Beste lezers,

Ik ben al een tijd op zoek in Thailand naar een Mechelse herder pup met goede papieren.

Heeft iemand een idee waar ik deze kan vinden hier in Thailand?

Met vriendelijk groet,

Peter

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Weet iemand waar in Thailand ik terecht kan voor een Mechelse herder pup?”

 1. jan geluk zegt op

  Hallo je kan in Thailand helemaal geen Mechelse herder een echte met papieren kopen.Ja straat honden waarvan de moeder met de kop in de vuilnisbak zat toen ze gedekt werd zijn er legio.
  Ik kan je een raad geven als echte africhter van mechelse herders koop er een in Nederland voed hem zelf op of richt hem desnoods af. ik wil je daarbij helpen. Importeren van uit Nederland naar Thailand is fluitje van een cent , alhoewel hangt er wel een prijskaartje aan.Een pup in Nederland van bekroonde ouders kost snel rond de 700 euro.
  Dan de benodigde uitvoer papieren er bij halen en in voeren in Thailand zit je met vliegtuig transport kosten snel op ongeveer netto 2500 euro.
  Is altijd nog goedkoper dan een huis voor een onbekende dame kopen,plus voordeel is een hond kan niet liegen.

  En dan kan je hondje niks meer als blaffen.piepen en eten en poepen.
  Kom je met je dure hondje op straat loop je ook nog de kans dat hij als hij los loopt door enkele vieze vol vlooien en teken zittende schurftige zwerfhonden wordt aangevallen.
  Je hebt voor het goed leren gehoorzamen van een Mechelse herder ongeveer 1 jaar training nodig elke dag minimaal 2 uurtjes.Wil je echter een schoothondje of een speelmakkertje voor je kinderen koop dan op de nachtmarkt een poedeltje of zo voor 1500 bath jes.

  • smeets dirk zegt op

   2500 euro?Lijkt me toch heel veel,zelf als je daar de 700 euro voor de aankoop vd hond aftrekt.Dan blijft er nog 1800 euro over.Air Berlin en KLM kosten rond de 200 euro Lufthansa rond de 300 euro,met de nodige papieren erbij kom je dan toch volgens mij nooit aan de 2500 euro.Of bedoel je mss het volledige pakket met jou ticket inbegrepen?

   • luc.cc zegt op

    Ik heb mijn twee honden, Labrador en Duitse Herder overgebracht van Be naar Thailand, kosten, Air Berlin 350 euro voor beiden
    Larie 2500 euro
    Zoek een goede maatschappij
    En inderdaad beter deze Herder te kopen in Nl of Be (het zijn trouwens Mechelse, dus belgisch)
    Ik heb jaren gewerkt met honden, een Mechelse is niet zo betrouwbaar.
    Er zijn in Th wel kwekers van Mechelse Herders maar ik heb mijn vragen hierover
    TIT, zodus een kat in een zak kopen
    Dus Peter volg de raad en koop ginds een herder en echt de kosten met vliegtuig vallen mee

    • smeets dirk zegt op

     Ik heb drie Mechelaars gehad en kan me geen betrouwbaarder hond voorstellen.Alles hangt af van uzelf en van de opvoeding die ge hem geeft.Als ik ooit terug een hond zou nemen is het terug een Mechelaar

  • Gerrit Jonker zegt op

   Ik heb in Nederland ruim 15 jaar een Mechelaar gehad en ik mis haar nog iedere dag.
   12 jaar geleden is zij onder een auto gestapt nadat ik plannen had om naar Thailand te gaan.

   Sandy was een wereldhond UIT EEN ASIEL !! In den Haag! Heel jong en nog niet opgevoed.

   Wij hebben haar met veel plezier getraind in Pijnacker! Trainer uit Nootdorp Professioneel.
   Luisteren doet een Mechelse herder als geen ander indien hij/zij je als baas erkend.

