Beste lezers,

Ik kijk af en toe op Thailandblog en kom jaren in Thailand voor een vakante en om vrienden te ontmoeten. Ik meen gelezen te hebben dat eindbaas Prayut gezegd heeft dat het land half oktober weer opengaat voor toeristen. Is dat nog steeds zo? En onder welke voorwaarden, hoef je dan geen CoE meer aan te vragen? Of ander moeilijk gedoe.

Ze kunnen het land toch niet eeuwig op slot houden…

Groet,

Ed

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

17 reacties op “Thailand lezersvraag: Gaat Thailand nog steeds half oktober open voor toeristen?”

 1. Stan zegt op

  Niemand heeft een glazen bol en zoals de situatie in Thailand nu is denk ik dat er 99% kans is dat het antwoord NEE is.

 2. P. Korevaar zegt op

  Of Thailand echt open gaat per half oktober is nog onbekend. Het lijkt mij gezien in de huidige situatie ondenkbaar. De 2e vraag die je moet stellen is of je daar sowieso heen zou willen. Misschien zakelijk noodzakelijk of voor een niet uitdeelbaar familie bezoek, in alle andere gevallen zou ik zeggen niet doen. Met record besmettingen, overvolle ziekenhuizen, een land vol met lockdowns, zeer strenge maatregelen, diverse gesloten hotels, winkels, barren etc lijkt mij dit geen aanrader. Zoals het nu gaat lijkt mij 2021 een kansloze missie.

 3. Michiel Spaapen zegt op

  Als Prayut iets zegt kan je beter van het tegenovergestelde uitgaan. Natuurlijk gaat Thailand half oktober niet open. De voorwaarde was dat ruim 70% van de bevolking dan gevaccineerd moest zijn. In het huyidige tempo van prikken wordt dat wellicht in februari gehaald.

  • willem zegt op

   Dan ben je zelfs nog optimistisch. Afgelopen week was 6% volledig gevaccineerd. In 2+ maanden vaccinatie. Gemakshalve 3% per maand. Het vaccinatie tempo moet echt behoorlijk omhoog.

   • Carlo zegt op

    Eens er voldoende vaccins zijn kan het razendsnel gaan.
    Zie naar onze vaccinaties. Eerst supertraag en plots als een sneltrein.

    • Michiel Spaapen zegt op

     We zijn hier nu 8 maanden aan het prikken. Dat noem ik niet razendsnel.

     • Tom zegt op

      Het aantal gezette vaccins loopt tegen de 21 miljoen. Zo goed als net zo veel in Nederland. Thailand doet het hiermee prima gezien inkoop, overheidsstrategie, logistiek, infrastructuur. Gezien het inwonersaantal gaat het echter tot in 2022 duren voor het land weer geopend wordt. Tot dan moet je geduld hebben.

     • RonnyLatYa zegt op

      8 maanden aan het prikken?
      Dat vaccins moesten dan nog worden goedgekeurd.

      De eerste vaccins werden gezet begin maart voornamelijk dan aan het zorgpersoneel en nog wat andere doelgroepen.

      De bevolking pas vanaf begin juni….

      • RonnyLatYa zegt op

       https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_vaccination_in_Thailand

      • Michiel Spaapen zegt op

       https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/volgorde-van-vaccinatie-tegen-het-coronavirus/volgorde-vaccinatie-voor-mensen-die-niet-in-de-zorg-werken

       Eerste groep van mensen buiten de gezondheidszorg was 25 januari.

       Da is inderdaad pas 6 1/2 maand. En we zijn pas half september klaar.

       Dan heeft Thailand nog een lange weg te gaan.

       • RonnyLatYa zegt op

        Dit gaat hier toch over Thailand … of zit ik al 10 jaar op het verkeerde blog ?

 4. bert zegt op

  De Hamvraag is: welk ministerie gaat winnen? Vanuit de gezondheidszorg is een een krachtige drang om zo lang mogelijk op de rem te blijven trappen, terwijl de geluiden vanuit het toerisme zijn: snel zoveel mogelijk remmen los.
  Het is nog geen half oktober.
  Het virus lijkt gestopt. Hoe snel gaat het afnemen? Hoeveel tijd heeft Thailand nodig.
  Na de Tsunami stonden de getroffen gebieden weer wondersnel overend. Wat is de blijvende schade voor de toeristische sector. Hoeveel hotels en horecabedrijven zullen definitief gesloten blijven.
  Mijn ervaring in Thailand is dat na het sluiten van een hotel, bar of restaurant anderen zich snel in het gat in de markt storten.
  Na maanden drooglegging ontstaat er bij veel Thai een grote behoefte van uit je dak gaan in de Tawan Deang.

 5. Leon zegt op

  Ik denk dat Thailand voor de rest van het jaar een grote NEE wordt, Wat bovengenoemde zegt misschien voor zakelijk bezoek? Veel kan via sociale kanalen geregeld worden, Vakantie vieren in de bekende oorden is verre van ideaal. Mensen in bijvoorbeeld Pattaya zijn an de bedelstaf heel veel is gesloten of falliet.Wat wil je daar gaan doe??? Aan het strand gaan liggen is ook niet wat je wi. Blijf gewoon in Nederland, betere tijden gaan ook weer komen. Dit heeft tijd nodig.

 6. Jan S zegt op

  Volgens mij gaat Thailand weer open eind oktober om de toeristen en vooral de overwinteraars toe te laten. Wel met minimaal 10 dagen quarantaine.

 7. B.Elg zegt op

  Mijn Thaise echtgenote en ikzelf hopen op januari 2022. We gaan alleen maar als er een redelijke kans ik op een redelijk “normale” vakantie met voldoende geopende horeca. En natuurlijk zonder quarantaine.
  Als een normale vakantie dan nog niet kan, dan wachten we gewoon.

 8. Fred zegt op

  Thailand gaat met vertraging open 1 december op het hoogseizoen te redden…
  2de maal hoogseizoen skippen , zou fataal zijn voor toeristische sector

  • geert zegt op

   Zelfs als ze in oktober opengaan, het redden van het hoogseizoen lukt niet meer voor dit jaar. Ik denk niet dat de toeristen “en masse” staan te wachten om Thailand binnen te komen. Het toerisme zal zeer langzaam en geleidelijk op gang komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website