Beste lezers,

Ik woon in Kalsin en Ik heb me op 6 augustus geregistreerd voor een vaccinatie via expatvac.consular.go.th, maar nog niets gehoord. Heeft iemand al een reactie gehad op zijn of haar registratie voor een vaccinatie op de site, expatvac.consular.go.th?

Groet,

Rex

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

40 reacties op “Thailand lezersvraag: Iemand al een reactie gehad op de registratie voor vaccinatie?”

 1. Eric Donkaew zegt op

  Op 2 augustus kreeg ik de reactie:

  Your registration for the FIRST dose of COVID-19 vaccination is successful.
  Once available appointment slot is sent to your email, please confirm within 24 hours.
  Failure to confirm within 24 hours will result in the cancellation of your preregistration.
  For those residing in provinces other than Bangkok and neighbouring provinces (Nakorn Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan and Samut Sakhon), the Ministry of Public Health will assign a vaccination site in your area. Your vaccination allocation will be provided according to priorities set by the Ministry of Public Health, i.e. age group, vulnerability, high risk zone e.t.c

  Ministry of Foreign Affairs of Thailand
  This is an automated message, please do not reply.

  Maar verder nog niks. Mocht je bovenstaande reactie niet hebben ontvangen, dan is er kennelijk wat misgegaan met de aanmelding.

  • Geert zegt op

   Ik heb me ook geregistreerd op 02 augustus. Ook hetzelfde antwoord per email gekregen maar verder geen nieuws ivm datum voor vaccinatie.

   Gegroet.

   • John zegt op

    Hoi. Heb ook geregistreerd op twee augustus en zojuist een sms gekregen om morgen de prik te komen halen/laten zetten. Weet alleen niet of deze nu gratis is of niet. Ik krijg Pfizer en volgt er nog een twrede prik?

  • Johan zegt op

   Wij zijn gevaccineerd. Acht dagen na de eerste confirmatie. Met AZ

  • JP Peelos zegt op

   Uit navolgend schrijven dd 12/08/2021 van de Belgische ambassade blijkt volgens mij dat het geen zin heeft zich in Thailand te laten vaccineren, indien het om Sinovac en AZ gemaakt in Thailand gaat. Ik ben ook geregistreerd maar zal niet gaan als het met voorgaande vaccins zou gebeuren. Voor wat betreft Pfizer denk ik dat we daar niet te veel moeten op hopen. Dat is voorbehouden aan andere gegadigden.

   BEGIN CITAAT

   Bedankt voor uw e-mails en aangetekend schrijven die al onze aandacht genoten.

   Ik kan u enkel herhalen wat we u voordien al communiceerden. Zoals u weet hanteert België het territorialiteitsprincipe m.b.t. vaccinatie tegen covid-19. Volgens dit beginsel zullen de Belgische onderdanen die in het buitenland verblijven in het land van verblijf gevaccineerd worden. Voor Belgen die verblijven in landen waar geen vaccin dat door het European Medecine Agency goedgekeurd werd ter beschikking is – waaronder Thailand – bestaat sinds 1 juni de mogelijk om zich in België te laten vaccineren.

   Voor het ogenblik plant België geen vaccins naar Thailand te sturen voor de Belgische gemeenschap. Zou dit standpunt veranderen zullen we niet nalaten u hierover te informeren.

   De Ambassadeur – samen met de hele ploeg van de Ambassade – kaart dit probleem aan in al onze contacten met de Thaise overheden.

   Indien u een klacht wenst in te dienen is dit mogelijk via https://diplomatie.belgium.be/nl/Contact/klachten

   Met vriendelijke groet,

   Logo Belgian FPS Foreign Affairs – Odd Years – Solo – P281C

   Marie-Charlotte Annez
   Consul

   Embassy of Belgium in Bangkok
   16/F, Sathorn Square Building, 98 North Sathorn Road, Silom, Bangrak, 10500 Bangkok

   EINDE CITAAT

 2. Willy zegt op

  Heb me ook geregistreerd, dezelfde standaardmail ontvangen maar voor de rest is het akelig stil.

  Ik heb vorige week ergens gelezen dat er expats zijn in Bangkok die al hun Pfizer vaccin ‘zouden’ ontvangen hebben (voor wat het waard is).

