Lezersvraag: Is er in Thailand ook kleding te koop voor lange mensen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 juli 2014

Beste lezers,

Ik ga dit jaar voor de tweede keer naar Thailand. Ben nu van plan om wat kleding voor mijzelf te kopen: T-shirts en broeken. De vorige keer kon ik niet goed slagen daarom de vraag waar in Bangkok of Pattaya ik kleding kan kopen? Ik ben 1.96 lang en vaak past het daarom niet. Ik snap wel dat de meeste Thai niet zo groot zijn maar er wordt toch ook kleding aan toeristen verkocht?

Weet iemand waar ik terecht kan?

Met groet,

Edwin

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Is er in Thailand ook kleding te koop voor lange mensen?”

 1. erik zegt op

  Laat het ter plaatse maken !

  Bangkok Sukhumwit, rond soi 7 tot 11, veel kleermakers veelal Nepalezen of mensen uit India, generaties lang hier, maken op maat de mooiste pakken, colberts, broeken en hemden. Helemaal niet duur als je het afzet tegen de prijzen in Nederland.

  Dan heb je het zoals je het hebben wilt, kiest zelf stof en snit, men heeft ook woillen spul voor het Nederlandse klimaat, en binnen 3 dagen klaar. Pattaya en andere grote steden (Chiang Mai) hebben ook kleermakers.

  Ik liet het in Bangkok doen en ben nog steeds tevreden.

 2. Arie & Maria zegt op

  Wij hadden kleding bij ons om na te laten maken en dat is perfect gedaan. Opdracht gegeven aan kleermaker in het Grand China Hotel, middenin Chinatown. Een echte aanrader.

  • eduard zegt op

   Wat waren de maakkosten ? En hoe was de kwaliteit?

 3. Bas Snijder zegt op

  Ik ben zelf 1.92 m. Je zou eens kunnen kijken in de wholesale market rondom Bayoke in Pratunam area in Bangkok (bij Indra hotel). Er zijn daar vele shops, vooral in het ondergrondse gedeelte die ook kleding in grote maten verkopen. Ik heb daar zelf goede broeken in mijn maat kunnen kopen. En goedkoop !
  Met kleermakers kun je geluk hebben of je kunt enorm belazerd worden. En als je hier maar kort bent is het moeilijk verhaal te halen als iets niet klopt. Wat kleermakers betreft heb ik hele goede ervaringen bij C. Filippo in Thanya plaza 3e verdieping (waar veel gebruikte golf artikelen worden verkocht) aan Silom Road (BTS Sala Daeng station). Maar niet goedkoop, wel hoge kwaliteit. Ik zou de kleermakers in the toeristen gebieden vermijden vooral degenen waar ze buiten klanten staan te werven of ongelooflijk goekope ‘package deals’ aanbieden.

 4. bob zegt op

  simpel: gewoon aan laten meten bij de kleermaker. Er zijn er duizenden en flink onderhandelen over de prijs.

 5. haedens zegt op

  Op sukhumvithroad in bangkok zijn er genoegstalletjes langs de straat die tot xxxl tshirts verkopen.jeansbroeks normaal ook geen probleem .ik ben 1m92

 6. Christina zegt op

  In de bekende warenhuizen ook te koop gewoon letten op de lengte maten bij jeans.
  Mijn man is niet zo groot maar letten er nu ook op welke maat. Voor de zekerheid wel even passen.
  In Azië vallen de maten kleiner uit dan in Amerika is ook bij schoenen hier maat 39 Azië 46.

 7. Jack G. zegt op

  Mijn ervaring is dat veel standaard bovenkleding een paar cm aan de korte kant is.( Ik ben 1,92 lang.) Dan zit dat voor geen meter. Als je lang bent en geen spoiler ala Gerard Joling hebt is ‘gewone’ Xl of XXL voor de lange man best wel lastig. Zoals Bas opmerkt in de buurt van Bayoke Tower heb je de grootste kans om iets te vinden. Maar meestal krijg je naast lengte ook veel breedte. Edwin zal gerust kleermakers gezien hebben in Thailand maar ze hebben meestal een standaard stoffenlijst. Maar soms wil je iets anders. Ook kiezen vanaf een stal is ook lastiger dan even in een winkel even snel kijken, passen en snel weg wezen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website