Lezersvraag: Eerst Thailand en dan Cambodja of Vietnam?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 september 2016

Beste lezers,

Wij zijn twee vrienden van middelbare leeftijd en gaan nu voor de derde keer voor drie weken naar Thailand. Dit keer willen wij vanuit Bangkok ook, voor een week, een ander land bezoeken. Wij twijfelen tussen Vietnam en Cambodja.

Naast dat we natuurlijk wat willen zien van het land houden we ook van biertje op z’n tijd. Wat raden de lezers ons aan en waarom?

Groet,

Ernst


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Lezersvraag: Eerst Thailand en dan Cambodja of Vietnam?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Het voordeel van Cambodja is dat je van te voren geen visum hoeft te regelen.
  Vanaf Bangkok vlieg je in een uurtje naar Phnom-Penh (retour ongeveer 200 euro, prijsvechter Air Asia 125). Met een bus zou ik niet doen, ben vorig jaar nogal wat mensen tegengekomen die er twee keer zo lang over gedaan hadden als volgens schema, die waren gebroken…
  Aan de Riverside ruime keuze hotels, restaurants, bars, en dergelijke. Een excursie naar bijvoorbeeld Siem Raep is vanaf daar ook eenvoudig en eenvoudig te regelen.
  Voor Vietnam moet je wel van te voren een visum regelen, wat je vrijheid natuurlijk erg beperkt. Mede daarom ben ik daar nooit geweest…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Miel zegt op

   Niet twijfelen. Vietnam natuurlijk. Visum on arrival via internet. Doe Hanoi en Halong Bay. Huur een brommer. Geweldig. Lekker eten, vriendelijk volk, goedkoop.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. vriesdee@hotmail.com zegt op

  Hallo
  Ik ben van bangkok naar Cambodja gereisd met de busIs en hele lange zit
  Heb in bangkok mijn visa voor Cambodja geregeld was mijn paspoort 3 dagen kwijt was wel zo slim om een kopie van mijn paspoort te maken
  Maar kwan in de bus tegen dat de bus stopte bij de ambassade en de mensen konden ter plaatse een visum regelen kopen
  A ls je van cultuur hou moet je zeker naar angora wat gaan een mooi tempel complex en staat op de unesko site als je bus neem kan je rechtstreeks een ticket regelen van uit bangkok naar angor wath Maar wil je snel dan is het een aanrader om met het vliegtuig te gaan
  EEN OPMERKING als je teug kom van Cambodtja met de bus Dan is je visum minder lang geldig voor thailand Kwam daar met toeval achter toen ik mijn toeriste visum bekeek
  GRt Edwin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. kees zegt op

  Klopt helemaal wat Frans zegt. Genoeg te doen aan de Riverside in Phnom Phen. Wat echter ook een prima alternatief is , dat is Laos. Hele vriendelijke mensen , en een prachtig landschap. Vlieg naar Vientiane , en ga van daaruit naar Vang Vien en Luang Prabang. ( of andersom ).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Jan W. zegt op

  Het zal niet gaan om een stempel in het paspoort, maar om mooie indrukken op te doen .
  Siem Reap met de Ankor tempels is bijzonder ,maar duur ( verzorgd dag ticket +/- Euro 75)
  Vietnam is zeer toegankelijk en eenvoudig te bereizen. In 10 dagen is heel wat te zien ,maar dan moeten er wel keuzes gemaakt worden . Voor ons waren het noorden (Halong Bay) en het midden (Hue) het mooist.
  De Vietnamese keuken is een aanrader en ook de drankjes zijn zeer betalen als je bij het bier blijft.
  Veel plezier Jan W.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. thailandganger zegt op

