Beste lezers,

Ik ben weer na 2 jaar terug in Thailand. Direct na aankomst op Suvarnabhumi airport naar de 1e etage gegaan om een meter taxi te boeken voor Baht 50. Daar moesten we Baht 700 betalen om naar het appartement nabij MBK in Bangkok vervoerd te worden. Hiervoor betaalden wij voorheen Baht 250 inclusief tol en fooi.

Heel veel taxichauffeurs en dames aan een schrijftafeltje, maar niemand die bereid was om de meter van de taxi te gebruiken. Teleurgesteld dan toch maar naar de 4e etage, waar instappen oogluikend (?) wordt toegestaan door de heen en weer rijden agenten.

Tot 4 maal toe geprobeerd een taxi meter te krijgen. Driemaal Baht 700 en 1x Baht 500. Ik heb uiteindelijk maar een beschikbare limousine besteld voor Baht 950 inclusief tol. Veel betere wagens, koffers worden naar de limousine gebracht en de chauffeur wist waar we naar toe moesten, wat bij sommige taxichauffeurs ook een probleem is, zodat ik ze mag vertellen hoe ze moeten rijden.

Mijn vraag is: Is de taxi meter vanaf de luchthaven officieel afgeschaft? Of ontbreekt elke toezicht?

Groet,

Peter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Waarom willen de taxichauffeurs op Suvarnabhumi airport niet op de meter rijden?”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Raar.
  Nog nooit problemen gehad met het opzetten van de meter vanuit de luchthaven.

 2. cor verhoef zegt op

  Ik heb ook nooit problemen en ik heb de afgelopen jaren toch al heel wat mensen afgehaald. Nooit een centje pijn.

 3. Gerrie Q8 zegt op

  Ook voor mij volledig nieuw en heb er al gebruik van gemaakt over de laatste 10 jaar! Zit er een addertje onder het gras misschien?

 4. Khun Peter zegt op

  Er zijn altijd individuele taxichauffeurs die het proberen. Heb het zelf in mei dit jaar ook meegemaakt. Dat het nu op grotere schaal gebeurt kan wellicht te maken hebben met de demonstraties in Bangkok? Hierdoor waren er een tijdje minder taxi’s beschikbaar op de luchthaven.
  Overigens verbaasd het mij niet. Het is al jaren een kat en muis spel. Als er veel klachten komen dan volgen er strenge maatregelen, maar verloop van tijd ebt dat effect weg en begint het weer van voren af aan.
  Van de 10 ritjes die ik maak proberen ze zeker 4 keer je te tillen. Maar goed, dat is slechts mijn ervaring.

 5. rudy van goethem zegt op

  Hallo..

  @ Peter.

  Ik heb juist dezelfde ervaring. Ik logeer op Sukhumvit road, en heb de laatste drie dagen verschillende taxi’s genomen. Geen enkele chauffeur wou de meter aanleggen. Uitgestapt, en een andere genomen, zelfde verhaal.
  Uiteindelijk over de prijs beginnen discusieren… wat bij mij hielp was tegen de chauffeur zeggen: de heenreis was 100 bath bij je collega, en nu vraag jij 150 bath voor de terugreis… en dat hielp.

  Vriendelijke groet.

  Rudy.

 6. Cornelis zegt op

  Tot op heden ook altijd op de officiële ‘public taxi’ instapplaats taxis gehad die de meter inschakelden………….

 7. HansNL zegt op

  In Khon Kaen, en ja ik weet het dat KK niet Bangkok is, zie je ook meer en meer de wens van de chauffeurs om de meter niet aan te willen zetten.

  De meest geliefde plaatsen in Khon Kaen zijn het station en de luchthaven.
  Mijn oplossing?
  Ik vraag aan de eerste taxi of de meter aan gaat, is het antwoord negatief vraag ik niet verder.
  Bel dan gewoon de taxicentrale, dan moet de meter wel aan opmdat de centrale opdracht geeft.
  Het leukste is dat dan zo af en toe een taxi uit de rij voor komt rijden, of een taxi van de “army” centrale, die ik altijd bel, voor komt rijden.
  Je hoort het knarssetanden luid en duidelijk.

  De reden voor het niet op de meter willen rijden?
  Mag ik het stelen van de baas noemen?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ HansNL Nee, u mag het niet stelen van de baas noemen, want de chauffeurs zijn eigen rijder en huren de taxi op dagbasis. De reden kan zijn dat de chauffeur verwacht geen retourritje te kunnen krijgen. Dat hangt dus van de bestemming af. Of hij wil gewoon meer vangen; dat kan ook.

