Beste lezers,

Momenteel maak ik gebruik van een internationaal rijbewijs (ANWB) in combinatie met mijn Nederlandse rijbewijs. Het internationale rijbewijs is echter maar voor 12 maanden geldig en ik vraag mezelf dan ook het volgende af. Wat kan ik het beste doen om ook na 12 maanden nog legaal auto te kunnen rijden hier in Thailand?

Is het mogelijk om een Thais rijbewijs te regelen of kan het internationale rijbewijs voor een langere periode verkregen worden?

Groet,

Founding Father

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

16 reacties op “Thailand lezersvraag: Rijbewijs in Thailand, wat te doen?”

 1. J.R zegt op

  International rijbewijs van de ANWB gaat verlopen en wat nu ??? Antwoord koop een datumstempel met inkt kussen(55bath).wordt door Thai politie geaccepteerd en stempel een nieuwe datum op de buitenzijde van het het internationale rijbewijs zet er een mooie krabbel in en je kan weer een jaar vooruit

  • Cornelis zegt op

   Slecht advies. Bovendien mag je in Thailand niet langer dan 3 maanden op je IDP – International Driving Permit – rijden.
   Waarom niet gewoon adviseren om het Thaise rijbewijs te halen? Dat is op basis van je Nederlandse rijbewijs een simpele en goedkope kwestie, zonder rijexamen hoeven af te leggen.

   • Snarfke zegt op

    In Chiang Mai in 2018 theoretisch en praktische testen. Als je kan auto rijden, geen probleem

  • Cor zegt op

   J. R, dat is zoals Cornelis ook zegt zonder meer een slecht advies dat de vraagsteller in bijzonder zware problemen zou kunnen brengen ingeval van een ongeval. Als je zelf dergelijk onverantwoord gedrag wil stellen is dat jouw zaak, maar adviseer anderen aub niet om dat ook te doen.
   Mijn advies aan Founding Father eensluidend met Cornelis en cris: gewoon je Thaise rijbewijs aanvragen bij het lokale Transport Office.
   Veel succes gewenst
   Cor

 2. chris zegt op

  Gewoon je Thaise rijbewijs halen. De eerste keer, twee jaar geldig.
  Met een Nederlands rijbewijs is dat een fluitje van een cent.
  Alleen een paar testjes (kleuren, reactievermogen), een doktersverklaring en 250 Baht en klaar is kees.
  Geen rijexamen.

  • Founding Father zegt op

   Hoi Chris,

   Heel erg bedankt voor de tip! Weet je zo ook waar ik dit kan regelen?

   Is er in Thailand een soort CBR of gaat dit dan gewoon via een plaatselijke rijschool.

   • Cornelis zegt op

    Wend je tot het lokale/regionale kantoor van het Department of Land Transport. Overigens is er hier op Thailandblog al vaak over geschreven, dus met de zoekfunctie moet je een eind kunnen komen.
    Mijn persoonlijke ervaring vind je hier:
    https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/lezersinzending-thaise-rijbewijzen/

 3. Willem zegt op

  Je kan ook even hier kijken https://phuketdir.com

 4. Willem zegt op

  Kijk op google bij:
  International drivers license Phuket
  Daar staan meerdere mogelijkheden
  Of dat ook elders in het land is weet ik niet

 5. HenryN zegt op

  IK weet niet hoe het met andere instellingen is die rijbewijzen (auto/motor) verlengen of vernieuwen maar in Cha am is het kantoor voorlopig gesloten en ik moest maar in September weer eens proberen te bellen,.
  Kan wel gewoon doorrijden met verlopen rijbewijs.

 6. tooske zegt op

  Helaas id het i.v.m. covid 19 niet mogelijk je rijbewijs aan te vragen of te verlengen.
  Alle transport offices zijn tijdelijk gesloten.

  • janbeute zegt op

   Je kan nog steeds je rijbewijs verlengen, mijn ega heeft het pas nog gedaan hier bij het provinciale transport office te lamphun.
   Het enige wat verandert is door de covid crisis is dat je eerst online een afspraak moet maken en het filmpje waarbij bijna een ieder zit te slapen of in hunner mobieltje te kijken nu thuis moet bekijken via hun website.
   Daarna bij het transportoffice op de datum waarbij je de afspraak hebt ontvangen nog even de reaktie en kleur en diepte inschattings testen doen, en vervolgens wordt na uiteraard betaling en presenteren van de Id kaart bij farangs paspoort en oude rijbewijs inteleveren het nieuwe rijbewijs gemaakt.

   Jan Beute.

 7. willem zegt op

  Het hebben van een Thais rijbewijs heeft veel voordelen. De politie wuift je vaak snel door als ze het Thaise rijbewijs zien. En je kunt het in veel situaties als ID bewijs gebruiken omdat er een foto op staat en je paspoort nummer en verder je geregistreerde adres. Het is mogelijk geen officieel ID maar werkt in heel veel gevallen.

  Toen ik me b.v. in en ziekenhuis moest registreren wilden ze mijn paspoort zien. Toen ik mijn Thaise rijbewijs liet zien waren ze helemaal gelukkig. Die kennen ze.

 8. Dick zegt op

  Een kleine waarschuwing. Je moet een Certificate of Residence hebben, dat kan nog wel eens lastig zijn. Krijg je bij Immigration na een 90 dagen melding. Je moet dus wel kunnen bewijzen dat je een vast adres hebt. En Thais rijbewijs geldt ook als legitimatie.

 9. jan si thep zegt op

  Ga naar het transport office (liefst met een Thais persoon).
  Paspoort, rijbewijs + internationaal rijbewijs (Engelse pagina is wat je moet tonen)., bewijs waar je woont. Kan ook het gele huisboekje zijn.
  in Lopburi had ik alleen kleurentest (stoplicht), reactie test en verder niets. 1e keer voor 2 jaar geldig, volgende verlenging 5 jaar.

  Kleinere kantoren kunnen geen ervaring hebben met buitenlanders en je op het verkeerde been zetten.
  Eerst wilde ik het doen bij een klein kantoor in de buurt. Manager vroeg om een vertaalde verklaring van de ambassade want hij kende het internationaal rijbewijs niet.
  Toen naar Lopburi stad gegaan waar ze moesten lachen om het verhaal en ik met een uur klaar was.

  Ik weet niet hoe de openingstijden nu zijn met covid. Kwestie van (laten) bellen.

  • chris zegt op

   Heb een paar maanden geleden voor het eerst mijn Thaise rijbewijs ‘gehaald”, in Bangkok.
   Mijn internationale rijbewijs was verlopen en er werd ook niet naar gevraagd.
   Wel een doktersverklaring voor personen boven de 60.
   En voor de rest ging het hetzelfde als bij Jan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website