Thailand lezersvraag: Hoe kan ik mijn tweede vaccinatie versneld krijgen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 augustus 2021

Beste lezers,

Ik kreeg mijn eerste AstraZeneca prik in Bangsue Grand Station, BKK, op 31 juli. Ik kreeg een papier, waarop staat dat ik op 23 oktober mijn 2e prik krijg. Het probleem echter is dat ik op 17 oktober naar België terugvlieg voor een tijdje.

Ik heb al gebeld met BKK Hospital Pattaya en met het Central Vaccination Center om te vragen of ik mijn 2e AstraZeneca (of Pfizer) vroeger zou kunnen krijgen. Zeggende dat men in Europa nu slechts 5 weken interval toepast tussen 1e en 2e prik. Kan niet, zeggen ze.

Is er hier iemand die wel weet, hoe ik die 2e prik zou kunnen krijgen?

Bedankt voor elk zinnig antwoord.

Groet,

Willy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 3 votes.
Please wait...

10 reacties op “Thailand lezersvraag: Hoe kan ik mijn tweede vaccinatie versneld krijgen?”

 1. Paul.Jomtien zegt op

  Eerlijk gezegd lijkt het mij in jouw geval het beste je tweede prik na terugkomst in België te regelen. Hoe dat nu in België gaat kan ik niet goed beoordelen maar in Nederland gaat dat erg makkelijk. Afspraken voor een prik zijn zelfs al vanuit het buitenland te maken. Alleen een paspoortnummer verstrekken is voldoende. Ze zijn blij je te mogen vaccineren en dat zal in België niet anders zijn, toch? Met een negatieve testuitslag kun je ook vliegen en je thuisland binnenkomen. Na je tweede prik in Thailand moet je ook nog twee weken wachten voordat je voldoende beschermd bent en je je QR code krijgt volgens mij.

  Dat er hier in Thailand de maximale 12 weken tussen twee prikken wordt aangehouden snap ik wel. Ze willen zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen hun eerste prik geven. Mocht je toch perse je tweede prik nog voor vertrek in Thailand willen krijgen dan is de enige legale manier lijkt mij om een test locatie binnen te lopen, je verhaal te doen en te hopen dat dan iemand je die 2e prik wil geven.

 2. Co zegt op

  Beste Willy,

  Gelukgewenst met je eerste Astra prik (die hebben een hoop mensen in Thailand nog niet eens).
  Voor je tweede prik even naar de huisarts in Belgie en je bent OK.

  Co

  • Rob zegt op

   Bij de huisarts in België enkel Johnson & Johnson verkrijgbaar …

  • Willy Bécu zegt op

   Beste Co,
   Bedankt voor je antwoord. Toch even zeggen dat iedereen kon doen zoals ik, namelijk reageren op een bericht om zich te registreren. Dus niet afkomen met .”..die hebben een hoop mensen in Thaïland niet eens…”, die 1e prik.
   Bovendien was je antwoord noch relevant, noch zinnig.
   Toch bedankt,
   Willy.

 3. Gino Croes zegt op

  Beste Willy,
  Neem eens contact op met de Belg Danny Quaeyhaegens in BHP.(danny.qu@bph.co.th).
  Hij behartigd de belangen van alle expats aldaar.
  Nog dit over een reactie,nog nooit gehoord dat ge voor Covidvaccinatie terecht kunt in België bij een huisarts.
  Succes alvast.
  Gino Croes.

 4. Jan zegt op

  Je doet er goed aan om te controleren of België jouw Astra Zeneca vaccinatie wel accepteert.
  Immers het door jouw ontvangen Astra Zeneca vaccin is geproduceerd in Thailand en wordt om die reden in veel Europese landen niet als zodanig geaccepteerd.
  Of het verstandig is om jouw tweede vaccinatie zo snel al te willen hebben zet ik vraagtekens bij.
  Als je het toch zo snel wilt ontvangen zou ik wederom contact opnemen met het ziekenhuis en jouw verzoek daar duidelijk maken.

 5. Arnolds zegt op

  Ik denk de desbetreffende Hospital even bellen of mailen en je vraag voorleggen.
  Zelf heb ik voor mijn 1e prik gebeld en gemaild .
  Ik kreeg gelijk een afspraak ,na 2 dagen een prik.

 6. John zegt op

  Een beetje vreemd, waarom zou het niet kunnen… 11 weken tussen 2 prikken is absurd. Ik heb afgelopen woensdag een Pfizer gehad en krijg 8 september de tweede… vraag me af waarom de verschillen zo groot zijn.

  • willem zegt op

   Het is normaal dat per vaccin de tussenliggende tijden verschillen. Bij Astrazeneca hanteerde Nederland eerst ook 3 maanden tussen prik 1 en 2. Toen het er op aan kwam om iedereen zo snel als mogelijk volledig gevaccineerd te krijgen hebben ze de termijn ingekort. Niet op basis van de wetenschap. Uit onderzoek is gebleken dan Astrazeneca de immuniteit langzaam opbouwt en daarmee is een langere tijd meer effectief. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat 3 maanden de meest ideale termijn is. Maar het kan absoluut tussen de 4 en 12 weken.

 7. Jacques zegt op

  Ik denk dat, nu er veel meer vaccins voorhanden zijn in Thailand, de tussenliggende tijd wel aangepast kan en gaat worden. Mijn vrouw was in juli al gevaccineerd met Astra Zeneca onder het regeringsprogramma in een staatsziekenhuis te Pattaya. Zij zou haar 2e vaccin Astra Zeneca ontvangen op 28 september a.s. Dit is nu vervroegd naar 2 september op een andere locatie in onze gemeente. Als ik u was zou ik contact opnemen met diegene waar u de 1e prik heeft gehad en eens horen of zij ook meer vaccins beschikbaar krijgen en kunnen vervroegen, zoals wat er bij mijn vrouw gebeurt is.

  De reactie van Bangkok hospital in Pattaya is mij bekend. Ik kreeg daar te horen bij navraag ter plaatse dat ik nog geen 70 jaar oud ben en niet in het programma kon worden opgenomen. Wel weer excuus mail nadien gekregen, want daar had ik natuurlijk schriftelijk over geklaagd en hun informatie klopte niet en was in strijd met regeringsregels, maar verder schiet je er niets mee op. Ik was al ingeënt met Pfizer in Bangkok maar mijn 2e afspraak is voor de 31ste augustus aldaar. De 2e prik kan ik niet krijgen in Pattaya, is kennelijk allemaal veel te moeilijk om dat op papier te regelen en natuurlijk de onwil om hier flexibel mee om te gaan speelt een aanzienlijke factor. Via de regerings- inschrijvingsmogelijkheden kan je je maar een keer aanmelden, dan zijn je paspoortgegevens en mail gegevens etc., bekend en dan heb je de optie hierbij af te wachten of geluk dat je snel bericht krijgt. Dus die weg is niet te begaan en wordt als ongewenst getypeerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website