   • BA zegt op

    Weet niet of dat altijd zo is Dick?

    10 dagen terug had ik een taxi van het vliegveld naar Khao San road, beetje vast gestaan in de middagspits etc, totaal 560 baht inc tol enz.

    Op de 8e een taxi terug naar het vliegveld van dezelfde plaats en die vroeg 500 zonder meter. Geen punt van gemaakt, aangezien die met de meter duurder was.

    Dan zou er dus of aan de meter van die eerste geklooid zijn of die 2e had een normaal bedrag maar wilde het gewoon zelf houden of iets dergelijks. Of normaal ben je op de zondag sneller en is het net wat onder de 500 baht en wilde hij de rest zelf who knows.

    Ik heb verder weinig weet van taxi prijzen in BKK, die eerste zette zonder vragen de meter aan dus ik geloofde het wel.

 8. Marc De Gusseme zegt op

  Goede raad : Ga buiten langs de vertrekhal en neem een taxi die juist andere personen heeft afgezet.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Marc De Gusseme Zie mijn antwoord aan Adrie Broek.

  • Peter zegt op

   Dat hebben we dus gedaan op de 4e etage. gewoon gewacht tot er een taxi aankwam,passagiers uitgestapt waren en wij in wilden stappen als de meter aangezet zou worden. Antwoord Baht 700 of Bath 500

   • Peter zegt op

    Nee hoor, het was op 14 december en we konden met enige moeite door dr draaihekken

 9. Adrie Broek zegt op

  Wij komen net uit Thailand en wij lopen altijd van de aankomsthal naar boven naar de vertrekhal, daar nemen we een taxi die net mensen gebracht heeft en die rijden altijd op de meter, nooit geen probleem gehad.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Adrie Broek Aan deze sluiproute is een einde gemaakt. Er staan nu tourniquets. Alle passagiers dienen een taxi bij de officiële standplaats te nemen. Persoonlijk heb ik nog nooit meegemaakt dat de chauffeur de meter niet aan zette. Anderen is dat wel overkomen. Mijn advies: een klacht indienen. Hoe meer klachten worden ingediend, hoe waarschijnlijker de kans dat er opgetreden gaat worden.

 10. Jacqueline zegt op

  Nog nooit problemen gehad; als je aankomt ga je naar de taxibooth , je zegt gewoon je bestemming, ze schrijven een bonnetje ( geen woekerprijs) en klaar is kees ; bij aankomst betaal je het bedrag vermeld
  op het bonnetje ;
  Van de luchhaven naar Bangpli Yai , een half uur rijden, betaal ik 200 THB.
  Ook als ik van Victory monument naar de lucthaven wil betaal ik ook ongeveer die prijs ; druk er wel op dat
  ze de meter aanzetten; als je het in het Thais kan zeggen, heb je misschien meer geluk !
  succes
  Jacqueline

 11. Wallie zegt op

  De chauffeurs huren de taxi’s van een taxicentrale per dag en dat is best prijzig. Om rendement te behalen zetten ze de meter niet aan. Meestal is mijn (Thaise) vrouw en geen problemen, voor die keren dat ik alleen ga en ze proberen te sjoemelen heb ik een in het Thais opgesteld briefje bij. Wat er precies staat weet ik niet maar het helpt razend snel!

 12. Lung John zegt op

  Hallo,

  Het beste wat je kunt doen is als je een thaise schoonfamilie hebt af spreken dat ze je komen halen naar de luchthaven. Taxi bedrijven zijn zo corrupt als maar iets, en dat heeft in totaal niets te maken met meters. Ze willen de meters niet gebruik omdat ze anders het geld niet verdienen. Dit heb ik ook al eens meegemaakt in 2006. en sindsdien haalt de familie ons af aan de luchthaven.

