Test & Go pakket of los boeken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 maart 2022

Beste lezers,

Ik wil in de zomervakantie met mijn gezin naar Bangkok vliegen om van daar uit een rondreis te doen. Nu vraag ik me af met de Test & Go of ik een soort pakket moet kopen? Of dat ik ook “los” het SHA++ hotel kan boeken? En dit hotel kan e-mailen voor een transfer met RT-PCR test?
Ik heb het idee dat de Test & Go pakketten die ik vind, behoorlijk duur zijn.

Ook vraag ik me af hoe ik dat moet doen als ik de 9e om 6u ’s ochtends arriveer. Moet ik dan een hotel boeken voor de 8e aangezien we rechtstreeks door moeten van luchthaven naar hotel. Inchecken zal niet rond deze tijden niet mogelijk zijn. En moet ik dan 2 nachten boeken ivm 12u wachten op de uitslagen van de PCR tests? Of zijn daar dus die pakketten voor bedacht. Zodat je wel meteen een kamer tot je beschikking hebt?

Groet,

Kelly

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Test & Go pakket of los boeken?”

 1. Rob zegt op

  Hoi Kelly bij mijn weten kan je niks los boeken met het test en go programma, ben zelf net teug uit Thailand en om de Thailand pas te krijgen moet je dus of test en go, of de quarantaine weg volgen.
  Je moet voor je ook maar iets krijgt de volgende dingen uploaden: vliegticket, verzekeringsbewijs, en je geboekte sha+ hotel.
  Mijn vlucht werd veranderd ( ander nummer en 40 minuten latere aankomst toen moest ik weer opnieuw mijn
  nieuwe vliegticket uploaden naar het hotel en kreeg een nieuwe bevestiging, toen kreeg ik de Thailand pas.
  Dus als je heel vroeg aankomt staat het hotel je op te wachten op de luchthaven, dit is opzich allemaal prima geregeld.
  Fijne vakantie,
  Rob

 2. Loe zegt op

  Ik zou nog wachtten met boeken. Er gaan nu al veel verzoeken naar de regering om ook deze 1e test af te schaffen. En de zomer is nog ver weg dus het zou zo maar kunnen dat alles weer anders is. Momenteel kan men beter 4 weken voor vertrek beginnen met boeken van hotels, want sommige hotels zijn niet zo scheutig met terugbetalen.

 3. Bert Minburi zegt op

  Hoi Kelly,

  Ik zou even pas op de plaats maken.
  Je vertrekt pas over maanden.
  Zelf ga ik 5 mei a.s. richting Bangkok en ik doe nog even niets met Thailand pass.
  De TAT is aan het lobbyen binnen de regering voor volledige annulering van inreisbeperkingen.
  Zou zo maar kunnen zijn dat zelfs ik al begin mei geen Thailand pass etc meer nodig heb.
  Hou het nieuws op dit blog goed in de gaten.

  Gr.Bert

 4. Serge zegt op

  Sawasdee khap Kelly,

  Ik zou wachten met het boeken van een vlucht to eind mei alleszins want alles kan nog grondig wijzigen, hopelijk verbeteren.
  Dan zou ik rechtstreeks boeken via bv. Qatar Airways on line en mijn hotel, indien nog nodig inzake TestGo, bv. via Agoda … daar vind je ook de SHA + hotels met vervoer ..; of je kan op de website van het hotel zelf terecht. Er bestaat ook een lijst van SHA+ hotels…. Vervoer naar het hotel vanaf Suvarnabhumi is inbegrepen. Maar…. zal dat nog nodig zijn? Zal het verbeteren of weer regressief worden. De kristallenbol zal het uitmaken !
  Chockdee Khap !

 5. Johan zegt op

  Ik zou nog even wachten met het los boeken van zo’n hotel. Grote kans dat het vereiste om na aankomst in een speciaal hotel de 1ste PCR-test te doen ook gaat vervallen in de aankomende periode. Dan is het zonde geld. Een aangewezen hotel in Bangkok (of nabijheid) heb je altijd nog snel genoeg geboekt.

 6. Ton zegt op

  Beste Kelly,

  U gaat pas over circa 3-4 maanden, zou gewoon even rustig afwachten.
  Ook in Thailand wordt er nu afgeschaald m.b.t. de testen, wellicht is tegen die tijd enkel een verplichte PCR test noodzakelijk om naar Thailand te reizen (net als nu trouwens) en komt het hele Test & Go programma te vervallen,

  De Thailand pass heb je uiterlijk binnen 7 dagen binnen, dus alle tijd om rustig de ontwikkelingen af te wachten. En inderdaad doen veel hotels moeilijk bij terugbetalingen of brengen administratiekosten in rekening bij annulering, is een soort verdienmodel aan het worden lijkt het wel.
  Wij zijn nu in Thailand en zie zowel in Pattaya, Jomtien en Bangkok dat (ook grote hotels) gewoon gesloten zijn omdat er weinig toeristen zijn, wat nu open is kan straks weer dicht zijn.
  Zie dan je centjes maar weer terug te krijgen, mijn advies Kelly, boeken circa 2-3 weken voor vertrek.
  Fijne vakantie alvast.

 7. Walter de jong zegt op

  Een Gezin bestaat meest uit 4 personen en dan komt er toch meer dan 300 euro bij de totale reissom ..En dan heb ik heb over 2 kinderen Geld is erg persoonsgebonden vind ik .Een taxi van Bangkok airport naar de stad is ook 500-600 bath als je het omrekend ongeveer 14 a 15 euro een schijntje vergeleken bij onze prijzen maar toch ..Ik pak daar ook gewoon de stadsbus voor 60 bath ..Je kunt gewoon niet in andermans portomonee kijken ze3g ik dan maar

  • Ton zegt op

   Helemaal mee eens, een PCR test in Nederland kost al gauw € 80,00 per persoon.
   Met een gemiddeld gezin is dat een extra kostenpost van € 320,00.
   En afhankelijk van de bestemming is een PCR of antigeentest in Thailand ook nog noodzakelijk.
   Al met al een hoop zuur verdiende centjes waar je leukere dingen van kan doen.
   Hopende maar dat de PCR testen komen te vervallen en enkel een antigeentest nog nodig is.
   Dan blijven de kosten nog enigszins beperkt.

   • Ton zegt op

    Kleine correctie:

    ……afhankelijk van de bestemming terug reizende naar Nederland of België is een PCR test of antigeentest in Thailand ook nog noodzakelijk.
    Antigeentest kost op het vliegveld 550 bath (€ 16,50),
    Een PCR test kost circa 3000-5000 bath ( € 85,00-140,00) afhankelijk van de gewenste tijd die u wilt wachten qua uitslag, te zien op diverse websites wanneer u Googled op PCR test Bangkok.

    Ter aanvullende info voor Nederlandse reizigers.
    Voor een rechtstreekse terugvlucht met de KLM is enkel een antigeentest nodig om te reizen naar Nederland, laat u dus geen onnodige en duurdere PCR test aan praten, vliegt u met een andere maatschappij dan kan een PCR test wellicht wel nodig zijn. Kijk hiervoor dus voor vertrek op de website van de maatschappij waarmee u vliegt om nare verrassingen vlak voor vertrek te voorkomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website