  Ik ben echt benieuwd in hoeverre we ons vaccin daadwerkelijk zullen krijgen en wanneer. De gedoneerde vaccins vanuit de USA zijn ze volop aan het uitdelen aan eigen belangengroepen, ik vrees dat wij, de buitenlanders, wel eens lang kunnen wachten.

  • michel zegt op

   Dag,
   ook ik ben ingeschreven en een reactie gehad dat dit succesvol gebeurd was ,maar ook tot nu toe zonder een concrete afspraak. ik deel dezelfde vrees dat het weer op zijn “Thais” verloopt : op zijn best gewoon traag. Op zijn slechtst horen we er niets meer van.
   Het vervelende is dat ik binnenkort mij waarschijnlijk kan laten inenten met Astra-Zenica, maar met de Thaise versie welke in Europa nog niet erkend is en dit wil zeggen dat je voor Europa niet gevaccineerd bent, dus geen vaccinatiepaspoort met alle gevolgen van dien.

  • Jacques zegt op

   Beste Willy dat was ik, net nog deze uhrl gecontroleerd en er is niet mis mee.

   https://www.thailandintervac.com

   Even kopiëren en plakken in de google zoekbalk en u bent op de juiste site voor registratie. Bekijk de ziekenhuizen en maak uw keuze. Ik krijg de 31 ste mijn tweede Pfizer injectie en het reisje naar Bangkok heb ik er graag voor over. Mijn keuze was het Medpark ziekenhuis ivm het pfizer vaccin dat daar beschikbaar is.

   Succes ermee.

   • Adriaan zegt op

    Heb me zo juist geregistreerd voor een Pfizer vaccin op 12 september in Bangkok- Khon Kaen hospital. Krijg bericht. Zeer eenvoudig op deze link.

    Van de registratie via de andere link nog geen reactie.

 3. Eddy zegt op

  Sta ingeschreven op 3-4 lijsten, van het dorp – ze kwamen langs en noteerden mijn thaise roze id kaartnummer, de provincie, de NL kamer van koophandel in Bangkok en de meest recente centrale online registratie voor expats.

  De NL kvk geeft elke week een status email, maar tot nu toe zonder een planning voor de eerste prik.

 4. Wil zegt op

  Ik heb hetzelfde automatisch mailtje gehad, doch nog geen informatie voor de vaccinatie.

  • ruudje zegt op

   idem dito , nog niks gehoord

 5. GEORGE zegt op

  Hier van het zelfde, geregistreerd maar nog geen vervolg.

 6. Peter zegt op

  Heb me al ingeschreven op 6lijsten ,ook deze,maar angstvallig stil. De familie waarin ik leef heeft bericht gekregen van suratcare dat ze 18 aug kunnen komen met 6 mensen in leeftijd van 20 tot 50 jaar voor
  Chinofarm vaccin.
  Maar ik mag helaas niet mee,farang van 70 jaar.
  Zo gaat dat hier,ondanks gesprekken op niveau van de ambassade.

 7. Johan en Esther zegt op

  Wij hebben ons geregistreerd, hebben een datum gekregen en zijn vorige week Dinsdag allebei gevaccineerd in het BNH in Bangkok!

 8. Mart zegt op

  Ben ingeschreven op 2 aug en bericht gehad dat ik succesvol ben ingeschreven tot op heden geen bericht wanneer ik eventueel kan worden ingeënt

 9. eugeen zegt op

  Misschien eens contact opnemen met een Bangkok Hospital in uw regio. In Pattaya worden volop gratis vaccins gegeven aan farrangs.