   Ik woon nu in Nakhon Phanom en heb sinds kort een zwerfster geadopteerd. Een schat van een
   teef die met de dag socialer wordt. Is nog altijd vreselijk bang voor mensen die plotseling een beweging
   maken. Wellicht meer slaag dan liefde gehad. Zij ziet er steeds mooier uit en is zo happy.

   Gerrit

  • luc.cc zegt op

   De politie heeft hier Mechelse Herders en ze zijn wel verkrijgbaar, alleen het kostenplaatje???
   De Mechelaar is zeer gewild bij politie overal ter wereld, wegens zijn snelheid en scherpte, maar is onbetrouwbaar in het gezin, alsook de Tervuurse Herder en Groenendaler.
   Deze herders hebben een dominante baas nodig en moeten moeten degelijk opgevoed worden.

   • leon zegt op

    Ik heb ruim 15 jaar politiehonden getraind,Mechelse Duitse herders, zijn zeer betrouwbaar ,ook in een familie,wat een onzin dat zij dominant en onbetrouwbaar zijn in een gezin.

    • Rob zegt op

     Hoi leon
     Je hebt 200% gelijk maar alles staat en valt met de baas
     Vaak is het zo vandaag mag het wel morgen niet
     Duidelijke regels en een betere honden bestaan er haast niet
     Ik heb ze jaren getraint knpv
     Ik mis dat nog wel
     Groetjes rob

  • Rob zegt op

   Hoi peter
   Ik zelf heb ook in de knpv gezeten ben nog steeds lid (gestopt vanwege leven in phuket)maar ik betaal niet meer dan 350 a 400€ voor een pup
   En dan ingeent gechipt
   Papier werk utrecht
   Met airberlin vliegen met je hond kan niet meer die zijn samen gegaan met een moslim maatschappy
   Wel met klm je ticket voor jezelf is duurder maar voor de hond is 200€
   Hoe kom je op 2500€ ??????
   En ik heb zelf 2 honden knpv certifcaat meegenomen naar phuket en dat gaat super
   Ik moet zeggen ik mis het wel het africhten en de honden ook
   Groetje rob

 2. Pim . zegt op

  Waar begin je aan ?
  Ik heb drie honden met allemaal een ander karakter .
  Geld betalen voor een hond te kopen moet je nooit aan beginnen, in Thailand valse papieren voor inteelt honden op een markt .
  Mijn honden beseffen dat ik deze het leven heb gered om deze uit een tempel mee te nemen toen ze haast op sterven lagen heb ik ze eerst naar een dokter gebracht .
  Nu weet ik dat al kunnen ze niet praten wat ze voor mij doen .
  Er hoeft geen vreemde in de buurt te komen om mij te laten weten dat er 200 meter iemand onderweg is .
  Ze waarschuwen mij voor slangen als die in de buurt zijn .
  Bij een bezoeker geven ze mij aan of het een goed persoon is ,ze snuffelen aan de persoon, laten op hun manier weten of deze te vertrouwen is .
  Het zijn mijn beste vrienden waar ik mee praat op hun manier .
  In NL had ik een labrador ,waarbij ik moest huilen om gedwongen afscheid te moeten nemen .
  1 hond is eerlijk en het maakt niet uit wat de ouders zijn .
  Waarom dan een rashond terwijl je met andere honden ook gelukkig kan zijn .
  Mijn buren hebben er zeven en zijn blij als ze mij zien ,kijk in hun ogen en naar hun staart ,ze geven daarmee aan dat ze gelukkig zijn om je te zien .
  Een andere buur had 2 rashonden voor zijn bewaking ,de andere omwonenden hadden de pest aan hem omdat die beesten echt niet leuk waren .
  Iemand heeft er toen 1 vergiftigd ,hij heeft geen vrienden meer .
  Hij had deze meer als statussymbool .

