Beste lezers,

Ik zou graag willen weten welke mogelijkheden er zijn om je huis te beveiligen in Thailand?

Veelal zie ik zeer fraaie en imposante hekwerken die de toegang tot een huis blokkeren maar mijn vraag gaat meer uit naar degelijk hang en sluitwerk voor deuren en ramen.

Wat zijn de mogelijkheden want ik vind er zeer weinig van op internet.

Bij voorbaat dank.

Victor


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Welke mogelijkheden zijn er in Thailand om je huis te beveiligen?”

 1. Sjaak S zegt op

  Er zijn opties: je kunt je huis voorzien van traliewerk. Daarbij wordt het vaak met schroeven aan de muur vastgemaakt. Misschien iets te gemakkelijk uit de muur te halen. Je kunt ook systemen kopen voor binnen. Getraliede deuren en ramen aan de binnenkant van je huis. Zal iets beter beveiligen.
  Videocamera systemen kunnen je ook van dienst zijn: ter afschrikking of het daadwerkelijk identificeren van de ongenode gasten.
  Wat dacht je van een hond?
  Winkels zoals Home Pro, Thai Watsadu of Global House verkopen beveiligde deuren en ramen, zelfs brandkasten.

  • Bouddhamango zegt op

   De beveiliging bij deuren van Home Pro e.d. bedrijven laat zeer te wensen over. Sluitwerk in Thailand is onder de Nederlandse maat. Hangwerk is goed, echter geen pinbeveiliging. Moet je daarom meenemen uit Nederland. Zelfs de bij Home Pro en Baan & Bijond verkrijgbare z.g. beveiligingssloten/gecodeerde/vingertip sloten zijn van onvergelijkbare (Ned) mechanische kwaliteit. Hangsloten met een dikke arm vertragen veel meer het diefstalmoment. Let wel: alle typen sloten in Thailand boor je zo uit in een mum.

 2. Harm zegt op

  Wil je echt degelijk spul wat ook nog eens lang meegaat? Meenemen uit NL
  Maar ook daar heb je zooi tussen wat het na een jaar begeeft
  Dus kwaliteit =duur maar gaat lang mee bv iets van lips ik noem maar wat
  Zoals al eerder genoemd een hond maar wat vergiftigde kippen vlees en ook de hond doet niks meer
  Beste is gewoon zo min mogelijk pronken met je spullen, geen aanleiding geven dus, alhoewel je als falang natuurlijk altijd intressanter bent als een native thai.
  Heb zelf geen tralies, wil niet in mijn eigen gevangenis zitten
  Heb wel 3 herdershonden en een thaise rigback
  Ik heb ook een camera systeem rondom het huis maar dat registreerd alleen dat houd geen inbrekers buiten de deur. Als ze naar binnen willen dan houd ook de hond het traliewerk en de camera’s ze niet tegen.
  Misschien dat het schrikdraad wat langs de buitenmuur loopt om de honden binnen te houden ze afschrikt want als je dat aanraakt dan krijg een behoorlijke opdonder maar voor de rest zou ik het niet weten.3

 3. Harry zegt op

  Hebben ze niets bij HomePro of een andere metaalwaren winkel ?

  Anders: 3* (sterren) spul uit NL / B laten komen, zie Hornbach / Praxis / Gamma enz. Desnoods een NL-er laten kopen en opsturen.

 4. Dutchjohn zegt op

  Wat dacht je van rolluiken voor de deuren en ramen?
  Komen gegarandeerd niet binnen. Te moeilijk.

  • Henk zegt op

   Dutchjohn, heb je ooit geinformeerd naar rolluiken ? als je de echte rolluiken hebt zoals in Nederland moet je al gauw op een 10000 Baht per m2 tellen plus een 7000 Baht voor de electrische bediening .
   Vond het persoonlijk aan de prijzige kant maar als je een goedkoper adres weet hou ik me aanbevolen .

 5. Henk zegt op

  Een kameraad van ons had alles op en top beveiligd ,tralies aan de binnenkant ,spotlights met sensor camera”s aan de voorkant van het huis ,en er was ook security op het terrein ,en dat laatste is vaak het gevaarlijkste want die weten meestal wanneer iemand wel of niet thuis is en geven dat vaak door aan hun “vrienden” .
  Bij thuiskomst zag er alles netjes uit maar de dieven waren op het dak geklommen aan de achterkant van de woning (meestal maar 1 verdieping ) en na een paar dakpannen opgelicht te hebben even met de voet door de gipsplaat en een wereld ging voor hun open .
  Echt beveiligen gaat bijna niet of je moet een bunker bouwen ,succes met de beveiliging .

  • Joop zegt op

   Een goede beveiliging start bij het bouwen van een huis, het engste goede is naar mijn mening een betonnen vloer als plafond en daar boven een dak zoals ze bouwen in Thailand, ook dat is niet 100% inbraak veilig, maar kost enorm veel tijd om binnen te geraken, is in elk geval beter dan een gips plafond en op lange termijn veel goedkoper!
   En ik begrijp dat dit voor bestaande huizen niet direct een oplossing is.
   In elk geval véél succes met het vinden van de juiste oplossing

 6. erik zegt op

  Alarminstallaties kennen ze in Thailand ook, en ook met melding bij een centrale die de politie belt. Of die snel komt is nummer 2 maar een 110 dB alarm en flitsers jaagt mensen weg (want de buren…etc.)
  Bewegingsmelders in de nacht, licht schrikt vaak al af. Gewoon blijvend nachtlicht is ook een rem.
  Schrikdraad kan een functie hebben tegen wilde katten maar ook tegen mensen want niet iedere draadtang houdt die puls tegen.
  Hang- en sluitwerk, hoe goed ook, gaat er aan als ze de tijd hebben.
  Tja, en anders de film Home Alone maar eens opzoeken…. (grapje..!)

  Succes.

 7. Willy B zegt op

  Moderator: Wij hebben jouw vraag geplaatst als lezersvraag.

 8. tonymarony zegt op

  Wat te denken van de firma HAFELE voor hang en sluit werk kost wel een beetje maar is ook perfect spul.
  Er is een hele grote winkel in Hua Hin een plezier om daar rond te lopen , zat vroeger bij index .

 9. eduard zegt op

  Een bunker is ook niet voldoende,blijkt wel bij een kennis van mij. Die had echt een onneembare villa. Werd buiten opgewacht toen hij de auto uitstapte en onder geweld naar binnen geloodst. Dan ben je verder van huis.Onder bedreiging de kluis moeten openen en de pinpascode s. Dus, hoe betere beveiliging, des te aantrekkelijker. Dus beter een inbraak met een meter hoge, goede kluis en laten ze dan maar je tv weghalen, altijd beter dan persoonlijk geconfronteerd te worden met het inbrekersgilde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website