 10. njtw zegt op

  Mijn vaccinatie-ervaring:
  Op 3 augustus heb ik in mijn bericht de registratie-optie vermeld (https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/expats-in-thailand-krijgen-biontech-pfizer-vaccin-toegediend/) en heb gisteren in het MedPark Hospital in Bangkok de 1e Pfizer-vaccinatie ontvangen.
  En gelijk een afspraak gekregen voor een 2e Pfizer-vaccinatie over 3 weken.
  Oorspronkelijk had ik een afspraak op 15 augustus maar later kreeg ik een email waarin stond dat ik van 13 tot 20 augustus tussen 08:00 en 17:00 uur op een door mij gewenste datum en tijdstip gewoon kon langskomen voor de vaccinatie.
  Het was uitstekend georganiseerd met duidelijke aanwijzingen door de ziekenhuismedewerkers en de hele ‘operatie’ duurde nog geen uur inclusief de verplichte wachttijd na de vaccinatie. Mijn complimenten voor de ziekenhuisorganisatie.
  Er is een aparte rij voor buitenlandse 60-plussers maar er stond bijna niemand.
  Direct naast het ziekenhuis is een parkeergarage waar je 3 uur gratis mag parkeren.
  Ik ben vanuit de provincie Nakhon Sawan naar Bangkok en terug gereden en onderweg geen enkele controle gehad.

 11. Happy man zegt op

  Ik had mij ook ingeschreven en niets gehoord, toen heb ik mij ingeschreven in het Med Park Hospital in Bangkok en ook geregistreerd maar geen reactie, toen ben ik gaan bellen en in doorverbonden en verbroken.
  Toch een antwoord dat ik geaccepteerd was en ze een mail hadden verstuurd, ik gevraagd of ze het nog een keer willen sturen maar dat kon omdat alles automatisch ging, daarna nog diverse keren gebeld, steeds een ander nummer en toen kreeg ik direct wel de e-mail met alle gegevens.
  Daarna is alles prima verlopen en heb ook mijn eerst Pfizer prik gehad deze week en over 3 weken de 2e.
  En het waren inderdaad allemaal buitenlanders, dus wat beloofd werd klopt helemaal.
  Dus proberen contact te krijgen dan komt het waarschijnlijk nog wel goed.

 12. Happy man zegt op

  Ik had mij ook ingeschreven en niets gehoord, toen heb ik mij ingeschreven in het Med Park Hospital in Bangkok en ook geregistreerd maar geen reactie, toen ben ik gaan bellen en werd ik diverse keren doorverbonden en verbroken.
  Na doorzetten toch een antwoord dat ik geaccepteerd was en ze een mail hadden verstuurd, ik gevraagd of ze het nog een keer willen sturen maar dat kon omdat alles automatisch ging, daarna nog diverse keren gebeld, steeds een ander nummer en toen kreeg ik direct wel de e-mail met alle gegevens.
  Daarna is alles prima verlopen en heb ook mijn eerst Pfizer prik gehad deze week en over 3 weken de 2e.
  En het waren inderdaad allemaal buitenlanders, dus wat beloofd werd klopt helemaal.
  Dus proberen contact te krijgen dan komt het waarschijnlijk nog wel goed.

 13. Arnolds zegt op

  Ik heb mij op 2 augustus laten registreren.
  Vanmiddag heb ik een bevestiging gekregen ,dat ik mij moet melden voor mijn 1e doses COVID -19 vaccin.
  De vaccin krijg ik in het Samitivej Sukhumvit Hospital Bangkok.
  Datum :19 augustus 2021
  Tijd : 08.00 -11.00 uur en 13.00-15.00 uur.

  Verder meenemen:
  1. Paspoort
  2. Bevestiging email
  3. Medisch gegevens.

  Er staat niet bij welke vaccin ik ga krijgen.
  Op de Blog van 1 augustus stond Pfizer gereserveerd voor oudere expats.

  In dit zelfde Hospital heeft mijn huisbaas op 8/8 Extra Zenica gekregen,
  dus ik ben benieuwd of het over 3 dagen Pfizer wordt.

 14. lungfons zegt op

  Eerste inschrijving in Phon, Khon Kaen voor plaatselijke vacinatie midden juni.
  Oproep 1 juli, bij mijn aanbieding werd ik geweigerd wegens Falang.
  Ben onmiddellijk naar 3 privé hospitalen geweest voor inschrijving voor Moderna. Geweigerd wegens overvolle wachtlijsten. 3200thb voorschot bij mogelijke inschrijving. Ingeschreven bij de app Vacapp, bevestiging ontvangen van inschrijving.
  Wachten tot 10 of 11 aug. Nooit mail ontvangen. Gelezen ergens dat de verdeling start na ontvangst van Pfizer op 14 /8.
  Gelezen dat Bangkok en de 13 donkere rode zone eerst aan bod komen.
  Daarna waarschijnlijk de 17 andere.
  Inschrijven in Bangkok is een verplaatsing van meer dan 500km voor mij. Ik vrees dat ik midden 2022 pas de overschotjes van Sinovac of foute Astra Zenica made in Thailand zal krijgen of de Russische Spoutnic.

