Thailand Pass aangevraagd en daarna corona gekregen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 maart 2022

Beste lezers,

We hebben de Thailand Pass aangevraagd en pas vandaag na 10 dagen ontvangen. Echter een paar dagen nadat we de TP aanvroegen hebben we corona gekregen. Het herstelbewijs daarvan krijgen we pas 11 dagen nadat we uit isolatie komen. We hebben de Thailand Pass dus aangevraagd zonder herstelbewijs.

Op 10 april komen we aan in Thailand en ondergaan de PCR-test volgens het Test&Go gebeuren. Echter ik lees overal dat de kans bestaat dat je positief test tot wel 8 weken na de besmetting. Je bent dan niet besmettelijk.

Wat is wijsheid? Wat als een van ons inderdaad positief test? Is dan het het tonen van het herstelbewijs voldoende? Wie heeft dezelfde ervaring?

We kunnen de TP opnieuw aanvragen en invullen dat we een herstelbewijs hebben. Het wordt dan kort dag, zekere als ze er weer 10 dagen over doen om de TP af te geven. MAAR los daarvan, als we een nieuwe TP aanvragen met vermelding van het herstelbewijs, is dat dan voldoende om bij een positieve PCR test van het Test&Go programma NIET in quarantaine te hoeven? Wie heeft daar het juiste antwoord op?

Wie is ook met een recent herstelbewijs positief getest in Thailand. En wat gebeurde er toen?

Groet,

Frank R.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

12 reacties op “Thailand Pass aangevraagd en daarna corona gekregen”

 1. Rick B zegt op

  Beste Frank

  Zelfde situatie hier. Arriveer in Thailand komende zondag. Ook net hersteld van corona maar op de 14de dag in Thailand dus geen tijd voor een herstelbewijs. Donderdag heb ik de PCR test voor vetrek. Ik denk dat als die negatief is de kans dat je in Thailand opeens wel positief test nihil is.

  Wel goed om te weten dat je pas na 10 (werkdagen ?) je Thailand pass kreeg. Ik heb deze op 13 maart aangevraagd en nog geen reactie.

  • Richard zegt op

   Ik heb begrepen dat bij PRC testen met een hogere drempelwaarde wordt getest. Waar in Nederland standaard 30 wordt gehanteerd is dit in Thailand 40. Dat kan inhouden dat je eerder positief test, ook door een oude niet meer besmettelijke besmetting. Om niet in quarantaine geplaatst te worden bij een positief resultaat is een herstelbewijs belangrijk. Of het herstelbewijs geaccepteerd wordt is afhankelijk van het partnerziekenhuis van je hotel. Ik heb deze informatie van een Facebook site die mensen helpt met het Thailandpas proces. Op het moment test iets minder dat 1 % positief.

 2. Frank R zegt op

  Ik reageer even op mijn eigen vraag in de verwachting er ook anderen mee te kunnen helpen. Ik had de vraag ook voorgelegd aan de Thaise ambassade en zij antwoorden mij een paar uur later.

  De Thailand Pass moet voor ons allemaal opnieuw worden aangevraagd. Dat kan pas nadat het bewijs van herstel ontvangen is want dat moet worden bijgevoegd.

  Maar verder moet er een verklaring van een arts worden bijgevoegd die minimaal 14 dagen voor de aankomstdatum in Thailand moet zijn afgegeven waarin staat wanneer de covid-19 infectie plaatsvond en waarin de arts verklaart dat de betreffende nu in goede gezondheid is.

  De verklaring van de arts moet een officiele medische verklaring zijn met vermelding van volledige naam, geboortedatum en paspoortnummer en land van afgifte van de betreffende.

  Ik hoop iemand met deze informatie te kunnen helpen!

 3. Frank R zegt op

  Beste Rick,

  Jij loopt een groot risico op een positieve test. Het kan 8 weken duren of langer zei mijn arts vandaag dat je test postief aangeeft terwijl je niet besmettelijk bent. De testen zijn namelijk heel gevoelig.
  Jij moet inderdaad voor vertrek ook nog getest worden (hoeft vanaf 1 april niet meer) dus je hebt 2x kan op positief. Als de test van voor vertrek positief is zou ik direct een nieuwe test doen als ik jou was. Dus op tijd 2 testen voor verterk inplannen. Als de eerste negatief is dan de tweede afzeggen.

  Voor de test in Thailand adviseer ik je neusspray (tegen een verstopte neus) te gebruiken. Men zegt (ik heb het alleen van horen zeggen) dat die spray een positieve uitslag voorkomt. Wie weet.

  Als je echt aanstaande zondag aankomt zou ik bij een positieve test niemand zeggen dat je Corona gehad hebt. Want je had dan een nieuwe Thailand Pass moeten aanvragen.

 4. Henriette zegt op

  Voor Frank:

  Het antwoord van de Thaise embassade is jammer genoeg niet helemaal correct. Het is verwarrende materie.

  1. Voor TP hoef je geen recovery certificate te overleggen als je volledig gevaccineerd bent. Ook al heb je onlangs covid gehad.

  2. Indien je een recovery certificate wilt toevoegen in plaats van dosis 1 van je vaccinatie serie, dan gelden die regels die ze beschrijven en moet je de recovery cerficate bijvoegen.

