs plaatst.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs

 6. Hugo veldtman zegt op

  Vraagje, mijn Thailand pass 13 dec. was verlopen en is gekoppeld aan datum ticket. Ik kon dus 22 dec niet mee. Hoe nu verder, afwachten op nieuwe Thailandpass voor check en go ? Sandbox wil ik niet.

  • Ferdi zegt op

   Ik weet niet wanneer je wil gaan, maar als je een flexibel vliegticket hebt zou ik gewoon het vluchtschema aanpassen en voorlopig even niks doen met Thailand Pass.

   Zelf heb ik voor eind februari mijn vlucht naar Thailand gepland staan. Als het tegen zit boek ik mijn vlucht naar Bangkok (KLM) om naar een vlucht via Singapore naar Phuket. Dan maar een week later arriveren op de plek waar ik eigenlijk naartoe wil (Chiang Mai).
   Misschien zit het mee en versoepelt de Thaise overheid weer e.e.a. zodra er meer zekerheid is rondom het minder ziek worden van die nieuwe Omikron variant. Dan kunnen we wellicht weer vrij reizen na 1 dag in een hotel na afname van een PCR test. Of misschien kunnen we zelfs wel direct overstappen na afname van een sneltest op het vliegveld. Het kan ook zo zijn dat er andere regels gaan gelden voor mensen die hun boosterprik al hebben gehad.

   Geen mens die op dit moment met zekerheid kan zeggen wat we kunnen verwachten.

 7. Peter Yai zegt op

  Beste lezer

  Onze overheid heeft een programma daar voor effe Google .
  Mvg Peter Yai

 8. khun moo zegt op

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website