Thai Airways voucher niet gebruiken dan geld terug?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
11 mei 2022

Beste lezers,

In mei 2020 zouden wij (4 personen) met Thai Airways naar Jakarta reizen. Door covid werd onze reis gecanceld. Wij kwamen in aanmerking voor een voucher met als einddatum eind 2022.

Het ziet er naar uit dat we niet meer samen kunnen gaan reizen. Krijgen we ons geld dan terug?

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

8 reacties op “Thai Airways voucher niet gebruiken dan geld terug?”

 1. Johan zegt op

  Vanaf 6 maanden voor de vervaldatum van jouw Thai Airways voucher kun je online een verzoek tot uitbetaling indienen. Houdt er rekening mee dat het nog tot zo’n 1.5 jaar daarna kan duren voordat je het geldt terug ontvangt. Zeker gezien de financiële situatie van Thai Airways.

 2. Maikel zegt op

  Hoi Johan,
  Kreeg toevallig vanmiddag een reactie van miss Casey door Achmea rechtsbijstand ingezet om de zaak verder in behandeling te nemen.
  Ik kreeg steeds tevoren dat Thai airways failliet is desondanks voeren ze vluchten uit. Concreet gaat het erom dat wij nu sinds dezelfde periode van jullie nog steeds niet opschieten met deze zaak.
  Uiteindelijk na een boze reactie over de stand van zaken wordt verwezen naar een mail adres om alsnog voor een voucher in aanmerking te komen.
  Mijn boeking was via my trip. Joegen jij je voucher aangevraagd.

  • Johan zegt op

   Ter info: Thai Airways is niet failliet. Ze staan alleen onder verscherpt toezicht in kader van uitgaven. Zodoende dat de vouchers ook gefaseerd worden uitbetaald.

   • Ger-Korat zegt op

    Wat een nonsense, natuurlijk is Thai Airways technisch al failliet met een schuld van 13 miljard ( !) USD. Men vroeg een beslissing van de Thaise rechtbank aan en ze verkeren nu in een surseance van betaling omdat ze 3 miljard USD aan directe betalingsverplichtingen niet konden voldoen. De helft van de vliegtuigen is al verkocht of buiten dienst gesteld, idem het personeel. In 2021 maakten ze 151 miljoen USD winst, blijft er nog steeds ruim 13 miljard USD schuld staan. Laatst was er een Vietnamees die rubberbootje, formaat speelgoed, van Phuket naar India wilde roeien; nou zo zou ik mij voelen als ik geld naar Thai Airways zou overmaken want volstrekt onveilig.

    • Johan zegt op

     Een technisch faillissement is wel heel wat anders dan een normaal faillissement… Thai Airways zal niet zo snel verdwijnen, hooguit in een meer afgeslankte en rendabelere vorm.

 3. Carlos zegt op

  Helaas ook hier is het volgende Thaise gezegde van toepassing; “wanneer het suikerriet in de bek van de olifant zit, krijg je het er nooit meer uit” .

 4. Jos zegt op

  THAI Airways toch goed bezig. Na twee jaar heb ik enkele dagen geleden het bericht gekregen van Connections Belgie dat de twee retourtickets zijn terugbetaald.

  • TheoB zegt op

   “THAI Airways toch goed bezig.” Ik neem aan dat je dit sarcastisch bedoeld Jos?
   Hebben ze ook de wettelijke rente (BE: 1,5%; NL: 2%) over de afgelopen 2(!) jaar van de twee retourtickets betaald? Denk het niet.

   Zolang de echte baas – dus niet Prayut, Prawit en consorten – van Thailand van de service door Thai Airways gebruik wil maken voor zijn tripjes van huis naar Thailand blijft TA letterlijk en figuurlijk in de lucht. Zo niet, dan neemt hij een of alle drie van de laatstelijk aangekochte vliegtuigen voor een prikkie over van het dan officieel failliete TA.
   Maar dit is mijn (on)bescheiden mening.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website