 13. Ingrid zegt op

  Normaal namen wij altijd een taxi bij de aankomsthallen voor een schappelijke prijs. Echter daar stonden nu (eind november) draaihekjes en bewaking en iedereen werd teruggestuurd.
  Dus verplicht langs de taxidesk en idd geen meter aan in de taxi…..
  Als dit zo blijft gaan wij voortaan wel met de BTS…

  • Rob V. zegt op

   Dat is blijkbaar nieuw (al was het altijd al verboden om een taxi te nemen vanaf Departures op de bovenste verdieping, staat een boete op voor de chauffeur):

   “Airport director Rawewan Netrakavesna said turnstiles have been put in place since Nov 1 to block inbound air passengers from catching taxis on the departures floor. The measure is aimed at relieving (…)
   Bron: Bangkok Post 22 november. http://www.bangkokpost.com/news/local/381081/aot-tightens-airport-taxi-rules

   Als het inderdaad permanent is dan is dat iets ok te onthouden voor de redactie zodra er weer eens een blog (herplaatsing) komt over de taxi’s op de luchthaven. Zelf nog nooit problemen gehad met de taxi maar vaak ben ik samen met een Thai. Kom grofweg rond de 200-240 baht voor een rit tussen vliegveld en centrum via de tolweg. Maar de details hierover zijn terug te vinden in eerdere blogs hier op TB over taxi’s. Ik ga er dan ook vanuit dat de 400-700 baht prijzen iets tijdelijks zijn dat sommige chauffeurs vragen ivm de demonstraties. Deels omdat het lastiger klanten oppikken is in Krungthep en deels puur misbruik.

   • Dick van der Lugt zegt op

    @ Rob V Voor trouwe lezers van Nieuws uit Thailand kan de plaatsing van tourniquets geen verrassing zijn, want dat heb ik op 22 november gemeld.

    • Rob V. zegt op

     Bedankt Dick, nu je het zegt herinner ik het me weer maar ik was het eigenlijk alweer vergeten… Je plaatst ook zoveel nieuws -dat ik trouw lees bij het ontbijt- dat niet alles blijft hangen. Herhaling helpt dan. Ik zal het nu niet meer vergeten. 🙂

   • anton zegt op

    Weet iemand ook misschien of ik op die manier ook met taxi naar korat (Nakhon Ratchasima) kan gaan?
    Het kan zijn dat mijn thaise vriendin mij niet kan ophalen.

    • Adrie Broek zegt op

     Kun je dan niet beter met de taxi naar Ekkamai Bus Terminal gaan en van daaruit met de bus?
     Lijkt me een stuk goedkoper.

 14. Harrie zegt op

  Twee weken geleden aan gekomen, een etage na beneden, daar staan de taxichauffeurs in de rij, bij de Bali de bestemming gezegd, je krijgt een bonnetje, instappen en rijden op de meter, we doen dat al tien jaar, twee keer per jaar, nooit problemen gehad

 15. Luc zegt op

  Ik denk niet dat hij afgeschaft is, maar eerder het uitmelken van toeristen betreft. Een tip misschien, als je hotel vlakbij het MBK shopping centrum ligt dan kan je dit vrij gemakkelijk en snel bereiken via de skytrein. Zal je uiteindelijk ook minder kosten. Je kan kiezn tussen de gewone BTS of de express verbinding. Bij dit laatste betaal je 90 bath per persoon en is op iets minder dan 20 min in Phaya Thai, de eindhalte van de verbinding tss de luchthaven en BKK centrum. Daar stap je over op de lijn richting bearing, bij Siam moet je een laatste maal een korte overstap nemen op de Silomlijn richting National stadium waarvan dit de eindhalte is en MBK NAAST DE HALTE LIGT. En mocht je van plan zijn om je veelnte verplaatsen binnen het centrum, koop meteen een abonnement voor de skytrein, zal je veel moeite en geld uitsparen en je kan ermee naar veel interessante plaatsen rijden, maar natuurlijk ook niet alles.

 16. rebell zegt op

  Het ligt a) aan ze zelf , waar je in stapt en b) als je genept wilt worden, moet je op Survarnabuhmi zijn. Dus, . . gebruikt gewoon de Airportlink, ben je vooraf al van alle gezeur af. rebell

 17. Jack zegt op

  Er is nu strenge controle op, als een taximeter stopt komt de politie al aan,en zitten er geen passagiers in de taxi meteen een boete. Ook bij de vertrekhal wemelt het van de politie, de taxi bedrijven van het vliegveld zallen wel de politie betalen. Ik kom nu 30 jaar hier en praat thais, de chauffeur v.d. taximeter was in paniek toen ik de deur openmaakte en zij nee nee nee je MOET een taxi van het vliegveld pakken anders krijg ik grote problemen.Wat maakt het nu uit na een lange reis om 1100 Baht te betalen voor meer comfort in de taxi?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website