Beste lezers,

Is het in Thailand ook mogelijk om een abonnement af te sluiten voor je mobiele telefoon? En zo ja, bij wie?  En is de betaling dan ook per maand of anders?

Mijn vriendelijke dank,

Frits


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Kan je in Thailand een abonnement voor je mobiele telefoon afsluiten?”

 1. Henk j zegt op

  Dtac heeft deze mogelijkheid voor buitenlanders. Betaling gaat dan via credit card.
  Maandelijks een e Bill, paspoort mee en credit card.
  Echter het enige voordeel is dat je niet op hoeft te waarderen.
  Prijzen etc zijn nl gelijk.

 2. Piet Geluk zegt op

  Uit mijn ervaring is het mogelijk om een abonnement af te sluiten voor een mobiel. Gedurende 10 jaar heb ik een abo van AIS gehad, nu weer prepaid, je moet wel een huis adres in Thailand hebben.

 3. peter zegt op

  Het is mij in Udon Thani bij AIS niet gelukt een abonnement af te sluiten. Ook niet met een huisadres, een jaarvisum en wat voor eisen dan ook. De policy is ‘geen abonnementen voor falang’. Heb mijn uiterste best er voor gedaan, tot het hoofdkantoor toe, maar geen kans. Discussie niet mogelijk. Wel die eeuwige smile. Geweldig land Thailand, vooral hoe ze alles geregeld hebben.

  • Piet Geluk zegt op

   Misschien was het verschil dat ik toen m’n knappe Thaise vriendin bij me had, dat wil in sommige zaken nog wel eens helpen. Nu heb ik weer een Thaise vriendin, maar niet zo knap, en kan toch nog van alles regelen.
   Inderdaad als falang sta je min of meer in niemandsland ondanks die “eeuwige smile” ja.
   En het was toen in Phuket, wellicht meer falangs gewend dan in Udon.
   Maar met een rekening openen bij banken of een credit card ook wisselende ervaringen, het ligt echt aan de persoon die tegenover je zit.

 4. Jo Beerkens zegt op

  Ik heb sinds ongeveer een jaar een vast mobiel abonnement, inclusief mobiel internet. Het is afgesloten bij AIS Chiang Mai.
  De betaling is per maand en gaat bij mij via automatische betaling per bank (Bangkok Bank). Maar kennelijk gaat dat niet overal zo gemakkelijk.

 5. KhunBram zegt op

  Heb al 5 jaar, zeer tevreden, een AIS abonn.
  Khon Kaen afgesloten. Geen enkel probleem.
  Week van te voren krijg je sms wanneer je je maandbedrag moet betalen, en waar je kunt betalen, en je krijgt het tevens per email, incl. de bill.
  Dag van te voren nogmaals herinnerings sms.
  ALS je in het buitenland bent en-of niet op tijd kunt betalen,even bellen met je toegewezen personal assistant (rechtstreeks nummer, die je met je naam begroet vanwege nummerherkenning in het systeem) en vragen of ze de betaaldatum 10 dagen kunnen opschuiven. Nooit enig probleem.

  Succes.

 6. ruud NK zegt op

  Ik heb al jaren een abonnement op mijn vrouws naam bij AIS. Betaal 200 bath vast per maand voor 200 bel minuten. Gebruik ik meer dan kost het 1,50 Bath per minuut. Ik betaal de rekening per maand via internet bancing bij SCB bank.

  • ruud NK zegt op

   Je kan ook betalen bij de kantoren van AIS (elk winkelcentrum heeft er een) of bijvoorbeeld bij elke 7 eleven (kost iets extra).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website