Lezersvraag: Wat doe je in Thailand met je oude witgoed e.d.?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 september 2014

Beste lezers,

Naar aanleiding van het verhaal over de recycling van plastic en andere afvalstoffen kwam bij mij de vraag op: hoe te doen hier in Thailand met je oude wasmachine, tv, koelkast en dergelijke? Zet je die gewoon bij het vuil of kun je die ook bij iemand afgeven, zodat ze verder verwerkt worden?

Wat doen de lezers hieraan?

Met vriendelijk groet,

Sjaak

8 reacties op “Lezersvraag: Wat doe je in Thailand met je oude witgoed e.d.?”

 1. Lex k. zegt op

  Beste Sjaak,
  Ik kan niet voor heel Thailand spreken, maar waar ik normaal het merendeel van de tijd ben, kan je iemand bellen die het apparaat komt ophalen en hem thuis helemaal uit elkaar sloopt voor bruikbare onderdelen, de restanten liggen op een grote hoop achter zijn huis, bellen is trouwens niet altijd nodig, hij rijdt ook regelmatig rondjes en pakt alles van zijn gading.
  Mocht je ooit een onderdeel van iets voor 1 of ander apparaat nodig hebben,de kans is groot dat hij het heeft, vaak nog geviseerd en schoongemaakt ook.

  M. Vr. Gr

  Lex K

 2. theoS zegt op

  Wel, ik zet de rommel achter mijn huis neer en wacht tot een oud ijzerhandelaar langs komt (die rijden regelmatig rond) en dan krijg ik er nog een paar baht voor ook, gaat per kilo. Mijn buurvrouw belt er wel eens 1 op en dan kan hij gelijk mijn rommel ook meenemen. Kleinere dingen zet ik gewoon bij de garbage ton op straat en dat verdwijnt vanzelf, er is altijd wel iemand die er nog gebruik voor heeft. Er rijdt hier ook een stel met een motor + aanhangwagen rond die alle vuilnisbakken naspit en die geef ik dan die kleinere dingen, Nemen zelfs overbodige school kleding aan. Geen probleem hier met vaste tijden van buiten zetten van afval.

 3. Fred CNX zegt op

  Hier, in Chiangmai, zijn veel inzamelbedrijfjes voor alles wat maar gerecycled kan worden, van petflessen, oud papier, blikjes tot witgoed en auto’s. Dat zal je in de andere steden van Thailand toch ook hebben? Gewoon wegbrengen dus en ja…je krijgt er nog een paar bath voor ook.
  Ik zet alles wat ik weggooi en nog iets van bath’s op kan brengen voor mijn deur, de klusjesman van het dorp heeft het meestal binnen een uur weggehaald met een vriendelijke lach en een dank je wel;)

 4. Andre zegt op

  In khon kaen zetten we gewoon alles naast de boelie,en s’morgens was het weg,zelfs lege (bier)blikjes

 5. LOUISE zegt op

  Hallo Sjaak, (S?),

  Bij aankoop van een nieuwe whatever, de oude mee laten nemen en opgelost is het problem.

  LOUISE

 6. RonnyLatPhrao zegt op

  Komen ze bij ons gewoon ophalen wanneer je wil. Er rijden er wel meerdere rond in onze buurt (LatPhrao 101).
  Je kan ze een teken geven om te stoppen, of een telefoontje en een beetje later is hij of zij daar.
  Enkele maanden terug een oude TV die het begeven had. Hebben ze zelf van de slaapkamer op het het tweede verdiep naar beneden gehaald, dus dat moet je ook al niet doen.
  Ze komen trouwens ook regelmatig het leeggoed halen.
  Hoeveelheid of het stuk wordt meestal gewogen en daar krijg je dan nog een enkele Baht voor.
  Mooi meegenomen toch en dit om van je spullen af te geraken.

 7. theo zegt op

  Als je het aan de straat zet tegen de avond is het s morgens weg.In Thailand gooien we niets weg er zit altijd wel wat bruikbaars aan
  Theo

 8. Sjaak S zegt op

  Mensen, allemaal hartelijk bedankt voor de goede raad. Ben ik weer wat wijzer geworden. Gelukkig heb ik (nog) niks om aan de kant te zetten, maar die dag komt beslist 😉
  Dan weet ik tenminste al wat ik doen kan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website