  3. Als je in Thailand positief test volgend op een recente infectie dan MOET je een cerficate bij je hebben dat ook aan precies dezelfde regels voldoet, liefst samen met doctors brief en oude positieve PCR test. Dit is voor de evaluatie van de nieuwe positieve uitslag (is het dode cellen van een oude infectie of een nieuwe infectie?). Deze hoeft NIET bij de TP aanvraag te zitten en meestal kan het niet want je hebt de TP QR al binnen. Wat Richard zegt is correct.

  Niet zeggen dat je al corona hebt gehad is niet slim evenals het niet meenemen van een recovery certificate. Dan ga je inderdaad zonder meer een 10-daagse quarantaine in bij positieve test op Dag 1.

  Lees de dagelijkse avonturen van vele anderen op onze Faceboek group. https://www.facebook.com/thailand.pass/ Daar krijg je ook adviezen.

  Veel succes.
  Henriette.

 5. Henriette zegt op

  Bedankt voor het plaatsen maar er is iets misgegaan.
  Correctie voor de link naar de Facebook Groep die ik modereer
  https://www.facebook.com/groups/thailandpass

  Safe travels!
  Henriette

 6. Frank R zegt op

  De ambassade schrijft me echt (per persoonlijke email) een nieuwe TP te moeten aanvragen. Daarbij moet ik het herstel-certificaat en de doktersverklaring bijvoegen (hoe ik dat kan doen weet ik nog niet want bijvoegen is zeer beperkt).
  Dus ik ga de nieuwe TP meteen aanvragen zodra ik het herstel bewijs ontvangen heb.

  • Björn zegt op

   De laatste pagina voor bevestigen indienen aanvraag geeft de mogelijkheid om other documents te uploaden. Daar is ook ineens pdf mogelijk.

  • Henriette zegt op

   Ik begrijp helemaal dat u het zekere voor het onzekere wilt nemen. Ik zou als ik in uw schoenen stond dat denk ik ook doen.

   Ter geruststelling: We hebben hier dagelijks mee te maken en ik zie iedere dag mensen aankomen die net voor vertrek het recovery certificate gekregen hebben, lang nadat ze de TP QR kregen. Vandaag niet te weinig!

   We horen helaas ook vaak van verkeerde en onvolledige adviezen door instanties die het zouden moeten weten (in dit geval de Ambassade).

   Goed te weten: Een nieuwe aanvraag maakt gelukkig niks uit voor de vorige TP. Die blijft in ieder geval geldig, en ook goed te weten u kunt in met gerust hart aan boord gaan met de eerste TP als de tweede aangevraagde TP niet op tijd binnen komt.

   Ter verduidelijking. De zaken waarop TP gecontrolleerd wordt voor TP goedkeuring:

   stap 1) Door hotel:
   – SHA ++ hotel boeking
   – bestelde en betaalde T&G package (PCR test Day 1)

   stap 2) Door DDC Ministerie van gezondheid
   – geldige vaccinatie (2 doses van de goedgekeurde vaccines en interval; soms recovery certificate plus 1 vaccin)
   – goedgekeurde verzekering (20,000 USD dekking voor medische kosten).

   Wat de goedkeuring (de TP QR) je geeft is een window van 72 uur (v.a. de goedgekeurde aankomsttijd) waarin je mag binnenkomen, daarna doet de TP niks meer voor je. Hij speelt geen rol meer als je bv op Dag 1 positief bent. In dat laatste geval heb je de recovery certificate nodig. En het helpt ook een doktersbrief en ook de eerste positive PCR uitslag mee te nemen.

   Het helpt misschien als je het process beter begrijpt. Vandaar deze details. Je zit in ieder geval dubbel goed.

   Vriendelijk groeten. Henriette.

 7. JAck zegt op

  Beste Henriette,

  Een doktersbrief is interessant maar wat zou er dan zoal in moeten staan? Dat je positief getest bent, voor herstel moet je volgens mij naar een travelclinic. Een dokter geeft niets af van herstel.

 8. Frank R zegt op

  Het moet in het Engels zijn en er moet het volgende instaan:
  naam van de dokter
  Je volledige naam
  Je geboortedatum
  Je paspoortnummer
  ……….. had a Covid-19 infection on ……… and is fully recovered. I declare that ……. presently is in sound health.
  ……….. is vaccinated with … doses of ……, date of second vaccination: ……..
  I declare the truthfulness and veracity of the statements above.

 9. JAck zegt op

  Ik vrees dat mijn huisarts hier niet aan mee werkt, zie reden.
  Jij hebt geluk Frank.

  http://www.lhv.nl/actueel/coronavirus/veelgestelde-vragen-coronavirus/
  Mijn patient vraagt vanwege een buitenlandse reis om een gezondheidsverklaring/non-COVID-verklaring. Moet ik daar als huisarts aan meewerken?
  Het is niet de taak van u als huisarts om voor patienten non_COVID-verklaringen, fit to fly of vergelijkbare verklaringen op te stellen omdat uw patienten willen reizen, werken, of een andere reden. Reizigers kunnen zich richten tot aanbieders van reizigersvaccinaties en labaratoria om de benodigde testen en verklaringen te krijgen.
  Huisartsen hebben geen rol in verwijzing voor deze testen; dit kunnen patienten zelf regelen. De bijbehorende kosten zijn voor eigen rekening van de patient/consument.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website