  Ik ga zelf liever naar Vietnam. Het is beter ingesteld op buitenlanders en je kan er met engels redelijk terecht. Het eten vind ik beter en diverser en de levensstandaard is er wat hoger dan in Cambodia.
  Vanuit diverse steden worden leuke en goedkope dagtripjes aangeboden. Zo ie zo vind ik het land wat dichter bij de westerse cultuur staan.
  In Cambodia kom je naar mijn ervaring meer armoede en wanhoop tegen en ik ben er twee keer beroofd. Afgezien van dat laatste (dat kan in principe overal gebeuren) geef ik erg de voorkeur aan Vietnam.
  Het visum is wel een puntje van aandacht idd. Ik heb het weleens in Bangkok gehaald maar ook online is het aan te vragen en dan kan je het bij aankomst op het vliegveld ophalen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. Rene Martin zegt op

  Als je voor het eerst gaat dan zou ik zeggen Cambodja en bezoeken plannen in de hoofdstad (3 nachten)en Siem Raep (4 nachten). Vietnam is groot en daar is zoveel te zien en je zou dan moeten kiiezen uit de diverse gebieden van het land als je 1 week de tijd hebt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Joan ramakers zegt op

  Besten,
  We praten voor eigen winkel natuurlijk maar als je wat wil zien tijdens het reizen kan je ipv met het vliegtuig ook via de landsgrens naar cambodia (siem reap – Angkor Wat). Per boot kan je zo naar Phnom Penh.

  Kijk eens op Foresthill-khaoyai.com

  Grtz
  Joan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. John E. zegt op

  Als je maar een week hebt voor een ander land, zou ik Cambodja kiezen. En dan bv een combi van Phnom Penh en Siem Reap. Phnom Penh voor zijn geschiedenis, Tuol Sleng S-21 en de Killing Fields of bv de Silver Pagode en Wat phnom en in de avond een drankje doen op de Sisiwath Quay boulevard. Siem Reap voor zijn prachtige tempels, drijvende dorpen in de omgeving of een bike tour countryside. In de avonduren naar de pubstreet en omgeving voor de biertjes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. De Kind Marcel zegt op

  Ik zou zeker eerst Cambodja nemen. Vliegen naar Phnom-Penh voor een paar dagen en dan zonder twijfel naar Siem Raep voor tenminste 4 dagen ( met de bus is goed te doen ).Neem een ticket voor 3 dagen tempel bezoek , ge zult het U nooit beklagen. Huur een chauffeur voor 25 $ per dag .
  Angkor wat is een must see !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. fernand zegt op

  Als je moet kiezen tussen cambodja en Vietnam als je voor de eerste keer gaat zou ik Vietnam kiezen(google eens wat dan kom je al gauw bij d e beslissing Vietnam).
  Visa op voorhand regelen is een fluit van een cent,online vraag je die aan,kost ahankelijk van de site tussen 14 en 25$,in 48 h heb je d e brief in je emailbox,wil je het sneller kost het wat meer.
  met die brief,je paspoort,een pasfoto en 25$(tourist visa single entry) bied je je aan bij visa on arrival in HCMC,Danang of Hanoi,15-30 min wachten en tis geregeld.
  Ik zie niet in waar het meer tijd vergt dan een visa on arrival in Cambodja,trouwens als je daar aankomt en je zit achteraan op het vliegtuig of er is een vlucht juist voor jou,moet je ook serieus wat wachten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. bertboersma zegt op

  Zowel Cambodja als Vietnam zijn fantastisch voor toeristen.
  Je kan in Nederland een combi visum krijgen voor Thailand als Cambodja.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. JW zegt op

  Zeker Cambodja, het is authentieker en puurder dan Vietnam
  Neem oude kleding mee, ballonnen pennen haarklemmetjes en je maakt zoveel vrienden.
  Er is wel veel armoede.
  Kleine biljetten dollars is prettig.

  Veel Plezier!
  Jan Willem

  Nb we hebben net vietnam Cambodja gedaan met Kras.
  Je kan het zelf heel goed bezoeken.
  Voelt er veilig.
  Eten in Cambodja lekkerder, mensen nog vriendelijker !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. Jelle zegt op

  Een visum voor Cambodja kun je heel envoudig aanvragen op dewebsite http://www.evia.gov.kh.
  zorg dat je een digitale pasfoto bij de hand hebt. na 2 dagen krijg je het visum per email.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website