Test & Go en tweede PCR-test?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 januari 2022

Beste lezers,

De tweede PCR-test bij Test en Go binnenkomst Thailand. Bij het inmiddels beëindigde Test en Go programma wordt direct bij binnenkomst een PCR-test afgenomen. Als de uitslag negatief is mag je het hotel verlaten. Maar je dient nog een tweede test te ondergaan. Mijn hotel gaf mij een briefje mee waar ik die tweede test kan laten afnemen. Allemaal in dezelfde regio.

Maar hoe gaat dat in zijn werk als je naar je huis in ander deel van het land reist? Gewoon ergens zo’n test laten afnemen of is het een gesloten circuit dus kun je het aleen bij een van de aangewezen ziekenhuizen de test laten afnemen?

Weet iemand dat?

Groet,

John

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Test & Go en tweede PCR-test?”

 1. Ronald zegt op

  Een tweede (gratis) pcr test kan alleen afgenomen worden op een aangewezen lokatie.
  In mijn geval het government hospital in Nathon op Koh Samui.
  Bij aankomst (tussen 5-7 dagen na de eerste test) moet het roze formuliertje dat bij aankomst in Thailand wordt meegegeven en een kopie paspoort, waarop het adres en telefoonnummer vermeld staan, inleveren.
  De test wordt afgenomen en 1-2 dagen later wordt de uitslag doorgebeld. Indien de uitslag positief is dan eerder. Als de tweede test na 7 dagen wordt afgenomen moet men betalen. Op Samui is dit thb1200

 2. Dennis zegt op

  https://royalvacationdmc.com/wp-content/uploads/2021/12/pcr-test-locations-in-thailand.pdf

  Lijst met ziekenhuizen in heel Thailand. In principe doet volgens mij elk staatsziekenhuis mee en ook de nodige private ziekenhuizen (maar niet allemaal natuurlijk).

 3. GeorgeB zegt op

  Ook dat is een avontuur. Op thailandblog vind je in een bericht een link naar een lijst met test-adressen, meestal ziekenhuizen. Het heeft bij ons een doorlooptijd van drie dagen gehad. Eerste dag melden bij ziekenhuis uit de lijst, daar papieren ingevuld bij halte1. Bij halte 2 geweigerd en we moesten gaan naar het ziekenhuis van het district waar we verblijven. Daar aangekomen, test unit gesloten en volgende dag om 8 uur daar. Testen begon om 10 uur, dat lukte. Volgende dag bellen voor uitslag en ook de uitslag bij ziekenhuis opgehaald op papier. Het lukt wel en het is wel fijn als iemand bij je thai spreekt. Het lukt wel, maar allerlei verrassingen in documenten en wachttijden. Succes

 4. Conrad zegt op

  Hi John, test and go gaat zo, van het vliegveld wordt je naar je hotel gebracht daar word een PCR test gedaan en de volgende ochtend weet je de uitslag. Negatief mag je weg gaan dan in 6 dagen een snel test waar ze niet naar kijken. Dan als je naar huis gaat 48 uur of korter voor vertrek weer een PCR test. Volgende dag weet je de uitslag. Kan in de buurt waar je verblijft. Veel plezier daar.

  Groetjes, Conrad.

  • john koh chang zegt op

   Dag Conrad, is niet helemaal mijn ervaring. Wat Ronald hierboven schrijft komt meer overeen met wat ik inmiddels weet. Bij vertrek uit hotel kreeg ik een papiertje waarop wat ziekenhuizen geschreven stonden . Ik kreeg van hotel te horen dat ik bij een van die ziekenhuizen een pcr test moest laten nemen. Op papiertje stonden van elk ziekenhuis de telefoonnummers. Maar enkele keren kreeg ik een thai aan de lijn die een , kennelijk vooruit geoefende engelse tekst uitsprak. Die luidde ongeveer als volgt: bel naar het ziekenhuis. Het telefoonnummer was , denk ik, de prive praktijk of het persoonlijke nummer van de arts. En de hoorn ging erop. De ziekenhuizen die op het lijstje stonden heb ik, na opzoeken van telefoonnummers gebeld. Als ze al opnemen werd na enkele keren doorverbinden gewoon afgebroken. Een ziekenhuismeldde dat ze het niet meer deden.Tenslotte vond ik, met hulp van een thaise relatie, kans om een van de ziekenhuizen uit het lijstje te bereiken. De mededeling was: u kunt komen maar het is ook vrije inloop. Dus reken op enkele uren wachten. Ik aarzel nu tussen gewoon bij een commerciele instelling een PCR test te laten nemen. Maar ik zie inmiddels dat er kennelijk lijsten zijn van deze ziekenhuizen dus dat mijn lijstje van slechts een keuze is.