 15. janderk zegt op

  aan Rex en alle verontruste lezers van dit item.

  wees geduldig. als je bij je aanmelding het volgende bericht in je mailbox hebt ontvangen:
  “Your registration for the FIRST dose of COVID-19 vaccination is successful.
  Once available appointment slot is sent to your email, please confirm within 24 hours.”

  dan is de registratie goed verlopen.
  afgelopen zondag avond kreeg ik een uitnodiging voor aanstaande woensdag (namiddag).
  Ik woon in de Bangkok area.

  wacht dus rustig af. wij zijn niet de enige buitenlanders.
  een broedende kip moet je niet storen.

  groet
  janderk

 16. C.G.M. can Osch zegt op

  Ik heb mij geregistreerd op 8 juni 2021 bij de plaatselijke dokterspost in ons dorpje Nongkham.
  Dit valt onder de Ampur; At-Samat45160.
  Ik heb op 23 juli mijn1e vaccinatie gehad en op 13 augustus mijb 2e vaccinatie.
  Ook krijg ik nog een 3e vaccinatie maar dat zal zijn op het einde van het jaar.
  Dus hier geen problemen en het vaccineren was zeer goed geregeld.

 17. Jomel17 zegt op

  Nongkham. valt toch ook onder BKK?

  Het valt mij op dat alleen farang in BKK een vaccin met Pfizer krijgen ben benieuwd wanneer KhonKaen aan de beurt is

  • Jacques zegt op

   Ik kom uit Pattaya en heb mijn pfizer in Bangkok gekregen. Je kunt je gewoon registreren en moet wel aan de voorwaarden voldoen.
   – Buitenlander
   – 60 plus
   – of jonger dan 60 met aandoeningen
   – of zwanger meer dan 3 maanden.

   • Jacques zegt op

    Nog even alle voorwaarden kan dus ook in ziekenhuis te Khon Kaen.

    ThailandIntervac.com

    The new vaccine appointment method will be via booking in advance or “pre-registration” with the following hospitals.
    As of today, the Pfizer, AstraZenec, and Sinovac vaccines are available. The target groups in the current phase is for:
    – People 60 years old and above
    – People living with any of the following underlying diseases:
    1. Severe Chronic Respiratory Diseases (CRDs) 2. Coronary artery disease (CAD) 3. Chronic kidney disease (CKD) (5th stage) 4. Cerebrovascular disease 5. Cancer patients receiving chemotherapy 6. Diabetes 7. Obesity (weight > 100 kg or BMI > 35 kg/m²)
    – Pregnant women, in which gestational age is 12 weeks or above. The pregnant women must have a medical certificate from the hospital confirming that vaccination is allowed.
    Hospitals in which Pfizer, AstraZeneca, and Sinovac vaccines can be pre-registered include:
    -MedPark Hospital, Bangkok Click
    – Bumrungrad Hospital, Bangkok:English , Chinese , Japanese
    – Bangkok Hospital (Headquarters), Bangkok Click
    – Samitivej Sukhumvit Hospital, Bangkok: English , Chinese
    – BNH Hospital, Bangkok Click
    – Bangkok-Khon Kaen Hospital, Khon Kaen Click
    – Vimut Hospital, Bangkok Click NEW
    Hospitals in which AstraZeneca and Sinovac vaccines can be pre-registered include:
    – Samithivej Sriracha Hospital, Chonburi Click
    – Bangkok Pattaya Hospital, Chonburi Click NEW

 18. george zegt op

  Ik zie hier reacties voorbij komen van mensen die wel een afspraak hebben gehad en ook hun eerste vaccin. Echter geldt dat niet voor de aanmeldings website zoals in de post is vermeld, Namelijk: expatvac.consular.go.th. Het is daarom enigszins verwarrend, enkel janderk heeft nog maar een uitnodiging ontvangen via deze registratie site. En misschien inderdaad nog wat geduld opbrengen en afwachten.
  Hoop verder dat het dan snel gaat lopen.
  Groet George.

