Terugreis naar België met Emirates via Dubai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 februari 2022

Beste lezers,

Naargelang de geraadpleegde bronnen in verband met mijn terugreis naar België met Emirates via Dubai op 11/02, is er soms onduidelijkheid betreffende de voor te leggen documenten/certificaten/bewijzen etc bij inchecken/boarding en transit. Iemand onlangs ervaring?

PS: ik ben Belg, woon in BE en 3x gevaccineerd en kwam in Thailand met een Thailand Pass en 1 nacht quarantaine na PCR-test (die negatief was).

Alle hulp welkom!

Groet,

Michel

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Terugreis naar België met Emirates via Dubai?”

 1. John Chiang Rai zegt op

  Waarom niet even de Hotline bellen van Emirates in Bangkok? (Kijk even op de onderstaande link)
  https://www.emirates.com/english/help/offices/bkk/bangkok/

 2. Wilfried zegt op

  Beste Michel ik ben juist terug met emirrates TOP in bangkok voor vertrek niks moeten tonen .enkel paspoort .in dubai hetzelfde .zonder problemen .toegekomen in belgie daar begint miserie onmiddelijk test waar men normaal niet verplicht is ..maar slaap op je beide oren emirates is top en reis enkel met hen. Geen vertragingen top service .

 3. Wim zegt op

  Dag Michel,

  Ik ben in oktober-november geweest en keer morgen opnieuw terug naar Thailand met Emirates.
  Om terug te keren naar Belgie hoef je enkel ONLINE het PLF formulier in te vullen. Dat kan je nu reeds doen. Je hoeft niet te wachten tot de dag voor vertrek.
  Thailand is nog steeds een ‘rode’ zone buiten Europa dus je zal een PCR code ontvangen en bij aankomst een betalende Covid test (55 euro) laten uitvoeren. Dit kan je doen net buiten de luchthaven in Zaventem of een testcentrum naar keuze. Tot je resultaat gekend is moet je thuis in isolatie blijven.

  Je hoeft bij boarding geen documenten voor te leggen maar het kan zijn dat ze vragen naar je PLF.

  Hier link PLF : https://travel.info-coronavirus.be/nl
  Opgelet je Belgisch of Thais gsm nummer moet bereikbaar zijn want je ontvangt een code om verder te kunnen in het formulier.

  Voor Dubai hoef je voor transit niet te beschikken over een negatieve test. Check 48u voor vertrek wel even de website van Emirates voor eventuele veranderingen.

  Geniet nog van je vakantie.

 4. Briers danny zegt op

  Opgelet
  Wij hadden ons laten Op draaien dat we pcr test moesten doen voor vertrek. Toen positief getest en opgesloten voor 10 dagen extra overtime 3500 bath plus verplicht visumverlenging. Ticket kwijt
  Alles samen 2000 euro kwijt en dan vertrokken en ze zeiden aan de Bali dat we geen test verplicht waren voor belgië ook niet bij transit in dubai
  Dus niet testen voor vertrek

 5. polle zegt op

  Michel,

  Ik ben op 23 november 2021 teruggekomen met de vlucht Phuket-Dubai-Brussel van Emirates. Ben Thailand binnengekomen met de Phuket Sandbox.
  Zoals Emirates vermeld passen zij de regels van het bestemmingsland toe. Er werd enkel de vluchtdocumenten en de vaccinatie certificaten nagekeken. Een PCR test voor de terugvlucht is niet nodig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website