 5. Marcel zegt op

  Beste John,

  Ik ben ook naar dag 1 doorgereisd, zit nu in Pai. Ik heb zelf maar een 2de pcrtest gedaan. In Pai zit ook maar 1 ziekenhuis en wisten van niets. Ik heb het idee dat er helemaal niet gecontroleerd wordt op die 2de test. Heb nog nergens wat moeten laten zien aan bewijzen.

  Gr marcel

  • john koh chang zegt op

   Marcel, dat is een interessante gedachte. Ik heb even geen eigen vervoer. Mijn auto staat op dagreis afstand.De test is daarom , zeker als het op tenslotte op grote afstand pas lukt een kostbare affaire. Na ongeveer een halve dag van kastje naar de muur gestuurd te zijn kwam bij mij de gedachte op om het of gewoon niet te doen of een pcr test te nemen waar ik voor betaal. Heb inmiddels al vele keren een PCR test laten doen en weet nu wel waar ik makkelijk terecht kan. Zeker als je bij het boeken vertelt dat je het regelmatig nodig hebt. Het gewoon niet doen is de makkelijkste weg. Is in Thailand soms een niet ongebruikelijke mogelijkheid .Denk aan allerlei meldingen die je straffeloos kunt negeren.

 6. Jos zegt op

  Bij de boeking van het hotel moet je ook aangeven waar je na de negatieve PCR test naar toe gaat. Ik neem aan dat dan ook daar de tweede test wordt afgenomen.

 7. john koh chang zegt op

  Jos, klopt met wat je zegt. Ik kreeg bij vertrek na eerste pcr test een lijstje van ziekenhuizen in de buurt van mijn woonplaats ( reistijd van minsten 50 minuten) maar lees even hoe ik daarmee toch niet rond kwam.

 8. Geert zegt op

  In Hua Hin is het perfect geregeld. Na aankomst in Bangkok de Pcr test in het hotel. Negatief dus de volgende dag naar Hua Hin. Op internet gegoogeld. Elk universiteitsziekenhuis en staatsziekenhuis neemt de gratis test af. Sommige prive ziekenhuizen/klinieken ook. In Prachouapkirikan doet er geen een mee. Op dag 5 naar het Hua Hin Hospital gereden. Er staat een grote tent direct voor de ingang met duidelijke vermelding test en go met 6/7 medewerkers. Formuliertje invullen, een en ander wordt een paar keer gecontroleerd. Vervolgens test. Binnen een kwartiertje was alles geregeld. De volgende dag konden we de uitslag ophalen. Je krijgt een gestempelde en getekende verklaring. Dit was binnen een paar minuten geregeld.

  Wat verwarrend kan zijn is dat veel ziekenhuizen commercieel zijn. Zo doet het Bangkok hospital en het San paulo hospital niet mee. Ze nemen wel betaalde tests af die trouwens absurd duur zijn. Moraal van het verhaal gewoon naar een staatsziekenhuis gaan (even googelen en je bent er zo achter)

 9. rene zegt op

  De 2e test gedaan op een lokatie die ik uit de lijst gekozen had.
  Roze papiertje ingeleverd en de volgende dag de papieren verklaring opgehaald en later in de Mrochana app de uitslag ingevuld en de verklaring geupload.

 10. Johan zegt op

  Wij zijn op 10 januari het land binnen gekomen. Pcr test afgenomen en dag later de uitslag. We kregen alleen twee zelftesten in de hand geduwd van de afnemer van de eerste pcr test. Verder geen briefjes of iets dergelijks. Wij doen gewoon de zelftesten op dag 7 en verder geen ingewikkelde PCR test meer. Ik vermoed dat niemand er naar kijkt of controleert. Voor de terugweg naar NL doen we een sneltest op de luchthaven.

 11. rene zegt op

  Beste Johan,

  Op de luchthaven heb je een papier moeten invullen en heb je getekend voor de eerste en tweede test en wat andere zaken.
  De roze doorslag heb je ontvangen als het goed is.
  Het hotelpersoneel is niet op de hoogte van de gewijzigde regels


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website