  • Jacques zegt op

   Het zou beter zijn om in te schrijven bij die andere site, want daar zijn thans volop vaccinaties verkrijgbaar en daar wordt men thans snel geholpen. Wachten tot men een ons weegt lijkt mij niet de beste optie.

   Deze heb ik gebruikt en doe er voordeel mee voor diegenen die dit betreft, of wacht rustig af en hoop op het beste.

   https://expatvac.consular.go.th/?fbclid=IwAR0t5B_HPQ6T_1xldt1_N-KN6VMF-uBVv_Tg1cpQjFtY4UWqDu6Qp6dOedw

 19. Rob zegt op

  De vragensteller wil weten of mensen zich hebben aangemeld bij de site expatvac@consular.go.th en zo ja of ze inmiddels een uitnodiging hebben ontvangen. Bij degenen die aangeven al wel een uitnodiging te hebben ontvangen c.q. inmiddels gevaccineerd zijn, betreft het niet de bedoelde site.
  Ook ik had me aangemeld bij expat@ etc. en wel op 1 augustus. Vanaf dat moment dagelijks mijn mail checken. Toen werd meegedeeld dat op 10 en 11 augustus de uitnodigingen zouden worden verstuurd. Vol verwachting die dagen afgewacht. Maar helaas. Niets, nada!
  Toen was ik het helemaal zat. Ik las op Thailandblog en een aantal FB pagina’s dat Nederlanders zich hadden aangemeld bij MedPark Hospital voor een gratis vaccinatie met Pfizer.Ik heb contact met ze gezocht en ontving bemoedigende berichten. Aangemeld met de bedoeling een afspraak vast te leggen. In een mail kreeg ik echter het bericht dat ervoor gekozen was om expats de gelegenheid te geven zich vanaf 13 augustus tot 20 augustus tussen 08.00 en 17.00 uur te melden bij het ziekenhuis.
  Kortom. Ben vandaag gegaan en heb mijn eerste vaccinatie Pfizer gekregen. Alles bij elkaar in 45 minuten. Ontzettend klantvriendelijk personeel en een zeer goede organisatie. Op 6 september a.s. krijg ik mijn tweede shot. Ik hoef me niet meer druk te maken over expatvac@ etc. of welke andere site dan ook.

  • Eric Donkaew zegt op

   Even resumerend, want het is best belangrijk wat je hier stelt. In de periode van 13 tot 20 augustus kun je als expat gewoon komen binnenlopen in het MedPark Hospital zonder afspraak en allerlei gezeur? Wel met paspoort natuurlijk, maar dat is geen probleem.
   Gewoon binnenwandelen dus en krijg je dan zeker een vaccin? Misschien kan jij of iemand anders dat nog even bevestigen. En als je je (Thaise) vrouw meeneemt, geldt dat dan ook voor haar?

   • Jacques zegt op

    Er reageert niemand dus doe ik het maar. Zoals ik het lees is het juist wat u stelt. alhoewel hij wel mailcontact heeft gehad voordien en wat daar is uitgewisseld blijft in het ongewisse. Gewoon binnenlopen met paspoort.
    Maar wat rest u om even te bellen met het ziekenhuis, men spreekt daar uitmuntend Engels of anders uw vrouw laten bellen. Dan weet u het zeker.

    Ik had mij wel aangemeld aldaar en vragenlijsten vooraf ingevuld waarbij ik een groene bal kon tonen op mijn GSM als uitslag op de vragenlijst en zo door kon lopen. Ik neem aan dat deze vragenlijsten ook binnen kunnen worden ingevuld. Ik moest overigens een aparte lijst daar wel invullen.. Ik heb daar alleen maar buitenlanders (waarvan wel veel Aziaten) gezien en geen Thaise mensen. Die kunnen daar niet terecht. Leverde wel wat jalousie op bij mijn Thaise familie die met mij mee was gereden en men was niet blij dat dit alleen voor buitenlanders van kracht was.

