Lezersvraag: Teleurgesteld in de plaats Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 augustus 2017

Beste lezers,

Ik was vreselijk teleurgesteld in de plaats Chiang Mai. De enorme drukte herrie en het chaotische verkeer. De tempels, vooral in de oude stad, liggen er een beetje verloren bij. Vergeten en verlaten.

Weinig sfeervol en zou er nooit naar teruggaan.

Toch zijn er blijkbaar buitenlanders die er graag wonen.

Waarom eigenlijk? Kan iemand mij dat uitleggen?

Groet,

Jo


» Laat een reactie achter


22 reacties op “Lezersvraag: Teleurgesteld in de plaats Chiang Mai”

 1. Jan R zegt op

  Dat het druk kan zijn in Chiang Mai is logisch: het is de 2e stad van Thailand.
  Ikzelf vind Chiang Mai een heel lief “stadje” en ben er vaak geweest en dat meestal voor een maand (lang).
  Waarschijnlijk (Jo) ben je op de verkeerde plaatsen blijven hangen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. harry zegt op

  Om te beginnen is Chiang Mai ook niet echt mijn favoriete plaats.Maar anderen vinden het prachtig.De een heeft een voorkeur voor een bepaald automerk, de ander moet er niks van hebben.De een woont graag in de stad, de ander woont liever op het platteland in de Isaan en ga zo maar door.Zelf zou ik er voor geen goud willen wonen.Wat ik eigenlijk wil zeggen , is iemands voorkeur wel uit te leggen? En is dit eigenlijk zo belangrijk?Ieder zijn meug toch, leven en laten leven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
  • Joop zegt op

   1. “..is iemands voorkeur wel uit te leggen? “.

   Waarom niet. Dat gebeurt dagelijks door miljoenen mensen op de wereld. Al eeuwenlang.

   2. ” En is dat wel zo belangrijk? ”

   Dat is helemaal niet aan de orde.
   De vraag was gewoon of iemand kan vertellen waarom hij of zij graag in Chang Mai woont.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. boonma somchan zegt op

  Het is overwegend een bergklimaat in Lanna, het ka chao klinkt prettiger ,dames hebben een lichtere huidskleur

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Nest zegt op

  Ik woon 13 jaar in Chiangmai (Hangdong area) en vind het nog altijd een geweldige plaats om te wonen..
  Omringd door bergen,je kan prachtige uitstappen maken met auto of motor,goede scholen,ziekenhuizen,restaurants,veel goede muziek overal,een Int. luchthaven vanwaar je gemakkelijk naar overal kan vliegen,een aangenaam klimaat,(nov tot feb. zijn top)…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
  • Jan zegt op

   Ik ook Nest, heb mijn condo in Pattaya maar heb er al 2 jaar niet meer geweest. Ik hou van CM en woon in Saraphi/ Don Kaeo tijdens mijn verlof (Nov – Jan).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. RuudRdm zegt op

  Beste Jo, dat je teleurgesteld bent ligt niet aan Chiangmai, maar aan je eigen verwachtingen. Of je had die veel te hoog ingezet, of je was niet in staat die bij te stellen. Maar hoe het ook zij: je hebt er niet gevonden wat je zocht. Ik vind het juist fijn dat tempels er wat vergeten en verlaten bij staan/liggen. Dat geeft juist meer cachet aan het historisch nostalgisch en mystieke gevoel die deze kloosters oproepen. Daarbij is Chiangmai een backpackersstad, en is het bezig steeds meer andere Aziatische/Chinese toeristen naar zich toe te halen. Maar je kunt er nog immer heerlijk ronddwalen, in de omgeving rondrijden en genieten van de bergen rondom. Verder kent Chiangmai een aantal malls, is de gezondheidszorg goed geregeld, de infrastructuur voldoet, het weer is prima, en kent het tevens een aantal duistere kanten, en in het voorjaar een aantal weken met jammerlijke luchtvervuiling. Ik heb er 4 jaar gewoond, en waardeerde het boven Korat (vroegere woonplaats van mijn vrouw), en meer dan Bangkok, (voldoende voor een week als je dan toch eens de ambassade nodig hebt). Maar blijft wat ook @haary opmerkt: ieder zijn meug!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. wim wuite zegt op

