Test & Go: zelftest op dag 5, hoe werkt dat?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
17 maart 2022

Beste lezers,

Zijn er mensen die ervaring hebben met de zelftest op de vijfde dag na de (negatieve) PCR-test op de dag van aankomst. Ontvang je de zelftest bij aankomst of moet je die zelf meenemen?

En hoe wordt dit geregistreerd? Moet je dit zelf uploaden in de Morchana app? Hoe bewijs je dat die zelftest van jou is?

Groet,

Berbod

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Test & Go: zelftest op dag 5, hoe werkt dat?”

 1. Peter zegt op

  Zelftest op dag 5 gedaan , maar registratie onmogelijk voor mij en mijn vrouw.
  Na een paar dagen lukt het mijn vrouw wel.
  Wat mij betreft een grote mislukking en een manier om wat om geld binnen te harken .

 2. Michel Meijer zegt op

  Hey Berbod, zelftest zelf meenemen of hier kopen. Ik ben hier 1 met aangekomen en bij eerste dag per test maakte de medewerkers in het sha+ hotel waar ik zat met mijn eigen telefoon foto’s van al mijn documenten en zonden die via WhatsApp naar een nr van nurse. 5 de dag was voor mij niet meer nodig voor pace maar wel een zelf test. Heb die op dag 5 gedaan en gezien ik nog geen kilometer van het hotel zat er even mee teruggegaan. Daar konden ze er mij ook niet veel wijzer maken, gezien ik m ook niet in morchana app kon uploaden. Medewerker vertelde me dat ik er maar een foto van smoest maken en bewaren op m’n telefoon. Heb de foto zelf ook maar naar nr van de nurse gestuurd en daarmee was de kous af.(hoop ik) Hulp voor de 2de test hoef je niet echt te verwachten dus. Maar ja, dit was mijn ervaring, wellicht is t bij een ander hotel anders. Ik zat overigens bij green park resort in pattaya.
  Hoop dat je hier iets mee kan. Groet, Michel

 3. Hein zegt op

  Zelftest gekregen bij afname PCR, zelftest gedaan en foto genomen van resultaat samen met paspoort en werd door het hotel doorgestuurd naar ergens en ik kreeg bij het uitchecken en papieren bewijs.
  Controle is er niet dus fraude is zeer makkelijk, systeem is zo lek als een zeef.
  Geen idee hoe je die zelf kan uploaden in de Morchana app. waar niemand naar vraagt.
  Is een app die dient als contact tracing.

 4. Conimex zegt op

  Ongeveer na een week, krijg je een berichtje in je Mochana app bij notificatie, waar in je wordt gevraagd om de foto van je zelftest te uploaden, hier wordt in gevraagd naar het lab nummer, zelf heb ik daar maar een nummer neer gezet, de datum van de test er bij en de foto uploaden, de kleur van je QR veranderd in groen.
  Dat berichtje blijft helaas maar heel kort staan, maar wanneer je op de rondgaande pijltjes drukt,komt hét bericht weer te voorschijn..

 5. Astrid zegt op

  Ik heb de zelftest zelf gedaan en daar een foto van gemaakt. Via de morchana app krijg je een berichtje dat je een test moet doen met een link. Open deze link en vul in dat je op die en die datum de test hebt gedaan. En vul in negatief. Dan kan je op vakje foto je foto uploaden. Dan veranderd je morchana app naar groen.

 6. Karin Jongman zegt op

  Een kennis vloog vanuit Singapore naar Thailand en kreeg een zelftest op het vliegveld. Ik zelf vloog vanuit Cambodja en kreeg hem niet. Beiden hebben we geprobeerd het resultaat van een zelftest in de Morchana App te zetten. Ondanks navraag bleek dit niet mogelijk. Verder niets meer van gehoord.

 7. Dirk zegt op

  Beste
  De zelftest is door mij gedaan op dag 6
  Ik ontving via de app een link
  Met deze link kon ik de foto uploaden en klaar
  En indien je geen link ontvangen heb foto maken met datum

  Groetjes Dirk

  • Rijnberk zegt op

   Hoewel ik er geen voorstander van ben, heb ik i.v.m. de zelftest op dag 5 toch maar de Mor Chana app gedownload en het invullen ging goed tot dat ik de QR code van De Thailand Pass inbracht. Ik krijg almaar Invalid Thailand Pass information te zien. kan het zijn dat de Thailand Pass nog niet verwerkt is?Sinds Begin deze week heb ik de Thailand Pass ontvangen. Of is de Mor Chana app gaar?
   Heb ik de Mor Chana Pass eigenlijk wel nodig om het resultaat van de zelftest door te geven of zijn er andere mogelijkheden die goed zijn? Vriendelijke groet, Rijnberk.

 8. Coco zegt op

  De zelftest moet bij het test & go 1st dag pakket inbegrepen zijn. Dat is een voorwaarde voor het verkrijgen van de Thailand pass.

  • Klopt, deze reactie is 100% juist!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website