 3. smeets dirk zegt op

  neem eens contact op met http://www.siamcrowndog.com als die nog bestaan.Dit is een opleidingscentrum voor honden,waaronder Mechelse schepers.Als ze nog bestaan(vorig jaar nog wel)kunnen zij je zeker aan een adres helpen

 4. Fred Holtmans zegt op

  Waarom toch een rashond kopen als je voor niets in de vele shelters een hond kunt gaan halen; gezond, gesteriliseerd en gevaccineerd (zitten ook vaak rashonden bij trouwens). Ikzelf heb er 7, allemaal van straat geplukt. Prachthonden!

 5. Marjo zegt op

  Fred Holtmans dat is fijn dat jij dat doet we zitten in hua hin en als je ziet hoe veel honden er op straat leven en hulp nodig hebben en blij zouden zijn als ze maar iets te eten krijgen of wat water. Wij geven al wat brokken en wat water is maar een beetje wat we kunnen doen als je al ziet hoe slecht de honden er uit zien is om te huilen hoop dat meer mensen als ze in Thailand zijn of gaan wonen dat ze ook wat geven aan de straat beeste en ja als ik hier zou wonen zou het mij niet uit maken om een paar straat honden te nemen ik hoop dat die mensen wat een rast hond wille een straat hond pakken en het geld aan die honden uit geeft als je een dieren vriend bent kijk een in de ogen van een straat hond dan zie je pas hoe dankbaar ze zijn als je ze wat te eten geeft Peter hoop dat je er over naar denk je kan met dat geld veel honden gelukkig maken BVB dank

 6. Jan VC zegt op

  Wij vertrekken naar Sawang Daen Din en zijn zeker van plan om ook een hond te nemen. Een straathond zou geen bezwaar zijn! Heb vroeger verschillende honden gehad waaronder een straathond uit Roemenië. Het was een teefje van misschien 7 weken. Wij hebben ze na twee jaar (proberen) opvoeding toch moeten laten inslapen! Ze verdroeg geen enkele andere hond, wij hadden toen twee dood brave boxers. Ze was bijzonder ongelukkig om in huis te moeten zitten kortom dit dier was bijzonder ongelukkig. Om dit te voorkomen want we hadden ons enorm aan dat beest gehecht, ben ik toch wat huiverig om een straathond te nemen. Men weet zo weinig van zijn afkomst! Hem nemen en bij niet voldoen hem terug dumpen, komt niet in vraag! Dus toch ook een oproep: Weet iemand hoe ik aan een goede hond geraak? Het moet absoluut geen rashond zijn!
  Alvast bedankt.

 7. Leo Th zegt op

  Peter, het is al weer wat jaartjes geleden maar volgens mij was er op Phuket een Nederlands echtpaar met een hondenkennel met o.a. Mechelse herders. Het was niet zover van Phuket Town en ben er ook eens langs gereden maar zou nu niet meer weten waar het precies was en of ze sowieso nog honden fokken. Heb in het verleden zelf 2 “Mechelaars” gehad, fantastische honden en erg trouw. Je stelt een duidelijke vraag en waarom jij speciaal een Mechelse herder wil is jouw pakkie aan. De reacties om jou een hond van een onbestemd ras aan te praten zijn goedbedoeld maar daar vroeg je niet om.

  • peter zegt op

   leo bedankt voor je toffe reactie jammer dat je het aderes niet meer weet maar toch bedankt vr gr peter

 8. Hans zegt op

  Moderator: alleen de vraag beantwoorden svp.