  Ik woon 9 jaar in Maerim dat is ongeveer 20km van Ciangmai vandaan en prachtig om te wonen .
  Als je zin hebt om een keer naar de stad te gaan is dat 20min op de brommer en heb je alles bij de hand,
  Heb je zin om eens lekker naar de muziek te gaan (BB BAR) of gewoon even rustig rondwandelen kan altijd.
  Maar in welke tijd was je hier en kwam je alleen voor de stad.
  Rondom Chiangmai is zo veel moois te zien ,maar veel vakantiegangers hebben daar de tijd niet voor,
  Als je van natuur houd is dit een prachtige omgeving om te wonen.
  Groetjes Wim

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • john zegt op

   Mae Rim is voor mij ook de place to be een heerlijke plaats om er ze zijn..dichtbij de bergen met goede mogelijkheden om er lekker tussenuit te gaan…genoeg bezienswaardigheden dichtbij en zoals je al opmerkte dichtbij Chiang Mai city waar ook veel te doen is..en ja..het is er soms erg druk met verkeer..vooral in de weekenden wanneer een heleboel mensen naar de city gaan maar welke grote stad heeft dat niet?
   Dit nemen we maar voor lief ..ik vermaak me er prima vooral door de mooie omgeving..genieten..elke keer weer als ik er ben..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. henry zegt op

  Wel even opmerknj dat Chianng Mai helemaal niet de 2e grootste stad is van Thailand ,maar de 6e grootste naar inwoners aantal

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Danzig zegt op

   Precies. De tweede stad van Thailand is Nonthaburi en de derde Pak Kret. Goed om dat misverstand uit de wereld te helpen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. Leo Th. zegt op

  Chiang Mai wordt aan toeristen verkocht als een stad die je niet mag missen. Ben er diverse malen geweest en, hoewel de 2e stad van Thailand, is het naar mijn mening zeker niet vergelijkbaar met Bangkok. Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Smaken verschillen natuurlijk maar de stad zelf heeft mij, in tegenstelling tot de omgeving, nooit kunnen bekoren. Net als Jo vind ik het er vrij sfeerloos. De argumenten van Nest om je er blijvend te vestigen kan ik mij echter ook indenken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 9. Fransamsterdam zegt op

  Of het nu wel of niet de tweede stad van Thailand is, ligt eraan hoe je telt. Tel je alleen binnen de officiële gemeentegrenzen dan is het aantal inwoners slechts 150.000. Inclusief de agglomeratie is het bijna een miljoen. Net zoals Parijs officieel slechts 1.2 miljoen inwoners heeft. Op bijgaand kaartje is duidelijk dat Chiang Mai en omgeving in het Noordwesten het enige ‘lichtpuntje’ is, waar je alle voorzieningen en gemakken mag verwachten. Dat vinden mensen belangrijk.
  Het klimaat is ook prettiger dan elders, en uit omgeving zie ik de meest idyllische plaatjes langskomen op Facebook. Daarbij vergeleken lijkt Bangkok/Pattaya niet meer dan een in verval rakend industrieterrein, en dat is het eigenlijk ook.
  De pyramiden in Egypte liggen er ook al een tijdje redelijk desolaat bij, maar blijven toch indrukwekkend.
  Wellicht dat je juist langere tijd in Chiang Mai moet verblijven/wonen om je je er thuis te gaan voelen en de verborgen juwelen te vinden.
  .
  https://goo.gl/photos/KVfUherXAWuSUfJp8

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Slagerij van Kampen zegt op

   Daar zegt u wat: Bangkok en Pattaya vergelijken met een in verval rakend industrieterrein. Helaas doet vrijwel elke royaal bewoonde locatie in Thailand me daar frequent aan denken. De ondanks de Thais nog intact gebleven natuur maakt het voor mij toch nog de moeite waard. Inderdaad is de omgeving van Chiang Mai is de moeite waard. De omgeving!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • henry zegt op

    Zulke opmerkingen kunnen alleen gemaakt worden die Bangkok niet kennen. Want hoe ongeloofwaardig het ook moge klinken,is Bangkok nog een stad met erg veel groen en verschillende grote aangename parken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 10. fobian taams zegt op

  Het is juist een hele rustige stad.Alleen wat verkeer tijdens de ochtend en avondspits.Ik ben er misschien 20 keer geweest.Het is echt mijn plek.Aan de Ping rivier met de prachtige WAt Chai Mongkul tempel.Het heerlijke Chinatown,Wororot market.De superleuke barretjes langs Ping river,op de nachtmarkt e.o. en in de oude stad.Verder een prachtig beschermde tempelstad en vele superleuke markten:Zaterdagmarkt,zondagmarkt in old town,de nachtmarkt.Ik vind het juist een complete rustige stad.Ja,het is niet het saaie de Veluwe,daar is niets te beleven.Ook is het goede uitvalsbasis naar Pai en Mae Hong Son.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 11. Herbert zegt op

