Lezersvraag: Naar Thailand emigreren met mijn zoon

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 november 2017

Beste lezers,

Ik ben alleenstaande moeder en zit er aan te denken om maar Thailand te emigreren. Mijn zoon wil echter een beroepsopleiding voor timmerman of meubelmaker volgen. Is dat mogelijk in Thailand en kan dat ook in de Engelse taal?

Graag hoor ik van u.

Hartelijke groet,

Hetty


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Lezersvraag: Naar Thailand emigreren met mijn zoon”

 1. Harrybr zegt op

  En in Thailand is er werk voor een timmerman of meubelmaker van buitenlandse origine ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Jasper zegt op

   Kort samengevat: Nee. Dit werk valt onder de categorien die voorbehouden zijn aan Thaise mensen, en daar krijg je dus geen werkvergunning voor.
   Wel mag je eventueel een fabriekje beginnen, waarbij je wel 4 thai in dienst moet nemen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. teun zegt op

  Te weinig info om antwoord te kunnen geven. Hoe oud ben je? Heb je voldoende inkomen vanuit Nederland (je mag hier niet werken)? En je zoon kun je beter een opleiding in Nederland laten volgen. Hier is nivo (als hij er al tussenkomt) aanzienlijk lager. En dan kan hij er vervolgens hier ook niks mee. Buitenlander en dus niet werken hier.

  Hetty, goed nadenken en meer info verstrekken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 3. dick zegt op

  Hetty ,

  Waarom ?
  De mogelijkheden om in NL. een opleiding te volgen , zijn veel groter ( en beter denk ik ).
  Nog afgezien van het loon dat je zoon gaat verdienen.
  Handenarbeid wordt zeer slecht betaald in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 4. Francois Nang Lae zegt op

  Hoe snel kan je zijn met je conclusies. De vraagstelster is juist aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ze zegt niet dat ze gaat emigreren, maar dat ze er over denkt. Als je in plaats van een snelle veroordeling een nuttig antwoord zou geven had ze daar meer aan gehad.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Bob Cortie zegt op

  Beste Hetty,

  Echt naar Thailand emigreren kan niet, wel kunt u een verblijfs vergunning krijgen als u 55 jaar bent en gepensioneerd. De restrictie daaraan is echter dat u minimaal 800.000,= Bath (1:38) op de bank moet hebben of een gelijkwaardig jaarinkomen.
  Wat uw zoon betreft die hier een opleiding zou willen volgen, zet dat maar uit uw hoofd, a) zo er een opleiding zou zijn, dan is deze van 0 komma 0 generlei waarde en op – heel triest – geen enkele school wordt hier behoorlijk engels gesproken. Ik kan wel zeggen de meester die engels moet onderwijzen het zelf nog niet onder de knie heeft.
  Natuurlijk de beter opgeleiden spreken wel behoorlijk engels, maar het is hier echt zo: ” In het land der blinden is eenoog koning ”
  b) uw zoon zal geen verblijfsstatus krijgen, misschien als hij monnik wordt, maar dat geeft ook niet zo’n riant uitzicht.
  Thailand is een heel erg leuk land voor als je gepensioneerd bent en lekker je eigen leven leid.
  Als aanvulling is het ook belangrijk te denken aan uw ziektekostenverzekering.
  Mijn advies laat uw zoon in Nederland eerst een behoorlijke opleiding volgen en ga zelf eerst een paar keer enkele maandjes als vakantie hier zitten.
  Met vr. groet, B. Cortie

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 6. Tino Kuis zegt op

  Hier staan wat verhalen over ‘carpenter in Bangkok. ‘ Misschien heb je daar wat aan.

  https://www.whodoyou.com/l/bangkok–thailand/carpenter

  Je zoon kan altijd een studievisum krijgen. Ik ga geen adviezen geven over wel of niet doen etc. maar waarom zou je je droom niet proberen te verwerkelijken? Stel je wel goed op de hoogte en ga niet over een nacht ijs. Succes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • Jasper zegt op

   Carpentor in Bangkok is voor THAISE timmerlieden. Deit soort advertenties worden door de Thaise politie actief gevolgd, en als een buitenlander wordt betrapt gaat hij het gevang in, krijgt boete en wordt gedeporteerd.
   In Thailand bestaan geen opleidingen waar in het Engels wordt onderwezen, behalve op international Schools, en die leiden niet op tot timmerman.
   De zoon zou dus eerst Thai moeten leren (kost een jaar of 3), en kan daar een studievisum voor krijgen. De mevrouw kan tegenwoordig alleen een jaarvisum lkrijgen als zij of aantoonbaar is gepensioneerd (boven de 65, dus), of getrouwd is met een Thaise man.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website