Lezersvraag: Tegellijm om tegels over bestaande te plakken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 maart 2018

Beste lezers,

Ik heb een jaar geleden een bestaand huis gekocht en wil nu een en ander aanpassen aan onze wensen. Het huis is gebouwd zeg maar jaren 80 qua kleur, alles overwegend donker bruin. Nu wil ik de badkamer aan pakken en de donker bruine tegels vervangen voor tegels met een meer lichtere tint.

Nu mijn vraag; bestaat er een tegellijm in Thailand die ik kan gebruiken om tegels op de bestaande tegels te plakken? In nederland bestaat zulke lijm maar in Thailand heb ik dat niet echt kunnen vinden bij Global of bijvoorbeeld Watsadu. Ook naar herhaald vragen blijven ze lief tegen me glimlachen, maar qua informatie kom ik niet veel verder. U begrijpt dat ik niet de tegels uit de hele badkamer wil weg jekkeren maar tegels over tegels plakken.

Wie kan mij informatie verschaffen. tussen haakjes ik ben een redelijke doe het zelfver.

Groet,

Kees


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Tegellijm om tegels over bestaande te plakken”

 1. jay zegt op

  doe home de duurste lijm van weber ca 650 bath per zak

 2. Alex zegt op

  Silicone lijm! Heb ik ook laten doen in de keuken. Prima gelukt!
  Ik denk grote doe het zelf zaken zoals Home Work of Home Pro etc.

 3. l.lagemaat zegt op

  In Big C extra aan de Pattaya Klang is op de eerste etage een Home Pro.

  Daar is te koop: new CERAMIC (dond) tegellijm.Witte plastic bus met brede zilverkleurige band om de bus met groene opdruk.Het is een pasta.
  Aan de zijkant in o.a.in het Engels gebruiksaanwijzing. Per kg. 180 baht, maar grotere bussen beschikbaar.

  Het spreekt vanzelf dat de ondergrond goed vetvrij gemaakt moet worden, eventueel opruwen voor een betere hechting.

  Succes!

 4. John Chiang rai zegt op

  Ik denk inderdaad dat je bij de meeste bouwmarkten een vriendelijk lachen, en ja knikken zult krijgen.
  De meeste medewerkers zijn vaak jongere ongeschoolde werknemers,en denken hoogsten aan omzet, en eventuele provisie,terwijl ze van de werkelijke materie weinig verstand hebben.
  Je zou voor je zelf een kleine test kunnen doorvoeren met een lijm,of de oude betegeling zodanig opruwen dat er een betere hechting ontstaat.
  Kan mij voorstellen dat het wegbreken van de oude tegels,en het nieuw pleisteren van de muur nog de onplezierigste variant zal zijn.
  Maar misschien is er wel een lezer die werkelijk ervaring heeft met een bepaald merk tegellijm.

 5. Adri zegt op

  Hallo Kees,

  Het bestaat in Thailand. Ik heb t zelf ook gedaan n paar jaar geleden. En als ik me niet vergis, kan je gewone tegelijk daarvoor gebruiken. Tenminste ik heb gewone lijm gekocht…. en de tegels zitten nog steeds muurvast.

  Succes

  Adri

 6. Henk zegt op

  Kees :: Altijd vreemd die verkopers in Thaise winkels .Meestal weten ze ook knap weinig van de producten en lachen jou inderdaad toe en wuiven je af met de mededeling :: JA NO HEP . ..Het gekke in dit geval is dat ze juist bij Global een heel arsenaal aan goede Weberproducten hebben en dus inderdaad ook lijm voor tegels op bestaande tegels te lijmen.Dat de oude tegels vetvrij en schoon moeten zijn zal je beslist zelf ook wel weten .Succes verder met de zoektocht en hierbij een link naar de Weberproducten . https://www.weberthai.com/tilefixing//problemsandsolutions/tilingontoexistingtile.html

 7. Wiliam zegt op

  Hallo Kees, voor de perfecte tegellijm kun je Crocodile Gold kopen, de gold versie is speciaal ontwikkeld voor tegel over tegel te lijmen, Crocodile cement is een amerikaans product en overal in Thailand te koop, in diverse soorten rood – grijs etc , maar in jouw geval moet je Crocodile Gold nemen, groet william.
  Ps ( ik spreek uit eigen ervaring ).

 8. Henk zegt op

  Sorry er is ook een Engelse versie ,en de lijm kost bij Global geen 650 maar 352 Baht per zak van 20 kilo .De tegelzetter die deze lijm bij ons al jaren gebruikt mengt het ook nog 50/50 met goede cement en alles zit supervast en waterdicht .
  https://www.weberthai.com/en/tile-adhesives/help-and-advice/problem-and-solution/tiling-onto-existing-tile.html

 9. kritikus zegt op

  Ja die is er bij Home Pro, Kosten Baht 675 of zo per 20 kgs. Ik meen gezien te hebben (ik had het niet nodig) dat er “Tiles on Tiles” op stond naast het overwegende Thai. Suc6

 10. Albert zegt op

  Ja die heb ik wel eens gekocht bij de Home Pro.
  Het zijn plastic emmertjes met kant en klare lijm.

 11. Lunghan zegt op

  Crocodile Gold . is inderdaad het beste product , heb het jaren geleden gebruikt voor hetzelfde doel, perfect .
  Na 5-6 jaar alles nog op z’n plaats.

 12. Leen zegt op

  Hallo Kees, gewoon tegellijm of bouwlijm nemen, de oude tegels ligt opruwen (1 of 2 krassen in het glazuur brengen) voor strijken met tegellijm met een flexspan.voor de hechting,de volgende dag met een lijmkam plakken.

  success groet Leen

 13. Ruud zegt op

  Neem de duurste flex tegellijm van Weber . Smeer de oude tegels in met een dun laagje lijm. ( vertinnen heet dat ).
  Laat het drogen, en lijm de tegels op vloer en wand.
  Wel de oude tegels goed schoonmaken met water en een goede scheut ammoniak.

 14. Jasper zegt op

  Mischien ten overvloede: let op dat de nieuwe tegels bij nat worden niet superglad en slipperig zijn! Ik ben hier in badkamers in hotels geweest waar je zowat kon schaatsen, en reeds enkele keren met natte voeten onderuit gegaan. Bij navraag: het zijn wandtegels, en die zijn goedkoper dan vloertegels!!

 15. tonymarony zegt op

  Hallo Kees even een berichtje uit Pranburi je kan het beste de tegels afnemen met water met een flinke scheut ammoniak en dan gewoon 1 maal met PRIMER in smeren en dan de nieuwe er overheen plakken.
  de primer met een roller op brengen is het makkelijkste .vallen er nooit meer af of je moet het huis slopen.5555. mazzel.

 16. tonymarony zegt op

  even ter aanvulling kees de tegels wel met de tegellijm aanbrengen op de primer.

 17. lung kees zegt op

  hartelijk bedankt voor Jullie reacties . het heeft me zeker op de goede weg gezet en gaan nu vol vertrouwen mn badkamer renoveren.
  bedankt en groeten van kees en phon


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website