  Mag me graag aansluiten bij de mensen (5400) Nederlanders die er al wonen ben over 3 weken eindelijk zover dat ik er kan gaan wonen. De stad is voorzien van alles faciliteiten en ik heb heel veel over de wereld gereisd en heb mijn draai in Chiangmai gevonden. Ben er al vaak als toerist geweest en als je verder kijkt dan je neus lang is dan is er meer dan genoeg te doen en te beleven. Ga eens van de gebaande wegen af en niet alleen doen wat iedere toerist doet dan leer je de stad pas kennen en dat lukt niet in een paar dagen. Zal er met plezier gaan wonen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 12. meeeens zegt op

  Ben er niet woonacthig, maar mocht het altijd graag bezoeken in mijn jaarlijkse Thailand-verblijf. Maar de laatste keer viel het me net als vragensteller enorm tegen, zo erg dat het voor mij niet meer hoeft. Verkeer was altijd al Thais erg, maar die hordes chinezen, het verdwijnen van vele vanouds bekende en geliefde plekjes (jawel, ik weet het, de Thaise economie ontwikkelt zich erg snel en vaak onverwacht), maar vooral het steeds verder verdwijnen van de rustige, kalme, flegmatieke en symphatieke noordelijke levenswijze.
  De antwoordende vaste woners daar wonen dus vrijwel allen behoorlijk ver van dat centrum in rustige buitenwijk/dorpen, waar ik vermoed de ontwikkeling niet zo hard gaat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. peter zegt op

  Vond het ook niet zo bijzonder.
  Ok is er van alles, dat is makkelijk, maar zou er niet willen wonen. Was het eerst van plan en heb mijn licht opgestoken aldaar.
  ZIe dat mensen regeren buiten CM, zoals Hangdong en andere streken. Ja daar lijkt het me wel wat, dichter bij natuur. Maar CM zelf? nope. Of je moet houden van het klieken met andere Nederlanders in verenigingsverband.
  Leuk om een keer bij Sizlers of burgerking te eten, maar goed om dat nu elke dag te doen?
  Klimaat natuurlijk is wel positief, maar kan je veel beter buiten CM beleven, denk ik.
  Tegenvaller is zeker ook de jaarlijkse, maandenlange verbrandingen, welke grote hoeveelheden smog creëren. Tracht men van farang zijde wel verandering in te brengen.
  Klimaat zal bij velen een rol spelen, denk ik, en vandaar uit maar het beste maken van de rest.
  Vandaar denk ik dan ook de verenigingen. Het is maar net waar de farang is neer gestreken en het leven zich op heeft aangepast, had net zo goed Lamphun of Lamphang kunnen zijn of wellicht volgt dit nog.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Nest zegt op

   Er Zijn heel veel goede restaurants.. Buregerking een restaurant ?,, laat me niet lachen….We hebben hier fantastische Thai,Japan,Frans,India,Myanmar..restaurants, maar die zijn niet In De Shoppingmalls

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 14. Fokke Eimers zegt op

  Wij, een gezin met 3 jonge kinderen zijn net terug van een verblijf van ruim 3 weken Chiang Mai.
  De afgelopen 10 jaar zijn wij steeds naar Cha-am in ons vaste hotel Methavalai geweest. een juweeltje.
  Maar het was tijd voor wat anders
  Vanaf de eerste dag hebben wij ons enorm vermaakt in en vooral rondom Chiang Mai.
  Wat een prachtige natuur. wat een lieve mensen, Leuke markten, spontane RED taxi drivers.
  Laat je dus niet verlijden om niet te gaan.
  Wij gaan volgend jaar weer!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 15. Ruud zegt op

  als je naar Chiang Mai kwam als toerist en je gading hier niet hebt gevonden, is spijtig want er is zo veel te doen in en om Chiang Mai…misschien was je slecht voorbereid er zijn pakweg 700 tempels in Chiang Mai en sommige behoren tot de mooiste van Thailand. En dan de natuur en pittoreske bergdorpjes rond Chiang Mai zijn ook zeker een bezoekje waard…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website