 9. Chris Bleeker zegt op

  Peter, zou het niet weten hier in Thailand, zou het zelfs niet weten in Nederland, een ( goede ) mechelse herder pup met of zonder papieren. Een goede herder heeft niets met papieren te maken, en dat is NIET afhankelijk wat je ermee wilt doen, maar met een pup is het altijd een kwestie van geluk.
  Als honden liefhebber heb ik vele honden gehad, ook Mechelse/ Duitse herders, Groenendaelers, Dobermans,Rottweiler,en nog een ouderwetse kleine ( teef ) Bouvier wat ik overigens een geweldige hond vond.
  Maar hier in Thailand heb ik mijn hart verloren aan de Thaise zwerfhond, een geweldig beest,…trouw,-lief,-aanhankelijk,-luisteren,.en ongelofelijk dapper.Neem een stoel, zet hem voor de deur en wacht, en met een paar weken kun je de hond van je leven uitzoeken,- gezond ! en die naar JOU komt, de hond zoekt zijn baas. En als je er toch een wilt kopen….kijk eens naar een Thaise riidgeback ook een prachtige hond,
  zo een kwam bij mij langs lopen met de roedel, na een paar maanden liep hij met mij mee ” los “en luisterde als geen ander en nu loop ik ,s avonds lekker te wandelen en heb van niets en niemand geen last, ook niet van een Cobra

  Het is echt de moeite waard, en wens je succes

  • Marjo zegt op

   Maar ik wil toch aan iedereen vragen als jullie in Thailand zijn hoop ik dat jullie toch een beetje om kijken naar de zwerf honden wij gaan volgedeweek terug naar Nederland en hoop dat ik wat geld kan inzamelen voor de zwerf honden zo dat ik volgenjaar als ik weer kom meer kan betekenen voor de honden BVB dank

 10. E.Epke zegt op

  Hi gerrit waar woon je in Nakhon Phanom?
  Heb daar ook een thaise vriendin en zou fijn vinden om kennis met je te maken,
  want ben de thaise taal niet machtig en het is fijn om daar in het nederlands te communbiceren en
  zo ook nederlanders te ontmoeten – ken wel een beetje thais hahaha
  Ben vorig jaar nog in Thailand geweest en ben van plan dit jaar in Thailand te gaan vestigen
  Mijn email is epkeedward@yahoo.com
  Gegroet Eddy

 11. joop Boom zegt op

  Hallo peter, waarom kiezen voor een speciaal ras, ik heb in Nederland diverse soorten rashonden mogen bezitten en opleiden, waar onder een Belgische Herder en ook een Dobermann pincher en wat kleinere rassen, dit alles voordat ik naar Thailand ben gekomen, de laatste twee zijn bij vrienden gebleven omdat ze te oud waren om over te wennen,( zijn reeds overleden van ouderdom) en eentje mocht niet vliegen i.v.m. hartkwaal.
  Nu ben ik reeds ruim 4 jaar in Thailand en heb momenteel 11 honden waarvan 4 Siberische Husky’s en 7 hondjes die bij ons zijn gebracht door Thaise mensen uit het nest omdat zij er niet voor konden zorgen, wat karakter betreft zijn ze praktisch allemaal eender, ik geef altijd maar aan……zoals de baas is zijn zijn honden, en iedereen hier in Ban Pasat zijn er gek mee, heb er al diverse kunnen verkopen, maar nee, eenmaal bij ons, dan blijven ze bij ons, het zijn géén weggeef artikelen, dat alleen maar om aan te geven….het maakt niet uit welke hond je kiest, er zijn gewoonweg géén slechte honden, worden alleen maar slecht gemaakt. En hier in Thailand is vollop keuze en kost je niets als alleen maar liefde voor dieren,

  Succes met je keuze, groetjes Joop

 12. Guus zegt op

  Beste Peter, de Siam Crown Kennel in Samphran (halverwege de Pethkasem Road tussen Bangkok en Nakonpathom) verkoopt Hollandse herders, Mechelse herders en Tjechische wolfshonden. Dit enorm grote kennelcomplex is tevens een opleidingsinstituten voor politie- en reddinshonden. Deze honden worden na hun opleiding wereldwijd geëxporteerd. Ik ben er enkele maanden geleden geweest. Een Mechelse herder pup kostte toen 40.000 baht. Een Hollandse herder pup 50.000 baht. Ze hebben een website. Groet, Guus


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website