   • Rob zegt op

    Sorry voor mijn late reactie. Ik zou me voor alle zekerheid laten registreren. De reactie per mail printen en deze meenemen.
    Ik weet niet waar je woont, maar ik heb een door ons dorpshoofd ondertekend formulier meegenomen. Hierin meldt hij wat de reden van mijn reis van Sakaew naar Bangkok is. Eventueel als je aangehouden wordt door de politie. Echter, niet nodig gehad.
    Wat jouw Thaise vrouw betreft zou je het MedPark Hospital kunnen vragen. Ik hebb wel een rij met Thaise mensen gezien, maar die kregen AstraZenica volgens mij.
    Er zijn naast Medpark nog meer ziekenhuizen waar je je als buitenlander kunt melden voor gratis Pfizer vaccinatie.

 20. janbeute zegt op

  Gisteren hoorde mijn ega dat we ons konden laten vaccineren bij het Pasang goverments ziekenhuis.
  Vandaag dus rond de middag na een kort ritje op de motor er naar toe om informatie te verkrijgen.
  Er waren weinig bezoekers misschien door het slechte weer, maar vaccineren kon.
  Afgelopen week werdt ons verteld door de staf was het daar dagelijks zelfs stervens druk.
  Uiteraard is de keuze wel beperkt tot Sinovac en na 3 weken volgt Astra Zenica.
  Ik was overigens niet de enige farang die in onze Amphur wonen, zo maak je ook nog eens kennis met andere buitenlanders.
  Alles verliep vrij vlot, was goed en vriendelijk georganiseerd, paspoort had ik niet bij me maar wel een kopie in de zadeltas van mijn bike.
  Het altijd bij me dragende roze Thaise ID kaartje bleek wederom een leuk hebbedingetje te zijn van nul en generlij waarde.
  De kopie werdt geaccepteerd.
  Overigens van al die andere aanvragen die ik ook heb gedaan zelfs nog tot tweemaal aan toe, met dank aan mijn stiefzoon, tot op heden nooit meer wat van weer gehoort.
  Dan toch maar vandaag de prik der in, want liever een half ei dan een lege dop, altijd nog beter dan wachten tot je een ons weegt.
  En ergens ooit eens aan dood gaan, ga je toch.
  Plannen om op reis tegaan buiten Thailand heb ik voorlopig niet.

  Jan Beute.

 21. Kees zegt op

  Ik heb mij daar ook geregistreerd en met succes zei men. Aangezien ik niets hoorde heb ik gehoor gegeven aan een oproep om je vandaag te registreren voor Pfizer vaccinatie hier in Pattaya, Bang Lamung. Vanmiddag welgemoed daarheen gegaan en ik werd meteen geregistreerd en door verwezen naar een ander registratiegedeelte. Even de naam etc. controleren en met papiertje verder geleid naar de volgende halte en dat was…..jawel, daar kreeg ik meteen mijn 1e Pfizer vaccinatie met verwijsbrief naar 6 september voor 2e vaccinatie. Komen en gaan heeft alles bij elkaar 1 uurtje geduurd.

  • Jacques zegt op

   Naar welk ziekenhuis bent u geweest. Banglamung hospital of Bangkok hospital of bij een andere?

 22. cock-brouwer zegt op

  Heb me ongeveer 2 weken geleden aangemeld voor inschrijving. Bericht gehad dat inschrijving in goede orde is ontvangen. Verder radio stilte. Is dit weer bla, bla, bla of ha, ha, ha.

 23. Adriaan zegt op

  Heb me in Khon Kaen voor Pfizer laten registreren op 12 september.

 24. Kor zegt op

  Ja Rex. Na registratie op expatvac.consular.go.th, kreeg ik gisteren een sms van het BHPattaya met de uitnodiging vandaag (18-08) te komen naar Central Festival. Pfizer zoals aangegeven was het. Over 3 weken staat de 2e afspraak.

 25. Mike Jordan zegt op

  Netjes en vlug gevaccineerd met Pfizer via betreffende site expatvac.consular.go.th,
  ( gratis ) op 18 Aug. na sms bericht op 17 Aug.

  Tweede prik Pfizer op 8 september a.s.
  Dit met dank aan de Amerikanen voor hun gift met voorwaarde ook voor westerlingen …

  Sta ik nu wel eens op een goede lijst,5555 !(winky winky !)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website